Yhteyshenkilö: Porsche Cayman S, varjo 911

Porsche Cayman S, varjo 911Porsche Cayman S, varjo 911Porsche Cayman S, varjo 911Porsche Cayman S, varjo 911

Porsche ovat huolissaan enemmän kuin koskaan tehdä eroa 911 ja Cayman esteettisestä näkökulmasta. Tavoite on selkeä: suojella 911 vastaan ​​kotimaan kilpailija "ja välttää keskenään niitä näimme taustapeilistä.

Yhteyshenkilö: Porsche Cayman S, varjo 911Vaikka ääriviivat elin edellisen sukupolven säilyy, kevyt yksikköä eri suunnittelua, se muuttaa täysin 'kasvot Cayman vapautuu. Porsche ovat tietoisia siitä, että Vaikka 911 Carrera on 25 hv enemmän kuin Cayman S, Se on noin 130 kg painavampi ja kaikki, unohtamatta sitä, että Se maksaa noin 30000 € lisää. Vertailuja, siis voi olla vastenmielinen.

Kuten 911 ja Boxster viimeinen sukupolvi, Cayman on täysin uusi auto ensimmäisestä viimeiseen ruuvi. Itsekantava, esimerkiksi, on jäykempi ja kevyempi 30 johtuu myös massiivinen alumiinin käytön sen rakenne kg. Uusi elin, puolestaan ​​lisää sen akseliväli 6 cm ja 1 cm reittejä kasvaa.

Kuusisylinterinen nyrkkeilijä moottorit, jotka kannustavat Cayman julkaistiin 911 ja Boxster. 2,7 litraa tällä kertaa tuottaa 275 hv sijasta 265, joista ilmoitetaan Boxster, kun taas Cayman S 3,4 litran 325 HP toimituksen -consumption 8 litraa 100 km-, eli 10 hv enemmän kuin Boxster ja 25 hv Alle 911 Carrera.

Kuten Boxster, sitä käytetään manuaalinen kuusi suhteita sen sijaan, että uuden seitsemän nopeus, joka ensi-ilta oli 911. Tässä tapauksessa, kuten uutuus, lisävarusteena Sport Chrono on järjestelmä, joka jäljittelee liikkumavaraa kantapään kärki "vähentyneet. Tämä nostaa automaattisesti moottorin kierroksia vaihtua jäisi sen sileä.

Joka tapauksessa, PDK seitsemän nopeus on säilytettävä vaihtoehtona jonka odotetaan kestävän 70 prosenttia ostajia. Ja on, että vaikka hinnankorotuksia noin 3000 €, tämä vaihteisto on mukavampaa ja tehokasta kulutusta vähennetään ja parantaa suorituskykyä, etenkin Sport Chrono vaihtoehto, koska tämä on toiminto launch control jolla 0,2 SG voitetaan tekemään 0 100 km / h.

ajo jännitystä

Yhteyshenkilö: Porsche Cayman S, varjo 911Esityksen, voi vain johtaa S-versio. Kiertue sisältyi testaus kaikenlaiset tiet ja se voisi myös rullata piirissä Portimao, jossa kaksi-paikkainen näytti olevan hänen elementti. Edelliseen malliin, voidaan nähdä, että kiitos sen akseliväli liuottamaa tehokkaammin Epätasainen yritys. Se myös pitää polku helpompaa ja antaa tunteen menee pystysuora.

kaimaani liityt käyrät vaikuttava ketteryyttä, Se on erittäin tarkka piirretyssä ja antaa vaikutelman, että on hyvin kevyt auto. Tarjoaa henkeäsalpaavat nopeusvaiheessa käyrä, mutta toisin kuin muut keskimoottorinen urheilu, niiden reaktiot ovat hyvin edistyksellinen ja kun takana insinuates, se on aina lempeydellä ja progressiivisuus.

jarrut Cayman S Nyt on suuremmat levyt, joten se ei ole yllättävää, että pidätyskyky on vaikuttava, joten valinta keraamisten levyjen varattava vain aikoo ampua piirin ahkerasti, muun muassa siksi ne maksavat huikeat € 8000.

kaimaani Se on hinnoiteltu 57461 €, kun taas Cayman S saavuttaa 74388 €, Tyypillisesti määrät, jotka ylittävät tietyn mielenkiintoinen tarjoamia mahdollisuuksia, jotkut heistä lähes välttämätöntä, koska PDK, luotsattavilla keskeyttäminen tai Sport Chrono paketti.