Uuden Audi RS kokeillut 3, kohtuullinen superauto

Uusi Audi RS 3: kokeillut Sedan ja Sportback versioUusi Audi RS 3: kokeillut Sedan ja Sportback versioUusi Audi RS 3: kokeillut Sedan ja Sportback versioUusi Audi RS 3: kokeillut Sedan ja Sportback versio

Jos potentiaalinen asiakas on edelleen laittaa tekosyy käytännöllisyys kun nopeasti Audi TT RS syntyy, Audi jälleen antaa ratkaisu (tai nyt kaksi), vapauttaen myös erittäin nopea ja silti toiminnallinen uuden Audi RS 3 kahdessa formaatissa elin, RS 3 Sportback perinteiset ja uudet RS 3 Sedan.

Audi RS 3, kiinalainen maku kaikille

Se on ollut lähes kolme vuotta sitten ensimmäisen osoitti käsite RS3 Sedan, Audi A3 clubsport Quattro konsepti. Euroopan silmissä, kun maastoauto läpäisevän kaikki markkinakehitystä, käynnistää houkutuslintuna että urheilu perustuu kehon kolme osaa Ne näyttivät yksinkertainen ilotulitus. Tarjous Kiinan markkinoille. Ei. Mercedes CLA menestys Euroopassa On osoitettu, että lomake ei ainoastaan ​​kuten Kiinassa. Ja vaikka Kiinan markkinoille on ensimmäinen Audi Elokuusta nauttia myös Euroopassa Sedan Audi RS 3.

ja Audi RS 3, joka on Sedan? Sveitsin armeijan veitsi. On kaikki ja koskee kaikkea. Joten jos haluat mennä ulos hänen kanssaan tiet (jotain, että useimmat käyttäjät koskaan SUV, toisaalta), koska ne suspensio laskettiin 25 mm verrattuna normaaliin Audi A3. On runko, joka ei ehkä ole klassinen kompakti auto, neljä hyvää paikkaa ja hieman tiukempi viides, kohtuullista mukavuutta jousitus (Ainakin lisävarusteena magneettinen vaimennus voisimme maun mukaan), suuri äänieristys ... Yo, kääritty perinteinen Audi suunnittelu päivänselvä, olla tekosyitä auton rakastaja löytää tarpeeksi perusteluja käytännön esteitä. Jota olisi, jos hän ajatellut ostaa superauto ja päivittäiset tarpeet hidastanut häntä.

Audi RS 3 Sportbackmutta Audi RS 3 Sedan ei tarvitse perusteluja joka tykkää autoja. Sen yksinkertainen kokoelma lukuja, joissa 400 hevosvoimaa encabezándola, ja se tekee siitä yhden halutuin autoja hetki. Sen käynnistyessä, käheä yskä pakoputken kertoo (ja loput kulkee siellä), joka on herättänyt tehokas moottori. Hetken kuin kissa kehrää, aiheuttamatta tärinää sisällä, tai alempi akustinen aspaviento ellei ohjeiden mukaan kuljettaja, joka voi säädellä perhonen pakokaasun kanssa, joka suurentaa lähtevän äänen.

kuten hyvä "auto kaikille" voit käynnistää uuden Audi RS 3 täysin tasaisuus. se on automaattinen, kuljettaa kaksi kytkin Seitsemän nopeuden S-Tronic, se vain käyttäytyy makeasti marssii siitä aloitamme menossa pehmeä, kuin olisimme askel kaasu eteenpäin. ohjaus ohjataan kahdella sormella huolimatta leveät renkaat 255 mm: n osa (valinnainen, koska sarja on kaksi kapeampi ja yhtä taakse cm). Tämä laite vie carbocerámicos jarrut, vaihtoehto, joka tarkoittaa sinulla on kutsumus tulla jopa piirissä, jolloin "näytti" armottomasti ja hengissä yrittäessään. Poljin tuntuu jää huomaamatta kaikille voimakas jarrutus ilman paljon voimaa siitä. Tule, mitä olisi odotettavissa Audi.

Audi RS 3: urheilu luoti

Kaikki tämä johdanto johtuu Audi RS 3 on myös urheilun puolella viittaa sen muotoilu, ulkoa ja. Ei, se on kosmetiikkaa, Audi RS 3 on urheilualan isoilla kirjaimilla. Koska jos sen sijaan astumalla kaasupolkimen pehmeä, vie se pohja, aktivoituu katapultti, joka vie sinut 4,1 sekuntia 100 km / h. Kuvassa voi sanoa mitään, mutta myös varoitus, takapenkin matkustaja menettää lasit kuluneet panta ... Tässä harjoituksessa ääniympäristön on erikoinen, soittaa jollakin tavalla. Tämä on ominainen ääni viiden voimanlähteitä. Jos olet koskaan kuullut yhden, on tuhansia videoita, kun Audi voitti WRC. Sinä vain muuttaa kyseiseen ympäristöön.

Audi RS 3Hän ei ole välittänyt Audin insinöörit myös kuulla turbo, he ovat jättäneet että ääni vuotamaan matkustamoon kun auto todella puristaa muuntaa RS 3 a ralli simulaattori ilman virtuaalisuuden. Hyvä asia on, että melutasot aiheuttama jännitys ja pysyvät erittäin sisälsi tasoilla. Se on yhtä helppoa ajaa kuin jos et aja tällaista valtaa. Tietenkin selitys tulee elektroniikan (ja kaksi mahdollista tasoa ajonvakautusjärjestelmä, sallivampi epätasapaino aiheuttaa kuljettaja) ja yhteensä muuttuja pito, uusimman sukupolven Haldex, pystyy hetken auto voi tuntua takaveto.

Näiden satunnaisesti purkauksia kulutus uuden Audi RS 3 voi mennä jopa 20 l / 100km, mutta vedet palata todelliseen maailmaan, voit menettää kymmenen. Joillekin se on uuden sukupolven moottori, täysin erilainen kuin edellinen RS 3, tehty kaikki alumiini (Jotkut magnesium valetaan alhaalla) punnitukseen peräti 26 kiloa vähemmän. Tämä selittää osittain helppous, jolla edessä tulee käyrät ja tunne ettei inertia kaarteissa.

Kun vedet palaavat rauhoittaa ja moottori kehrätä arvostamaan uusi ajo tuet. Esimerkiksi, ajo toiminto tukoksia Ei, meillä ei ollut, ja ei voitu tyhjentää probarlo- jonka avulla jotkut pyörän polkimet ja jopa alle 65 km / h. Tai tutkat auttaa kääntämään liikkumavaraa. Tunnetut toiminnot uusimmat tuotteet Volkswagen-konsernin, mutta "käytännössä" urheiluauto näin voisi olla huomaamatta.

Voit kysyä mitä haluat niin monta hevosta. Tai miten selittää kotiin yli 50000 euroa, joka varmasti maksaa, kun se saapuu elokuussa. Mutta jos pidät autoa, tämä on ehdokas kaikkein "kohtuullinen" omaan päähänpistoja.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Kaikki uudet Audi autojen 2023

Uuden Audi RS 3 Sportback, video

Uuden Audi A5 Sportback vs Opel Insignia