Testi: Nissan Pulsar 1,2 DIG-T, olevinaan

Testi: Nissan Pulsar 1,2 DIG-T, olevinaanTesti: Nissan Pulsar 1,2 DIG-T, olevinaanTesti: Nissan Pulsar 1,2 DIG-T, olevinaanTesti: Nissan Pulsar 1,2 DIG-T, olevinaan

Nissan Pulsar mukaan japanilainen valmistaja, tulee täyttää kaksi tarkoitusta. Toisaalta, peitä kauppaa kuilu Juke ja Qashqai; ja toiseksi kestä enemmän merkitystä keskimääräinen pinta-ala segmentti C. Tämän saavuttamiseksi he ovat luoneet mallin, joka erottuu merkittäviä viihtyvyyteen, jonka teknologinen taakka myös niiden laitteiden ja varten käytös se ei olisi pois salonkia päin yläluokassa.

Nissan PulsarJa jälkeen käydään läpi kätemme, meidän on pääteltävä, että tarvittaessa niiden valmistajat ovat oikeassa melkein kaiken "myydä meille". Ainakin Tekna luokalla testattu. Aluksi, tunne siitä, että välittää käytetyt materiaalit ja esitystapa, tunsimme tarpeeksi hyvä unapologetic kilpailla isoveljensä, Qashqai, kuinka hyvää harkintaa me ansaitsemme tässä osiossa. Lisäksi korkeussäätö kuljettajan istuin, jossa kahdessa suunnassa ohjauspylvään, saadaan ryhti ratissa erittäin hyvä. Ja se olisi ollut vielä parempi olla säätöruuvin selässä, tarkempi kuin kohtia, jotka on varustettu malli.

Kuljettaja on edessään on kirkas instrumentointi, jossa korostetaan Uutta tietoa screen välissä nopeusmittari ja kierroslukumittari. Se on 5 tuumaa, väri, ja voi olla muokata tietoja, kuten selaimen joka muuten on vakio tällä loppuun.

Hyvin varustettu

Nissan PulsarJa jatkamme saada hyviä tunteita. Aposentados Sisällä yllättävää varattu matkustajien ja erityisesti suhteessa takaistuimet. huomattava Taistelu 2,7 metriä luvan Nissan C modulaarista, johon malli nousee, on vastuussa tällaisesta miellyttävä ominaisuus. Ja mikä parasta on, että huolimatta 4,4 metrin mittaa auton, että merkittävä pituussuuntaisen Se ei ole saavutettu perustuu uhri runko. Itse asiassa, 435 litraa Saamiemme mittausten on jopa suurempi kuin monet sen kilpailijat.

Vakiovarusteet Tämän Tekna viimeistely on todella valmis ja teknologinen. Joten sankarimme oli vakiona takakamerat ja näkökentän, liiketunnistin kun ohjailu taaksepäin, ohjaus kuollut kulma, etutörmäyksessä kiertäminen, Toiminto STOP&Aloita, avaimeton pääsy ja alkaa, ja keskeinen "kelluva" konsoli, Se palvelee kommunikointipolun kuljettajan ja infotainment järjestelmän Nissan Connect.

Nissan PulsarJos edellä luetelluista lisätään Pulsar sisällytetty myös vakiona, elementtejä, kuten nahka, ohjauspyörä ja vaihde vuorattu samaa materiaalia, navigointilaite, ilmastointi ja kaksi anturit Autolamp muutoksia ja pyyhkimiä, sinun on meidän kanssamme, että 20400 euroa, Nissan kutsuu tätä mallia ja verhoiluun tasolla, mikä kalpea vieläkin korkeampi luokan autot ovat perusteltuja.

Hyvin 'makea'

Dynaamisissa kannalta, 1.2 DIG-T moottori pyytää lisätietoja käyttöjärjestelmän tyytyväinen, että saadakseen läpimurtonsa. Itse asiassa hänen Vastauksena matala- ja keskiaktiivisen moottori on paljon merkittävämpi kuin ylempään cuentarevoluciones. Ja tämä ominaisuus tekee ajo on hyvin rento ja palkitsevaa, koska on niin elastista, se ei vaadi usein turvautua vaihdoksen 6 vaihdetta pitää melko kotonaan risteilyjä.

Käyttäytyminen on toinen nojalla Pulsar. Hänen jo mainittu valtava taistelu, kanssa suspensiot hienosäädetty sen kyky sisältää taipumuksia ja imeytymistä väärinkäytöksiä, tekevät autosta ei ole vain mukava, mutta heidän reaktiot kaikenlaisiin tilanteisiin ja polut ovat aina progressiivinen ja helppo hallita