Testi: Audi A3 Sportback E-tron, askel eteenpäin

Testi: Audi A3 Sportback E-tron, askel eteenpäinTesti: Audi A3 Sportback E-tron, askel eteenpäinTesti: Audi A3 Sportback E-tron, askel eteenpäinTesti: Audi A3 Sportback E-tron, askel eteenpäin

En tiedä, jos ensimmäisen sukupolven hybridit Hän on täyttänyt odotukset valmistajien ja asiakkaiden koska erityisiä poikkeuksia, kuten Toyota Prius, muissa malleissa on ollut symbolinen läsnäolo markkinoilla. Mutta uuden sukupolven hybridit pluggable Se näyttää olevan suurempi rooli. Eikä vain siksi äskettäin mercedes Se on ilmoittanut, että vuoteen 2017 mennessä on 10 mallia näistä ominaisuuksista. Kaikki viittaa siihen, että siellä on paljon enemmän erilaisia tuotemerkkejä ja mallit hybridit pluggable kuin se oli koskaan aikaisemmin tavanomaisen hybridejä.

alustat modulaarinen Lisäksi vaikuttaa paljon tässä suhteessa, teknisen ja taloudellisesti istutusta näiden mekaaninen. Itse asiassa kompakti alustan poikittainen moottori MQB kehitti myös suunniteltu tätä Ensimmäinen Audi e-tron Se on mahdollistanut Volkswagen GTE on sen asiaan Golf ja Passat), joilla on samanlaiset ominaisuudet kuin A3. Ja näin ollen enemmän malleja tai muunnelmia lavalla tuettujen Ryhmä MQB Ne voivat olla variantti hybridi tulppa (Seat Leon?), Vain osin tehdä päätös tehdä niin.

Audi A3 E-trontämä A3 Sportback E-tron Se näyttää version välillä. Hänen tapauksessaan hän lisää, jonka 1,4 TSi polttomoottori of 150 hv, muut sähkö- of 102 hv. Se on sijoitettu laatikko of muutokset S tronic, jossa se on kytkin liittyä tai erottaa pyörimisen kaksi moottoria. akku of ioni joiden maksimikapasiteetti 8,8 kWh Se sijaitsee alle runko lattian jättäen, kyllä, on alennettu hienovarainen 280 litraa (100 vähemmän kuin tavanomaisessa A3 Sportback). Vastineeksi tällainen akku pystyy virtaa sähkömoottorin ajaa e-tron jopa nopeudella 130 km / h sähköinen tilassa ja voit olla autonomia teoreettinen ylös 50 km.

akku voit kuormitus joka ottaa kotimainen 220 voltti välillä 2,3 tuntia (Asennus 16 ampeeria), ja 3,7 (10 ampeeria). Mutta yhtä tärkeää kuin sen asema plug-in-, Se on mahdollisuus akun latautua myös aikana maaliskuu kanssa moottori of bensiini, käyttää sähkövaraus sisään erityisaloilla, ja keskipitkällä aikavälillä voitaisiin pääsy keskuksissa of suuri kaupungit. lisäksi puhtaasti sähköinen tila (EV) ja käynnistettiin lataa (Hybrid chargue) On toinenkin kaksijakoinen: hybridiauto (Automaattinen molempia moottoreita niin tehokkaasti kuin mahdollista) ja hybridi hold. Tämä tila pyörät bensiinimoottori ja säilyttää akun latauksen, varten myöhempää käyttöä varten tietyillä aloilla.

Kaikissa näissä saat tunnusluvun avulla, vaan oletuksena A3 Sportback E-tron alkaa aina vallassa, ellei akku on tyhjentynyt tai ulkolämpötilan joko hyvin alhainen tai hyvin korkea (äärimmäistä). Sen tavoitteena on tangonar päivittäin sähkö-, jos autonomia aika realistinen noin 30 km riittää. mutta Jos näin ei ole, mitään ei tapahdu.

Audi A3 E-tronabsoluuttinen normaalius

Vain vuorovaikutus jarrupoljinta, kun virta-ilmoitus, että et ole A3 ketään. suojaava rulla tulos valtava, mennessä miten ja miten työntää. Tässä mielessä se on kuin sähkö- puhdas. Voit nopeuttaa nopeasti ja intensiteetti, kunnes siirrymme 130 km / h tai askel kaasulta E-tron ennakkomaksujen taika johon olemme tottuneet sähkö-: heti kanssa paljon voimaa, kiihtyvä hyvin nopeasti ja ilman vähiten melu mekaaninen.

Sen kyky johdattaa tuntuu samalta vakavaraisuuden hissikorin myös tapa of kaupungin laidalla, jossa voit myös törmännyt outo jossa ei alustalle tai hänen muutos, eikä hänen osoite, eikä hänen bacheo, eikä hänen jarrutus, yleensä epätyypillisiä monissa hybridit. I ajaa samalla tavalla toinen A3, luottaen on tukevasti ja johti hyvin yksinkertainen, ilman näennäisestä vaikutusta hänelle tärkeä Ylipaino yli 200 kiloa.

Kun akku loppuu, E-tron kytkimet yksin hänen Automaattinen hybriditilassa. Ja vielä, kaikki tulee kuin luonnostaan. Yhdistelmällä kahden moottorin, A3 Sportback se on 204 hv ja siksi, niin menee. Jos tuo muutoksen moodi S, kaksi moottoria Aina push ja pidossa prosessi kääntää valta akun lataamiseen. sen teho, kapasiteetti varten autogenerate jarrutettaessa ja laskuja on hyvin korkea.

Audi A3 E-tronMuutoksella normaalitilassa, E-tron pyörä purjehdus kun hidastui tai alamäkiä muuntaa enemmän reittejä inertia metriä. Kaikki nämä siirtymät ovat hyvin integroituja ja ajaa ilman ylimääräistä huomiota.

Varmasti tulevaisuudessa vaatii meitä päästöttömien ajoneuvojen, mutta vasta, joka tulee, sähkö- ja tämän tyyppinen hybridit Ne ovat vaihtoehto, ei velvollisuus. melkein 10000 euroa se maksaa E-tron yli 180 hv 1.8 TSI ja 2.0 TDI 184 hv En usko, että compensés kulutukseen, mutta hyviä he ovat. Mutta pitää muistaa, että sähkövaraus laskettu keskihinta kilowattituntia Espanjassa vuonna 2014 maksaisi sijoitukset 1 EUR, 3 100 km. aids tila ostettavissa on tärkeää, sillä kunnallinen tuki heitä vapautettu of maksaa vero of verenkierto ja pysäköinti sisään säännellyillä aloilla.

sisään Automaattinen hybriditilassa kaupunkien kulutus on edelleen erittäin hyvä, 5 litraa bensiini ja vain 5,6 litraa tienvarsi. Sen lisäksi, että mekaaniset ja hinta, ei mitään todella haluatte tai häviäisi Sportback E-tron, Vain siinä tapauksessa, kuten sanoin, heität ne puuttuu jotain yli takakonttiin.