Mercedes E 220 d, kokeillut uuden mittapuun

Mercedes E 220 d, nähtävyys keskuudessa kilpailijoitaMercedes E 220 d, nähtävyys keskuudessa kilpailijoitaMercedes E 220 d, nähtävyys keskuudessa kilpailijoitaMercedes E 220 d, nähtävyys keskuudessa kilpailijoita

Mercedes E-Class on yksi viittaukset ei enää sen segmentin, mutta autoteollisuuden maailma, ja tämä viides sukupolvi-yhdeksäs, kun ajatellaan sen edeltäjät, jotka eivät ole saattaneet nimeä E-luokan- hyväksyy mielenkiintoisia uusia laitteita, joiden avulla on yksi kokeneimpia autoja hetkellä mikä sitä paitsi on käynyt viime painokset, aina edellä aikaansa jollakin tavalla. Kuitenkin, mikään niistä ei väliä, jos lähtökohdan ei ole kiinteä. Ja totuus on, että sekä dynaamisesti ja kannalta mukavuus ja tehokkuus, jälleen voimaan sen suoralta kädeltä.

Mercedes E-ClassNiistä innovaatiot Mercedes E Class, on toinen askel tiellä autonominen ajo, me näyttävät haluavan asettaa tulevaisuudessa. Tämä sukupolvi Mercedes E-Class voit luottaa Wizards automaattinen kaistanvaihdon kykyä seurata autojen renkaista ja pysyä kaistalla mutta tie rivit eivät ole hyvin määritelty tai kehittynyt automaattinen jarrutus. Ne ovat tekijöitä automatisoitu ajo joka voi tarjota turvallisuutta ja mukavuutta tiettyinä aikoina, mutta emme ole testanneet autoa, joka on täydellinen toiminta. Jos todella haluat tehdä vaikutuksen ystävien tai naapurien, toiminto pysäköinti etäyhteyden puhelimesta, sovelluskohtaisesti Kauko pysäköinti Pilot, Sen avulla voit seurata toimintaa auton ulkopuolelta, jopa 4 metrin päästä. Tämä laite, joka perustuu pysäköintianturit ja pystyy kääntämään ohjauspyörää, eteenpäin tai taaksepäin, laajennetaan tunnettua automaattista liikkeitä verkossa tai akun ja on hyödyllistä pysäköidä ja pysäköinnin lopettamista ahtaissa tiloissa.

Mercedes E-Class käynnistä moottori (tai, lopussa parkkipaikalla), ja matkustaa yksin suurin etäisyys 15 metriä, pysähtyen jos löytää mitään estettä. Tietenkin voit myös pysäköidä perinteisellä tavalla, hyödyntämällä erinomaisen ohjattavuuden kiitos sen pienen kääntösäteen. uuden Mercedes E-Class taivutus jatkuu pitkälle, tukee lisäksi joukko perifeerinen kammiot myös Ilmakuva- jotka lähettävät kuvan niin, että suuren näytön HD- sijaitsevat keskikonsolissa, jossa yksi parhaista päätöslauselmia tänään. Kamerat aktivoituvat automaattisesti hitaalla nopeudella kun sensorit etu-, sivu- ja taka ultraääni havaita lähellä olevien kohteiden, jotain myös erittäin mukava poistua autotallin tai risteyksiä ilman näkyvyyttä ansiosta laajakulmainen edestä päin.

Arvioi auton ilmaiseksiMercedes E 220 d: erittäin mukava

Tunne, että kaikki on keskittynyt mukavuutta vahvistetaan ensimmäisestä metrin matkalle kyytiin Mercedes E 220 d. Suhteellisen pehmeä jousitus mahdollistaa tiettyjen kehon Roll, jopa alhaisilla nopeuksilla, kuten on tavallista salonkia suurempi edustus, aina erinomainen laatu bacheo ja rungon lähes kokonaan isolaatteja meidät tieltä. vaihteleva säde suuntaan, Osuvasti välityssuhde ja erittäin tarkka, vain kertoa mitä tapahtuu pyörien alle paremmin ja huonommin, mutta on mukava touch. Puolestaan ​​jarru tuntuu paljon luonnollisemmalta kuin edeltäjänsä, helpompi annostella tarkasti lopettaa kokonaan. Ja jos tässä ei olisi tarpeeksi, melutaso, Uuden moottorin lohkon E 220 D-versio on entistä tarkempi, myös vähentää tärinää, jotka saavuttavat matkustamon ja suuri tasaisuus. Ehkä suurin haittapuoli kaupunkiajoon on etupuolella näkyvyyttä, haittasi koko ja sijainti peilit, jotka ovat myös päällekkäin laajojen pohjaan pilariin, jossa pieni kaiutin on sijoitettu.

Erityisesti on mainittava 9-nopeus automaattivaihteisto. Se toimii niin hyvin, että käytännössä huomaamatta. Se on tasainen ja nopea, joiden sisältämä reaktiivisuus riippuu ajotilan valitut (Eco, Comfort, Sport, Sport + ja Individual), Ja kyky käyttää sitä manuaalisesti ohjauspyörä mela. Eco aktivoidaan rullaus toiminto, on myös tarpeen upottaa yli oikea jalka vahvan vasteen moottorin, juuri päinvastainen, että kun kiivetä muissa tiloissa. Toisaalta, porrastaminen välillä vaihdetta on täysin valittu ja voivat hyödyntää runsas vääntö kaikkina aikoina, ilman ärsyttävää tai tarpeetonta vaihdot siirtymiä. Ellei vaadimme paljon kiihtyvyys, kierroslukumittari neula edes lähelle keskialueelle, joka auttaa pitämään polttoaineen kulutusta ja melutasoa loitolla. Ja jos kysyntä suorituskykyä, välittömän moottorivaurion vastaus ja hyvä kyky ansaita pyörii saavuttaa kirkas dynamiikkaa.

Sisällä Mercedes E-ClassMercedes E 220 d: Käyttäytyminen

Suorituskyvyn osalta Mercedes E 220 d, sen mukava tunnelma ei estä, monimutkaisissa tai pisteessä vaatimus meidän osassa tilanteista, jolloin virheetön, progressiivinen ja tehokas, jossa taka-akseli, joka tarvittaessa antaa ketteryyttä pyöristys kääntyy unapologetic aina ohjasivat joitakin sähköisen käytettäisi pitämään tavarat paikoillaan ja tarjoavat melko neutraali reaktioita ja rauhoittavaa. Lyhyt, että normaalikäytössä ja osoittaa suurta tasapainoa, koska se on erittäin tarkka ja herkkä tahansa järjestyksessä kuljettajan. koska Suspensioon, jossa on suhteellisen pehmeä sarja, auto on enemmän muutoksiin reagoivan massan aiheuttamaa ehdotusta kiihdytin, ja mahdollistaa virityspiirien, joko kaasu- tai ontoksi emästä. ilo niille, jotka haluavat ajaa, mutta se ei vaadi milloin tahansa, koska johto on vähemmän suora keskialueella, ja nopeutuu, kun kasvatat kiertokulma.

Yhtä merkittävä kehys mukana on hyvin suureen sisustus, jossa korostetaan kaksi suurta laajakuva kojelauta, yksi instrumentointi ja yksi kaikkien muiden järjestelmien. Ne sijaitsevat peräkkäin, ja kuljettajan näyttää yhdellä näytöllä, koska ohjauspyörän kehän kattaa pieni erotus näiden kahden välillä. siellä kolme laatikkoa välineiden "virtuaali-" valita, melko perinteinen (klassinen), Muuta urheilua (urheilu) Keltainen numerot ja kolmas (etenevä) Enemmän modernin ilmeen. Ne kaikki voit muokata näytettävien tietojen tyyppiä, korvaamalla cuentavueltas jonka kartan, avustaja tehokkuus, valikko kulutustiedot ... Ja sama pätee keskiosassa kellojen välillä, koska on tapana. Mikä on aina kiinnitetty on nopeusmittari. Samaan aikaan uusia ohjauspyörä kosketussäätimet ongelmatonta toimintaa, mutta vaativat enemmän huomiota kuin perinteinen tyyppi. Oikea niitä voidaan käsitellä kahtena valikoissa keskusnäytön, tarvitsematta liikuttaa käsipyörää kunnes nuppi konsolin, kun taas vasemmalle, Ajotietokoneen ja kaikki siihen liittyvä kojetaulun.

Toinen mielenkiintoinen extra loputon lista kohteita saatavilla ovat Multibeam ajovalot, muodostetaan Ledes 84 kukin ja pystyy tarjoamaan Mukautuva palkki matriisi tarpeisiin jokaista hetkeä. Jokainen LED on säädeltävä valaisemaan tiettyyn osaan tietojen perusteella saatu kakkoskameran välttää häikäistäi- kuljettajia luomiseen aloilla hyvin konkreettista varjossa, ja valonsäde muualla ympäristön. Ylellisyys jatkaa arkisempi yksityiskohdat, kuten valoisuus, peräti 64 väriä ja voi säädellä sen intensiteetti eri puolilla matkustajatilan, konsoli, ovet ja jalkatuki, tai hoitoaine ionisaattori ja tuoksu diffuusori. Lyhyesti, voit luoda auton räätälöity lähes mihin tahansa tarpeeseen.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Uusi Mercedes E-Class 220D 2016: olemme jo maistanut!

Mercedes E-luokan ajo itsehallinnollisesta testi

Mercedes E Class 2016, valokuvia ja lopulliset tekniset tiedot