Testi: Peugeot 2008 1.6 E-HDi, uusia näkökulmia

Peugeot 2008 1.6 E-HDiPeugeot 2008 1.6 E-HDiPeugeot 2008 1.6 E-HDiPeugeot 2008 1.6 E-HDi

Miksi vain perhe Sen sijaan, että tuttuja? Hän olisi voinut korvata 207 SW ilman alkuperäistä ja seksikäs elin pystyy kompensoimaan näiden erojen tilaa ja monipuolisuutta, joka on aina erottanut B-segmentin C. Mutta markkinoilla tänään on liikkuva perustuu impulsseja ja jotka eivät löydä asiakkaan motivaatio on tarkoitus kuolla. joten katsella kuume vihjasi auton korkeampi ja "hallitseva" matkailukäyttöön siltä, ​​että voi vain hyötyä, ja jos teillä tagline maastoauto, jopa parempi. Siten rajojen ylittäminen tämän uuden Peugeot, että sisällyttämällä "kaksinkertaisen nolla" sen nimissä, hän tulee varmasti tuo joitakin yllätyksiä lisäksi.

Testi: Peugeot 2008 1.6 E-HDi, uusia näkökulmia

ote Ohjaus

Ja toiminnallinen hyöty ammattitaitoisen seikkailija tuttuja. Grip Ohjaus voi olla avain hakevien idle puolella 2008, mutta älä huijata itseäsi, joka ei pääse vastaamaan kuvan kehoasi maasto-. Se on erikoistunut luistonesto neljä wickets -Enemmän viidesosa jotta mitätöi ESP aina yhdistetty M + S pyörät ja on saatavana vain Allure, korkein maaliin alue ... Ja analysoimme meille. Mitä ei löydä nuppia kuvissa sisällä? Todellakin, Ranskassa poikkeavat lähtötasot ja voisimme testata laite tulee ilman, että elementti. Mielestäni olisi järkevää ostaa Espanjassa e-HDi 115 ja TÄSTÄ, välttämättä liity Grip ohjaus- aina voit päästää sekoittaa pyörien pitoa pahempaa jarrutus asfaltilla -a E-HDi / 92 Grip Ohjaus joka on kulkenut meidän tekninen keskus on osoittanut, että teoria ja loogisesti, myös vähemmän kaarreajossa pitoa.

Mitä voisin sanoa, että On erimielisyyttä siitä, mitä voi tuoda että taika ruletti työskentelevät jarrut ja moottori antaa maksimaalisen pidon kussakin tilanteessa: Jotkut Se on syntynyt vahingoittumattomana hämmästyttävä mutainen alueilla, jotkut myös Olin loukkuun kurja lätäkkö, näin ollen on selvää, että on myös paljon sanottavaa asiantuntemusta, joka kuljettaa luettaessa maaston ja tietää, miten hallita kiihdytin, sen 16,5 cm maavara ja 230 mm joustoväli pyörää kohti mitattu TT meidän ramppi korkeuksiin.

Juuri mitä olen vakuuttunut, että En tiedä, miten mitata sekoitettu pyörä vaikuttaa omalta ja kuinka paljon luistonesto tuollaisessa rataolosuhteiden. Mutta se voi myös, kuten minä, olet niistä, jotka ovat nähneet alalla ja uskon tiedät minkälaista kentän hablamos- enemmän autoja kuin katumaasturit, joten nämä versiot Grip ohjaimessa voi olla enemmän sanottavaa muilla aloilla kiusallista, kuten kylmä ja jäinen asfaltilla live, eikä mene haun talvella alueilla, joilla pelkkä päällään oikea pyörä on painonsa arvoinen kultaa.

hienostuneisuus


En välitä puhua käyttäytymisestä, materiaalien tai mekaaninen kosketus. 2008 on auto, joka selvästi erottuu luokan keskiarvon, Käytä joko käyttö- tai tosi maastoauto. Yksi niistä asioista, pidin tästä "muutos" Näin, joiden mitat, body, jne myös Se on muuttanut luonnetta ja tuntumaa ajo 2008 verrattuna 208, vetää häntä lähemmäksi kuljettajaprofiilin joka siirtää mukana perhe. Toisaalta, vaimennus on huomattavasti vahvempi kompensoida lisätä maavaraa, mutta kuitenkin minä varoittaa suurempi imukyky ja ajomukavuus verrattuna pienin. Toisaalta, myös ne muuttaa osoitetta parametrit on vähemmän reaktiivisia, niin että muuttamatta jalanjälki kulutuspinnan, 2008 on poisea ja lineaarinen vakauden auton suurempi erottaminen pyörät. Ja sisältävät että vaikka nämä lähes 20 cm enemmän pituutta takaylityksessä tuottavat yli 208, takana fitness 2008 horjumaton. Sivuvaikutus on, kyllä, enemmän Aliohjautuminen mikä tekee siitä vähemmän ketterä käyrien välissä kuin pikkuveljensä, mutta silti pitää hihassaan hyvin tehokkaasti ja ennen kaikkea korkea ajonautinnon.

Testi: Peugeot 2008 1.6 E-HDi, uusia näkökulmia
Yhteistyötä tässä mielessä suuri auto auto-tai enemmän, jos ymmärretään hyvin parhaiten tavoitteet hiljainen, aerodynaaminen tai mekaaninen joko, herkku jolla lopettaa&käynnistä moottori käynnistyy ja pysähtyy, kuten eksklusiivinen tunnelma ehdottaman Allure versio. Muuten, palaatte nähdään istuu kuin 208, mutta korkeus hieman suurempi lonkan, mutta samalla kokoonpanolla ja ergonomia, epätyypilliset ja epätavallinen kunnes kilometriä ja aikaa sinulla tutustua siihen.

Kanssa välialueella viimeistely -aktiivinen- voit vain ostaa 1,6 e-HDi 92 hv. Korkeimmalla viehättää Tässä on vain tulee pelata E-HDi 115PS. Viimeistelyvaiheessa toiseen on noin 2000 euroa kuten for pensárselo-; Samaan aikaan tehokkain HDi "vain" Se maksaa 700 euroa enemmän. Minulla on selvä: on 115 CV, mutta se on jopa voit arvioida, jos oletetaan, ero todellisen keskimääräinen kulutus lähes litra. Tuo vaihteiston 6 nopeutta ja lisää tehoa ja vääntöä on selvää, että tekevät 2008 nopeammin, ketterä vastaus, "Katso lisää"...

Ja lisää auton. Ehkä ei riitä saada hänet perheeseen ilman arvostellaan tilanpuute takaistuimilla. Mutta 2008 avaa maailman mahdollisuuksia koskien hyödyllisyyttä 5-ovinenKorjaa puute leveys puuttuu 208 Mene ilman riittävästi ja lähes 400 litran tavaratila voi tehdä saman palvelun kuin kompakti. Täydentäjänä, takaistuimet taittaa ja jättää lavan melko pitkä ja hyvin tasainen.

Testi: Peugeot 2008 1.6 E-HDi, uusia näkökulmia

piakkoin

KIIHDYTYS
Enemmän vähemmän. Hyvä lyhyt kiihtyvyys alhaisilla nopeuksilla ja sitten tuntea työntövoima relentiza.

MUUTOS
kuusi "hyvä" marsseja sarja, enemmän kuin tarpeeksi maksaa 700 € se maksaa enemmän kuin 92 CV syy.

BRAKING
Erittäin turvallinen ja vakaa rajat, mutta vain oikea etäisyydet: leikkauksia melkein 10 m versioon M + S rengas.

KULUTUS
lisäarvo e-HDi. Ne, jotka viettävät vähemmän (Captur esimerkiksi) on kustannuksella vähemmän voimakas moottori.

PASSING
kehitys "työntää" 4. ja 5. vaihde jotka takaavat ketteryyttä. Alhainen paino kuudennen painaa näihin toimiin.

HABITABILIDAD
Gain verrattuna 208 leveä takaistuimella ja runko, vaikka 2008 ei ota paljon öljyä kuin Captur.

TEHON JA VÄÄNTÖMOMENTIN
Se täyttää luvattu, mutta se on moottori, joka vain alkaa tuntua kirkkaalta 1800 rpm.

BOOT
5% enemmän pituus kuin 208, 25% prosenttia enemmän runko. Se ei ole huono, koska se tarjoaa saman tilavuuden kuin kalliimpi ja suurempia kompakti.