Testi: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnittelu

Testi: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnitteluTesti: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnitteluTesti: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnitteluTesti: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnittelu

Kuinka paljon huolta näyttää olevan tämän takana Clio todellinen ja havaittavissa, vaikka jotkut niistä lupauksista, joka julistaa tuotemerkin, metro ja vaaka kädessä, eivät toteutuneet. Aluksi Tämän uuden sukupolven Clio jäljen vakavia muotoilu riisuu ja uninspiring: The 'käsite' Dezir, jotka ammentavat ominaisuuksia-ja paljon niistä hyvin vähän yksityiskohtia carrocería-, on ollut keskeinen elvyttää Ranskan hyödyllisyys ja tulevissa malleissa johtaa siitä. Toisen, koska Jos edellinen Renault Clio ja oli suuri edustaja "auton kaikille"Uuden Lisäksi tavallista teollista juggled parantaa laitteiden ja tasoittaa vireillä olevat asiat, kuten kosketuksella sähköisellä ohjauksen, mutta ehdottaa moottoreita ei tehokkaampi, mutta parempi päästö- ja kulutuslukemat.

Testi: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnitteluMatkan varrella, vaikka niitä on yksinkertaistettu takana rummut varustaa kaikki versiot loogiseen paitsi uuden Clio RS jarrut. Ja se on vain huonontunut näkyvyyden taaksepäin, vaikka ilmeisesti takaluukun lasi ei näytä niin pieni. Syynä tähän on se, että Clio myydään kaksi mahdollista boot portit, yhden ei muovia myyty Espanjan ja muiden teräslevystä, sekä saman mallin. Tarpeellisten jäykkyys, joka on tehty muovista, rakenne on paksumpi kuin olisi ollut tarpeen arkin, niin että ontto sisäosa kiteen on selvästi pienempi kuin ääriviivan-mitä piilottaa musta- .

Selvää on että maailmanlaajuisesti tällä Clio on parempi turvallisuus ja ajotuntuma kuin edellisen sukupolven eikä vain sitä, se myös democratizes turvallisuus ja muita aiheita, muodikkain saavat taas kapasiteetti personointi ja multimedialaitteet, jossa Clio erottuu tarjoamalla Serial selain kosketusnäytöllä, audio- ja apuliitännät toiminto streqming lisäksi hyvän aktiivista ja passiivista turvallisuutta ja mukavuutta elementtejä, jättäen utelias valinta R-Link, kehittyneempien navigointijärjestelmä ja voi jopa simuloida auton kaiuttimista erityyppisten mekaniikka.

Tässä uusi sukupolvi Clio on lopetettu 3-ovi versio kyllä ​​väittää tuttu kehon, nimeltään, kuten ennenkin, Iso Tour-. Voimme puhua selvästi suurempi Clio, koska sen pituus on kasvanut 4 cm, sen leveys se on muissa 2 cm, kun taas rakenteellisesti 1,4 cm pidempi akseliväli ja on noin 3,5 cm yli raideleveys. Mutta totuus on, että se myös Odotimme, että kasvu ulkoisen suhteissa johtaa laajempaa ja päättyy suurin heikkous Clio, sen leveys takaistuimilla, kun todellisuus on, että se on hämärtynyt jonkin muun senttimetrin kaikkiin suuntiin. Vastineeksi hyvä boot joka myös kasvaa hyvin 5 litraan-noin 12 prometidos- päästä kokonaistilavuus on 330 litraa käytettävissä muodoissa.

Testi: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnitteluJopa sata kiloa, hän sanoo Renault on käynnistynyt mutta eivät täsmää, kun meidän mittakaavassa yo: jossa sylinterin vähemmän kuin 1,2 TCE edellä mainitun vaihteluvälin Se on johdannainen moottori, joka nyt vain tarjota erilaisia ​​EDC kahden kytkimen-muutos, Tämä 0,9 TCE on suuremmat että versio -tai sama kuin Seat Ibiza 1.2 TSI rautaa lohkon neljä cylinders-, Aivan kuten 1.5 dCi 90 hv versio on myös kevyempi kuin ennen, mutta kymmenen kiloa painavampi.

Kiloa ne tuovat turvallisesti, lisää parabienes maailmanlaajuinen laadun huomioon tehokkuutta ja kulutuskäyttäytymistä, koska dynamiikka Clio on edelleen yhtä hyvä kuin ennenkin. On hiljainen tämän tiedotteen Paljon parempi kuin dieselin muuten, mutta on totta, että uusi kolmen sylinterin, jotka ovat saavuttaneet markkinoilla tänään heittävät selvästi paremmat arvot kuin useimmat nelisylinterinen samanarvoisesti tai yleinen eristämistä auto, ei vain mekaanisia. Siellä missä ei ole silmin, on myös huolta ja huomiota yksityiskohtiin tässä Clio joiden katsotaan siihen pisteeseen, että käynnissä on vain vähän kadehtia suurempia Mégane.

Ei sen dynaamisessa evoluution jos paljon arvostusta -Great saliente- sukupolven Clio ja lukuun ottamatta myös mainittu parannettu ohjaus ... Un maailmaan oppiminen on myös ekstrapoloitu muihin malleihin talon. Tästä pääsemmekin siis että Clio on rinnastaa paras paras, lukea Seat Ibiza, Volkswagen Polo ja Peugeot 208 selvästi korostaa tukipuut. Sen erinomainen kompromissi mukavuuden / käytös tekevät Clio on auto erittäin mukava kaupunki ja antaa suuri tunne liikenneturvallisuuden.

Testi: Renault Clio 0.9 TCE, parempi suunnitteluToisaalta ettäl moottorin sylinterien lukumäärä ja tilavuus .. Myöhässä, kulutus -Appearance todella näkyvämpi ajat corren- ankaruutta, mutta myös pakottaa sinua hyötyä hieman alhaisempi. Oli Nissan moottori, jossa on kolme sylinteriä, että vetovoimaa -1,2 DIG käytetään esimerkiksi, että Micra-, mutta Renault on sitoutunut osa 1.2 TCE, jättäen valtaansa 90 CV. Vaikeaa, kun EcoBoost, löytää Kolmisylinerinen ei tunnu. Ja se on totta, että Renault ei ole, koska tunnet värinätason tyypillisten kolmen cilnidros arkkitehtuurit sekä erikoinen ääni täydellä kaasulla, mutta Vakuutan teille eivät ole A-tuloksen inconfortable moottori tässä suhteessa.


Kyllä, se on moottori "pieni" ja alhainen kapasiteetti, ja vaikka sen tyhjä turbo kuormien välillä 1500 ja 4000 rpm palauttaa ihmisarvo nopeutta, ketteryyttä reaktioita ei ole niiden vahvuus. Älä laiminlyö alhainen järjestelmän muutos tai ladata olet kiinni kierrosta ja sitten tarjoamaan parasta laatua, alhainen kulutus. Media alla kuusi litraa todellisissa käyttöolosuhteissa eivät ulottuvilla monet bensiiniautoissa kokonsa, mutta maailmankaikkeudessa Renault on moottori, joka voi antaa sinulle paljon enemmän tyydytystä prestacional tasossa ja myös pienemmällä kulutus: 1,5 dCi / 90, saatavilla samassa viimeistelytasot että TCE, vaikka sinun pitäisi laittaa pöydälle 1650 euroa.


Onko Expression tai Dynamique?
Mitä laitteita, kun ero on 750 euroa, minulle, pieni määrä lisäelementtejä on vakio tai voi asentaa Clio Dynamique. Suurimmat erot ovat nämä. valot ja sytytysjärjestelmä ja avaimeton pääsy ja Ne ovat vakiona kun taas Expression saavutetaan Pack 200 euroa ja 500 euroa, vastaavasti. ilmastointi Se on saatavilla Dynamique -pakkauksessa on 150 euroa verrattuna 500 Expression. Kaikkein varustettu voi johtaa takaovien ikkunoita -250 euroa, sähköinen taiteovi peilit -250 euroa tai läpinäkyvä katto -550 euroa, vaihtoehtoja ei voi asentaa Expression maaliin. ja metalliseos Dynamique on maksettava 350 euroa Expression.