Ensimmäinen testi: Mercedes C350e, tulee hybridi

Yhteyshenkilö: Mercedes C350eYhteyshenkilö: Mercedes C350eYhteyshenkilö: Mercedes C350eYhteyshenkilö: Mercedes C350e

Mercedes on ollut hidasta päästä hybridi maailmaan, siihen pisteeseen, että Se ohitetaan vaihe, jossa tavanomaisten hybridien suoraan ilmoittaa hybridi-alueella tai pistoke. Ensin hän näytti meille S 500 Plug-in Hybrid, ja nyt tekee saman C-sarjan ja sen uusi versio C 350E, täysin valmis ja valmis pitää kaupan maamme toukokuusta. C 350E uuden nimikkeistön hybridien talon jättäen Plug-in Hybrid nimi lisätä avaa "ja" jotka erottavat näitä versioita.

350E on saatavana kaksi runko tavallista, sedan neliovinen perheen nimeltään omaisuus. Ulospäin, sen viimeistely tai viimeistelytasoa ei muutosta suhteessa C-luokan tiedämme jo. Erot vahvistetaan lisäksi "ja" sen nimissä uuden myymälän sijaitsee oikealla puolella takapuskurin, jota tuskin huomataan. Boot alennetaan 40 litraa kun kyseessä on Estate, sillä paristot menevät alle ja takaistuimet. hybridisaatio valmistettu yhdistämällä bensiinimoottorin nelisylinterinen 211 hevosta toisen sähköinen 60 kW, jonka kanssa sillä on yhteinen teho 279 hevosta ja yhdistetään keskimääräinen kulutus, hyväksyi 2,1 l / 100 km / h. Ilmoittaa sukat saastepäästöjä, myös yhdistelmä 48 g / km CO2.

Yhteyshenkilö: Mercedes C350e

Nämä kulutustiedot ovat näyttäviä, varsinkin jos ajatellaan, että on auto, jossa on askel 0-100 km / h 5,9 sekuntia ja rajoitettu huippunopeus 250 km / h, mutta kaikki elämässä on selitys. Näiden kulutustiedot, ja muut plug-in hybridi markkinoilla saavutetaan käyttämällä 31 km sähköinen autonomia Plug-in, jolloin 2,1 l / 100km saavutetaan ensimmäisten 100 km, sitten siirtyä kuluttaa mitä kuluttaa hybridi mukaisen järjestelmän käytön koko ajan. Silti, vaikka sähkövaraus loppuun, kulutus on pienempi kuin C-luokka 250, joka myös suoriutuu.

Se käyttää samaa moottoribensiinin C250 211 hevosta jo tietävät, joihin on lisätty hänen ja 7G-Tronic automaattivaihteisto Plus ylimääräinen kytkin ja sähkömoottori 60 kW jälkeen häntä. Se on Litiumioniakku, Se on kätkeminen hybridi järjestelmän kuormitus ja tulppa komponentti. Vie hänet täysin tyhjä 3,1 tuntia veloittaa verkon yhteisiä pistoke. C 350E lisää kykyä ladata ylimääräistä autonomia itse moottoriin, niin että Hän myöntää, että kuljettaja hoitaa miten, milloin ja kuinka paljon sähkön käytön, riippuen tyypistä tieliikenteen.

ja on neljä tilaa yleinen ajo ja neljä hybridijärjestelmä. Ensimmäisessä kutsutaan Yhden, Sport +, Comfort ja talous, toimii vuorovaikutuksen molempien moottorien kuormitus kaasuläpän, ohjaus- ja, jos se on ilmajousitus, kovuus ja muoto vaimennus työtä, jotta auton enemmän tai vähemmän dynaaminen, enemmän tai vähemmän säästyy.

Yhteyshenkilö: Mercedes C350e

Tämän lisäksi lisättiin esiasetukset hybridi nimeltään Hybridi, E-tila, E-Save and Charge. tila hybridi autoa automaattisesti hallinnoi kaikkia järjestelmiä. Sähkömoottori käynnistyy ja yrittää yhdistää kaksi moottoria parhaalla mahdollisella tavalla riippuen ajotapa, nopeuden tai maaston myös hakea ajo purjehdus tasaisella tai alamäkeen sijaan uudelleenlastauksen kanssa kineettisen energian kun se pitää. kanssa E-Mode Se pakottaa käyttöön sähköisen osan, niin että tämä ekologinen ja hiljainen autonomia kun kuljettaja toiveiden käytetty.

tila E-Save mitätöi Plug-in sähköliesi, varastointiin. Hybridi auto on edelleen täällä ja siirtyy sähkömoottoriin silloin, kun hybridi järjestelmä pyyntö (käynnistyksen llaneando päälle alamäkiä tai alhaisen kuormituksen kaasulla). kanssa veloittaa kuljettaja voi 100 100 lataa sähkölieden ilman verkkovirtaa autoa virtaan. Näin polttoaineen kulutus on lisääntynyt, mutta mennään akun lataamisen jopa tyhjäkäynnillä, jotta voimme päästä alueille, joilla menoja on korkeampi tai, kuten Lontoossa, esimerkiksi käyttää vain teillä täysin sähköautoja.

Yhteyshenkilö: Mercedes C350e

Kasvattaa paino 250 bensiiniä 185 kiloa koska hybridi järjestelmä ja akku, joka ei ole paljon arvoa, koska yleensä tämänkaltaisissa auton. Aikana kilometriä tein hänen kanssaan En arvostavat käyttäytymiseen eroa tavanomaisen luokan C. Tämä yksikkö oli ilma jousitus, ja joka auttaa vakauttamaan kehon pikemminkin kuin versio metalli keväällä, mutta tosiasia on, että Hyvä käytös joka ylpeilee C säilyy tässä hybridiversio. Pidin sileyden, joka tekee moottori siirtymiä ja yleistä hienostuneisuutta. pohjimmiltaan on sama järjestelmä, joka varustaa S-luokan, mutta nelisylinterinen moottori sijaan V6. Testasin kaikkien liikennemuotojen ajo ja kuvaamisen jälkeen kaupunki ympäristöineen täysin sähköinen, noin 20 km, jätti auton 30 prosenttia sähkökäyttöisen käytettävissä.

Yhteenvedossa on positiivinen. Mercedes on otettu, mutta mukana tulee hyvä auto, hienostunut, tyylikäs ja alhainen virrankulutus unohtamatta urheilullisuutta ja mukavuutta. Sen hinta ei ole vielä määritelty, vaikka olemme vahvistaneet, että kasvaa noin 10000 euroa suhteessa C 250. Se menee myyntiin toukokuussa.