Testi: BMW 518d, määrittelemällä rajoja

Testi: BMW 518dTesti: BMW 518dTesti: BMW 518dTesti: BMW 518d

Kuten olemme nähneet viime aikoina sarja 3 ja varsinkin sarja 1, miten BMW Se on alaspäin askelman ehdottaa varhaisia ​​versioita, jotka voivat tehdä epäilette, mutta lopulta ajatella liiallista maksukykyä kansi mitä olet velkaa ja voit odottaa kysynnän näitä perus mekaanista vaihtoehtoja. Mutta luulen ajatellut tietylle asiakkaalle, ylpeä omistaja BMW, ei laivaston johtaja voi nähdä tässä versiossa paras kustannus / kuva.

tämä ennennäkemätön 518d käyttää samaan lohkoon 2.0D 184 hv 520d maineikkain, mutta hänen tapauksessaan vahvistamisesta valtaansa 143 hv. niille 41 CV vähemmän, laskussa säästät 2600 euroa, Haluan panostaa 8-nopeus automaattivaihteiston ja sitten olisi 518d Steptronic fabulous, mutta mene osapuolille.

BMW 518d

Ei monta vuotta sitten BMW 525 TDS E34 (1987-1995) Diesel edustaa sportiest sedan ja markkinoiden dynamiikkaan. sen moottori 6-sylinterinen Diesel 2,5 Se oli mahtava, jonka miten ja kuinka paljon työntämällä 2000 rpm kun tietty velttous ja miten venytetty kunnes mennyt 4500 rpm. Muistan, että tämä versio oli se, joka alkoi laittaa köydet hierarkiasta bensiinimoottorit edes BMW tuotemerkin muka urheilu ja vanhempi kapakoissa.

että lohko 525 2,5 TDS tuotti 143 hv, sama kuin nykyään tuottaa 2.0D 4-sylinterinen 518d, Mutta aion edistää, että molemmat ovat vailla: 518d on nopea, tehokas ja ennen kaikkea paljon miellyttävämpi käyttää. jos saadaan 22 prosentin teholla suhteen 520d jätetään yksin 5 prosenttia vääntömomentti Se virtaa alhaisilla kierroksilla ja se on avain väitteet hänen hyvä suorituskyky. 518d on helppo rulla siitä hetkestä kun laittaa liikkeelle. Se on omiaan että muutos ensimmäisen marsseja edes alle 2000 rpm (Pidä siitä, että 525 TDS) mitä saat alla on hyvä kiihtyvyys, varmuus siitä, että olet työntämällä ja nopeutumassa. Lisäät marsseja ja näen, että teillä on resurssit tehdä loogisia varalta. Ei aikaa tunnet submotorizado Ja jos näen, että auto kulkee nopea auto.

BMW 518d

Totta, että 520D saat tunne ajo auto "urheilu", vain ketterä ja dynamiikkaa 518d, mutta jos tiedät numeroita kääntää kiihtyvyys, voit saada käsityksen: testimme yksikkö on liikkunut alueella 8 sekuntia 0-100km ja hyvin vähän Se ei ole mennyt alas 30 sekuntia kilometri, Viittaus alkaa määritellä hyvin liuotin autoihin. Lopulta 518d se toimii tasolla, mitä voit odottaa ison BMW sedan, joka näyttää kilpi.

Tiellä, missään tapauksessa et saa laiminlyödä moottorin, kun olet asettanut 6th ja liikenne jatkuvasti asetetaan hidastaa ja käynnistää autoa. Eikä motorinen heikkous. Älä usko, että tämä 518d käyttää lyhyt korvata puutteita kehitys: liikkuu Lopullinen kehittämiseen lähes 60 km / h per 1000 rpm, tai mikä on sama, 120 km / h ovat circularás 2054 rpm 6.. Vain johti enemmän ääritilanteissa tarkastellaan muutoksen tarpeesta useammin, mutta logiikan.

Rodador tausta

Tämä johtaa myös nähdä kulutus atk pian vakiintui välillä 5,5 ja 6,5 ​​litraa; ja ei paljon muuta, lataamalla risteily toistaiseksi eivät jätä meitä. keskialueen hänen 70 litran säiliö se menee edellä 1000 km, joten ne kävelevät enemmän kuin on välttämätöntä; On mukavaa hyvää alhaisilla käyntinopeuksilla, kuluttaa hyvin vähän ja Se on halvempaa 5 Series ...

Riippumatta siitä, mitä kävelemään, 518d Se on yhtä 5-sarja kuten muutkin, ja että muistan etten istunut ajanut "5" vakiona kuin testikappaleen meillä oli, ikään kuin kyseiset vastuussa itsestään BMW luokan kysymys versioon tai päinvastoin, halusimme osoittaa heidän filosofiansa sellaisenaan. Volante massa, kangas istuimet, 17 tuuman pyörät ja korkean profiilin renkaan... Tässä mielessä olen puuttui joitakin 'tunne' urheilullinen ja ylellinen malli.

Testi: BMW 518d, määrittelemällä rajoja

Mutta tämä on visuaalinen arvostusta enemmän kuin mitään muuta. Vaimennus ei ole urheilua orientaatio, eikä pitäisi olla se (perustuen vaihtoehdoilla on mitä haluat) ja välittömästi tuntuvat mukavalta astua, mutta kuten kaikki BMW, myös reaktiivisia ja nopea edessä. Mutta se on tasapainoinen auto, jolla voit mennä nopeasti, koska se luo luottamusta, se ei vaadi taitoja, osittain siksi moottori ei tunne, että kyllästää kehyksen leveä jalanjälki. Se toimii hyvin avoimessa ja suljetussa polku.

Lyhyesti sanottuna, vain mitata kaikki (teho, paino, pyörät, jne) tekevät 518d järkevästi tasapainotetun ja ratkaiseva kaikessa versiossa. Jos moottorit jatkavat niiden suorituskyvyn optimoinnissa käyrät ... Saammeko nähdä hypoteettinen 516D 120 hv? En sulje sitä.