Testi: Lexus NX 300h F-Sport muotoilu ja tehokkuus SUV

Testi: Lexus NX 300h Urheilu, muotoilu ja tehokkuus SUVTesti: Lexus NX 300h Urheilu, muotoilu ja tehokkuus SUVTesti: Lexus NX 300h Urheilu, muotoilu ja tehokkuus SUVTesti: Lexus NX 300h Urheilu, muotoilu ja tehokkuus SUV

Jopa kaikkein negatiivinen vuoden talouskriisi, joka on tappoivat myynti autojen, He ovat pystyneet menestys auton tyyppi, joka liittyy hänen joustavan toiminnallisuuden, kuva korkea yhteiskunnallisen vallan ja ainutlaatuisuus. SUV on jatkunut määrä, ne ovat olleet mukana lisää merkkejä ja käytännössä jo olemassa tyyppi SUV varten sen mukaan, mitä tarvitaan ja mahdollisuuksia. Monille meistä, niistä on tullut formaatti hissikorin, tarkoitettu perheauto (Ja kaupunkimallien ja konsolidoitu) sekä ennen haltuunottoa päässä edustus salonkia.

On ollut jo vuosia lexus sen galaktinen RX, kilpailija kaikille tuttu BMW X5 ja Mercedes ML, mallin, joka täyttää kaikki ylellisyys, kehittyneisyys ja laatu edustavat merkki. Nyt alas askel tähän uusi NX, malli 14 pienempi cm (mitattu 4,63 metriä, kuin Audi Q5), Mutta ei paljon yksinkertaisempia ja ylellinen kuin.

Lexus NX 300H SportSe myöhemmin yksi NX perinteisiin moottori 2.0 Turbo 238 hv bensiini, koskaan dieseli että varmasti vasteen mukaisesti markkinoiden, kansantajuistaa, mutta koska meillä on jo tämän version 300H hybridi. Mekaniikka kuten ovat koskeneet lähes yksinomaan vakiona kaikissa lexus, ei jäljennöksiä tai erittäin vakuuttava kilpailuviranomaisen, että nyt painostuksesta entistä suppeampi ympäristötoimet, näyttää siltä, ​​että kehitys hybridi Normaali että plug-in- (Huomattava autonomia ja sähköinen liikkuvuus), uhkaa mukava tila lexus tässä asiassa.

Samaan aikaan, uusi NX Se ylläpitää hybridi kasvi "tavanomainen", Se koostuu bensiinimoottori 2.5 155 hv ja yksi tai kahden sähköisen, riippuen veto kuin sillä NX olla myös 4x2 SUV (Kilpailevista 38300 euroa).

Hieman teoriaa

molemmat sähkömoottorit aina näy tässä urheilullinen viimeistely F Sport. yksi (143 hv) Se on kiinnitetty lämmön moottorin ja yhdessä tai vuorotellen, niin kauan olettaa Drive NX normaaleissa ajo-olosuhteissa, iloksi kuljettajan ja matkustajien, Korkealaatuinen suorituskyky ja ajettavuus, ainutlaatuinen mekaaninen standardi diesel- tai bensiinin tahansa kilpailija. Kuten kehitetty vuosien lexus että RX, toisen moottorin (68 HP) Se on sijoitettu taka-akselin ja siten emuloi neliveto. Tämä tapahtuu vain revitty pois, alkuhetkillä, siirtyä pysyvän päästä liikkuvan (veto- ja vähentää stressiä lämpöä moottorin tässä Kriittisissä, mikä vähentää bensiinin kulutusta kaupunki), jotta sitten heti irti.

Myös operatiivinen kiihdytettäessä tausta (veto), ja kun järjestelmä havaitsee pidon menetystä etuakselin (sade, lika, käyrä, jne). oma sähkömoottorit toimivat generaattorit (pääasiassa jarrutus ja hidastus) ladata Nikkelimetallihydridiakku hybridi-järjestelmä. Kun itse akku pystyy valtaan sähkömoottorit alhaisella nopeudella ja antaa NX sähkölieden jopa 1,5 km, helposti jopa 60 km / h, maleksia ja ennakolta hillot alle taika, johon työntövoimaa. Älä pelkää tällainen teoria, koska NX kaikenlaisia ​​yhdistelmiä moottoreiden ilman että kuljettajan tarvitsee puuttua vain kiihtyy ja jarrutus.

käytännössä

Lexus NX 300H Sport lexus NX aloittaa ruokinta idyllisellä mekaanisia pehmeys kun vain Se liikkuu sähköllä ja se on yhtä nautittavaa, kun tuskin havaitsevat alkaa toimia sen lempeä mekaaninen bensiini. On suuri väitettä, jonka mukaan ensimmäinen työntövoima lineaarinen suodatus, vähän mekaanista tärinää ja melua null; se ei muutama matkat sähkömittareiden kaupungin mukaan sitoutumisesi kaasupolkimen ja hämmästyttävä energiatehokkuutta. Ja siitähän SUV tunnu paikallaan, jos se NX tasapainottaa tasapaino mieltynyt käytön verraton ja polttoainetaloutta niin vähän tasolla paras Diesel.

Mutta sen hienostunut mekaaninen järjestelmä merkitsee merkki paljon NX (Kuten kaikki hybridit of Toyota / Lexus), Sekä katsoo, että lause olen otettu verkkosivuilla tuotemerkin ("oppii ymmärtämään"), Voit sopia paljon oppia ymmärtämään sen toimintaa. hänen automaattivaihteisto Se on sitäkin yksikössä ja vaikka se on todennäköisesti erittäin tärkeää energiatehokkuutta NX, vahva kiihtyvyys vastaa hyvin erikoinen tavalla. NX nautitaan ja arvostetaan eksponentiaalisesti enemmän pehmeä olet kanssa kiihdytin. vakio hinnat, ei hidasta, innostua liikaa muuta liikennettä ja vähitellen vauhtiaan, Se johtaa meidät liikkumaan paljon iloa ja mukavuutta, jälleen, laskemisesta tämä argumentti ajo tavanomaista vastustaja. Itse huomaan tuotteen vieläkin palkkio omaa toimintaa ... mutta ei aina.

Lexus NX 300H SportNopeuttaa maltillisesti eikä ilo, vie kuulla mullistanut moottori of bensiini Se ei mukana saavutettu nopeus ja suuret tiedotusvälineet huononee paljon hyvää, ennen kuin se on antanut sinulle. tämä "slip vaikutus" voit pienentää tietää, miten ja milloin nopeuttaa normaaleissa ajo joko herkkyys, joka päädyt kehittää tai tietojen perusteella kuva of Kellot teillä on; mutta ohittaminen, kruunu yksi repecho, yhdistää maantiellä tai edistäminen vuoristosolan ovat hetkiä et voi välttää ja kysyt tähänastista loistavat rodador mikä se on NX.

Hänen runko määrittelee myös NX kuin SUV varsinkin Viihtyisä. Näin ollen, vaikka tämä viimeistely F-Sport Mt. muuttuja vaimentimet kanssa 30 lait kanteen suurempi tarkkuus ohjaus- ja liikkeet, kuinka kaikki yhdessä, NX pidät aina hänen mukavuus yleinen maaliskuu, ei hänen urheilullisuutta. mukava kiinteys saat pehmusteet sinun arvostavat nopeisiin valtateillä, eikä kierretty polkuja, missä vastauksestasi muutos / moottori, sen jarrutus (kosketus ja mukauttaminen) ja ketteryyttä, Et löydä kotona tai luonnossa menee vauhdilla.

Ohjaimissa myös hengitetään paljon urheilullisuutta, niiden näennäinen paikkaa, ajoasento ja sen ohjauspyörä, joissa on siivet. ne jäljittelevät muutokset of maaliskuu, ylläpitäminen bensiinimoottori aktiivisempi, reaktiivista ja mullistanut, kuten vähiten ajo tämän NX. 4 ajotilaa (Eco, normaali, Urheilu ja Sport +) plus puhdas sähköinen EV, NX Se herättää monia muotoja johtoon, mutta hänen urheiluhenki ei omaksua. lexus osoittavat meille erityisesti sen yleistä viihtyvyyttä ja, näin ollen, niiden mekaaninen hybridi Heillä on paljon sanottavaa. Ja hänen korkea hyötysuhde, nauttia bensiinimoottori.