Testi: Renault Laguna Grand Tour 2.0 dCi 4Control, jalat maassa

Testi: Renault Laguna Grand Tour 2.0 dCi 4ControlTesti: Renault Laguna Grand Tour 2.0 dCi 4ControlTesti: Renault Laguna Grand Tour 2.0 dCi 4ControlTesti: Renault Laguna Grand Tour 2.0 dCi 4Control

Päivät ovat luetut, väistymässä kokonaan uusi sukupolvi, mutta laatu, yksinoikeus ja persoonallisuus ei puuttunut Tämä erikoinen Laguna olla yksi erikoistuotteiden luokassaan. Poissa pitkään -lleva Autopista vuosina nähdä miten kilpailu muuttuu generation- on takaisin istua se tuntuu melkein pakko muistuttaa, että joukossa haverin sedan on yksi kykenee jossa muistutetaan, että kaikki aikaisemmat oli parempi , ainakin siltä osin kuin on kyse ajo tunteita.

Renault Laguna Grand Tour 2.0 dCi 4ControlJoss on 4Control. En kiellä, että vuosien eivät mene turhaan, Clio ja Captur ovat lähteneet vanha ulkoa tai sisätilojen linjat Laguna, eikä sitä, että kilpailu on hänet syönyt maata turvalaitteet, mutta se on yhtä totta, että nykyään kukaan luokassa voi ylpeillä alustan olevan versiot 4Control: Nelipyöräohjaus jo lopettanut Japanin ja ainoa BMW, Infiniti, Lexus tai joitakin hyvin yksityiskohtaisia ​​versioiden Porsche 911 näyttää jatkuvan vedonlyönti. Tasapainoinen Passat, Insignia 508 ovat tehneet meistä omaksua piirretty tiralíneas ja monoliittinen elinten hidas vyötärö, mikä ei valitettavasti ole poistaneet näiden uuden sukupolven autojen paljon kevyempi kuin Laguna oli ehkä Mazda 6 kuin paras esimerkki tästä. Avoimesti Myönnän, että et ole läpi käsiäni Laguna, mutta useimmat onni, nyt kun kaikki oli kadonnut tähän luokkaan Se on jälleen yhdessä tämän hilpeä ja Super tehokas perheen onnistuneesti yhdistetty takapyörät.

peli Doll

Muistuttaa, että 4Control pyörii vaiheessa tai vastavaiheessa nopeudesta riippuen -60 km / h on kynnystä, jossa he tekevät keskenään sense-. Käteen niin nopeasti kuin paras Alfa vanhan osoitteen, kun se kaikki vain kaksi kierrosta ohjauspyörän Laguna, eikä lyhyempi kääntösäde, sato maa kaupunkialueilla hitaasti vuorotellen: kyllä ​​näyttää salaamaan kokoinen tie on kuin lentävä kiloa ja kiloa pois. Se ei ole vain agility, nykyään lähes äärimmäinen, mitä löydät välillä suoria linjoja ja käyrät, mutta myös parametrin muutos: älä tunne inertia, sinulla on tunne ei löydetä raja teidän etuosa.

Renault Laguna Grand Tour 2.0 dCi 4ControlFly jossa sinun täytyy jarruttaa muiden kanssa, löytää vertex, käännä ja nopeuttaa vähitellen, joskus anteeksiantava virheitä varjossa uskon, koska Tämä osoite on suora yhteys ajonvakautusjärjestelmä ja laskee suunta ja asteen kierto taka-akselilla; joskus myös piirretty hieman ohut, jos aikaa ja kilometrin eivät ole olleet tarpeeksi kiinni säikeen tämän alustan, jossa, yhtä tärkeä kuin suunta, on suspensio ja laitteet vanteita, myös kiistaton tähti dynamiikka tämän Laguna. Ja älä unohda 2.0 dCi / 150, tarpeeksi nopeasti ja erittäin mukava, koska on normi talossa. Toinen esimerkki Laguna pysyy mekaanisesti valmis.

piakkoin

kiihtyvyys: Ole puutetta elastisuus, mutta loisto tämän moottorin sen polleeta: 4000 lähes 5000 rpm, pitää vielä yli 90 prosenttia suurimman tehon.

muutos: koske johonkin "sitkeä"; taattu tarkkuus: hylätty lisäys vaikeaa. Se on jo vuosia liikkuvat kehitystä, ja nykyään eivät ole yhtä pitkiä.

Frenada: Välimatka ei tee oikeutta todellisen kapasiteetin Laguna jarrutettaessa. Alustava hidastuvuus on hyvä ja 4Control työskentelee tiiviisti sen vakautta.

kulutus: 2,0 dCi notkeasti liikkuu suuren auton ei tarkalleen valoa; alle 6 litran keskimäärin meidän kahden matkat on erinomainen arvo.

ohittaminen: Huomattavaa joustavuutta neljäs ja viides. Jopa pakottaa moottori työntää välillä 1400 rpm, eikä pahaa rooli kuudenneksi. Hyvä moottori / vaihteiston tasapainon tässä Laguna.

livabilityEi ylilyöntejä, mutta niistä puuttuu tilan kolmiulotteisesti. voimassa kolme matkustajaa takana leveys ja riittävä korkeus jalka, aina haitta keskikonsoliin, mutta hyvästä paikkaa istuvan henkilön tämän paikan

Teho ja vääntömomentti: Täyttäminen hyvin, myös tarjota ylimääräistä hevonen. 1600 rpm on jo 90 prosenttia suurimman vääntömomentin ja kiipeily teho on aina ajan leikkaaminen. Elastinen ja iskevä moottori

äänekkyys: Hyvä dCi, ei pilvi ilmapiiri mitään, mutta tässä Laguna yrityksen jousitus ja suuret pyörät jos kuulet vähän taustaääniä karhealla asfaltilla.

Porter: Se ei pääse puoli kuutiometri mittaat ylöspäin lokeroon, mutta on monia litraa edellä. Niiden muodot ovat säännöllisiä ja molemmin puolin, on käytännön puutteita kannellinen. Järjestelmä erittäin mukavat istuimet poistu.

Niin teemme testejä