Ensimmäinen testi: Jaguar XE, turbo 240 hevosta arvoinen

Yhteyshenkilö: Jaguar XE, turbo 240 hevosta arvoinenYhteyshenkilö: Jaguar XE, turbo 240 hevosta arvoinenYhteyshenkilö: Jaguar XE, turbo 240 hevosta arvoinenYhteyshenkilö: Jaguar XE, turbo 240 hevosta arvoinen

Olimme aiemmin voineet saada rattiin Jaguar XE kun he olivat vain prototyyppejä. Niinpä me hyväksyi kaikki viat jotain korjattavissa. Ei tällä kertaa, nämä yksiköt Jaguar XE enää kuljettaa varoitustarrat, ja autot ovat kuin ne, jotka tavoittaa asiakkaat. Olimme sitten valittaneet melusta Diesel, joka tosin edelleen läsnä voimakasta kasvua, steady-state näkyy heikko sivuäänen. Silti olemme keskittyneet bensiinimoottorin, ainoa, jolla ei vielä ollut suorittanut "veteraani" kantaesityksensä tiedossa koska XJ.

Tämä on mukavuus

Suodatus näyttää yksi tärkeitä osia selityksessä Jaguar XE. Ei vain ääni, saada jopa camouflaging kaunis ääni Kuunteleminen muun liikenteen poistuttaessa pakokaasuihin 2.0 i4, perusversiossa bensiiniä. Myös liukuva hallitsee hiljaisuus, vaikka välissä rengas asennetaan meidän yksikkö, suuri 18 tuuman pyörät. Esteettinen läsnäolo on toinen vahvuuksiaan ja siten tarjota erilaisia ​​renkaiden malleja ja jopa 19-tuumainen vaihtoehtoja. Estetiikka liittyy myös myöntää uhrauksia. Kauneuden sen linjan vetämällä coupe, joille muut kilpailijat valita mallikohtaisia ​​korin, merkitsevät rajallinen näkyvyyden taaksepäin (Ei siksi mielenkiintoinen sähköinen lisävaruste blind) ja pääsy takana paranee. Kuitenkin, kun istuu sisällä, nerokas syvennykset kattopinnoitteina ja muodostaa istuimet sallivat aikuisen sopii kuin valettu. Nuo 89 senttimetriä suunnata kaukana holvissa, mutta se sopii. Kukin takana matkustajan on paikkansa ovet, ilmanpoistoaukon ja savukkeensytyttimestä 12 volttia. Niiden kolmen takamatkustajien? Ei, sillä vain kaksi matkustaa hyvin takaisin XE; niille, jotka haluavat enemmän ja tarjoat XJ, missä sijaitsee myös kiinteä alumiinia näitä geenejä. Jos etsit boot joko täällä he ovat ottaneet loput, jossa monimutkainen muotoja ja joitakin parannuksia, kuten päällysteitä tai puhdistinlaitteistosta varmuuskopioita. Ennen kuin tunnet laajemmin, ilman merkittävä tämän näkökohdan, mutta se on hyvä saada lisää kuljettajan toimintaansa. Impress päin kojelauta, huolellinen suunnittelu ilmastimet, metalli kirjelomakkeet Jaguar nimi siellä täällä. Ovi suljettuna, tunnet omistautumista kolmiulotteinen suunnittelu, vaara, että jotkut olivat hitti polven tai erotessaan. Meidän versio oli Portfolio ylellinen, mutta tarjoaa kaksi lovea alla -Pure ja Prestige- sekä urheilu irtisanominen R-Sport.

Agil

Hieman disenchanted kellot kojelautaan, muovi ajoneuvon ohjauslaitteiden, mutta tämä muodostaa suuren Keski kosketusnäyttö. Jaguar aikoo loput multimedian ja yhteydet laitteiden suuri osa tästä on vaihtoehtoja, mutta jos haluat, XE voi olla kärjessä tällä alalla. Polkimet ei enää tueta sähkösäätöiset vanha Jaguar, silti ratissa ryhti on hyvä. Boot painike punaisella sykkivä valo ja kehittyvien rulettia ajo automaattivaihteiston muoto ja identiteetti brändin autoja osapuolelle. Kuten kaikki uudet sedan-mallit, joissa hänen laaja muutoksia monien marsseja, jalkatilan on hieman rajoitettu. Yksikkö oli yhdistänyt ZF automaattinen kahdeksan nopeus (2500 euroa enemmän kuin manuaalinen kuusi), vivuilla ohjauspyörästä mukava manuaalinen käsittely, mutta ennen kaikkea, jolla on Esimerkinomaisessa viritys pehmeyden. Ei ole väliä, mikä neljästä ajotilaa valinnut näppäimillä ovat välillä -eco paikkaa, nomal, urheilu tai talvella-vaihe hammaspyörien puheenjohtajana toimii lähes huomaamaton siirtymät. turbomoottori työntää tasainen ja voimakas, aina hyvin tuettu keskuudessa niin ylös, joten unohdat kahvat paitsi vähentää mutkaisilla teillä. Näissä mutkittelevia polkuja Jaguar on myös kastike. Jaguar on aina kehui virittää hyvin henkilökohtainen alusta. Tässä tapauksessa tarkoittaa henkilökunnan mukavuutta ja valvonta kehon liikkeet. Se tekee niin mestarillisesti. ennen Se sisältää Kaksoistukivarsi suspensiot, saada paljon paremmin hallinnassa liikkumisen ja kevyempi pyörä. Saatat olla epäilyksiä kantaesitys Jaguar suuntiin sähkö apua, mutta kuten olemme nähneet muiden valmistajien ei ole vikaa. vakuutus Ne pyrkivät lineaarisuuden ja tietoa ohjauspyörän ja siellä se on, nopea näkökulmasta. Kanssa akseliväli on yli 2,8 metriä XE liikkuu luonnon läsnäolo pika. Kaarreajo myös etenee sujuvasti, ja jos ne ovat nopeita, jopa parempi. Hidas ei lannista, vaan tulevat ilmi hänen luonteensa Aliohjautuminen jos haetaan kaiken pystyy antamaan huolimatta yrityksistä ESP auttaa: sillä on erityinen toiminto "ero vektorin jarru". Nyt, kuiva ja hyvällä säällä, ajattelimme XE silti laittaa pisteen urheilullisuutta sen sileä ja ketterä roll. Ehkä toisessa ilmasto, dynaamisen luonteensa vaikuttaa meistä täysin luotettavia ja rauhallinen, koska on muun auton.

Moottorivalikoima: 163-340 hv

Espanjan alue Jaguar XE Se koostuu yhteensä kolme moottoria, kaksi neljän sylinterin halkaistu teho: 2,0 Diesel 163 tai 180 hevosvoimaa (samaan hintaan, Mitä kaikki ovat? ) Ja 2,0 bensiini 200 tai 240 hevosta. Kolmen litran V6 antaa 340 hv kompressori.

Hinnat Jaguar XE

XE 2,0 163 turbodiesel I4: 37000 €

XE 2,0 180 turbodiesel I4: 37000 €

XE 2.0 I4 200 Bensiini: 39000 €

Bensiini 240 XE 2,0 I4: 44000 €

XE 3.0 V6 340 Supercharged: 60919 €

Viimeistelyt: Pure / Prestige / R-urheilu / Portfolio / S