Honda HR-V 1.5 i-VTEC, Tila-auto SUV sielu

Testasimme Honda HR-V 1.5 i-VTECTestasimme Honda HR-V 1.5 i-VTECTestasimme Honda HR-V 1.5 i-VTECTestasimme Honda HR-V 1.5 i-VTEC

Alamme analysoida Honda HR-V ulkopuolelta nimenomaan palvelevat ulkoa pituus: 4,30 m, Kompakti koko auton Honda HR V, sen korkeus ja suunnittelu, pitävät pieni maastoauto, luokan muodikkain. Nyt, pysy joidenkin muiden hahmo lisää: 470 litraa tavaratila -to joka on lisättävä toinen 105 litraa hyvä piilossa kannen alla, joka on voimassa kaksi plane- tyyppi pussit, 80 cm jalkatilaa on takana, 136 cm leveys tasainen tai lähes tasainen ... Lukuun ottamatta Skoda Yeti, eikä kompakti auto-mitä me ymmärrämme sikarin segmentti C niin sisätilojen eikä monia SUV tällaiseen käytön monipuolisuuteen.

Honda HR-V: vallankumous on paitsi tilaa

Honda sovelletaan myös paljon kekseliäisyyttä, kun raskaaksi HR-V. Johdettu Honda Jazz, alustastaan Se on jonkin verran piirteet kuten sijainti polttoainesäiliö alue Keski sisätila, vajaat etuistuinten, mutta rajoittamatta tilaa jalat ihmisiä matkustaa takaisin. takaovet Honda HR-V ovat myös erityisen suuri suhteessa kokoon auton, lisäksi ottaa todella laaja avauskulma helposti. Ja kuten jään, magic Istuimet -tuotemerkin jonka pohja takana voi laittaa pystysuoraan, voi kuljettaa esineitä matkustamossa kuin muita autoja ei yksinkertaisesti mahdu.

Honda HR-V-proof

Pidän siitä, että on SUV, on kyky säätää istuimen alhainen asema suhteessa vyön linja auton. Ja vielä, missä näytät, että HR-V näkevät enemmän merkkejä nerokkuus ja osaamisen tyypillinen Honda. Kumpikaan tuloskortti tai kojelaudan näytössä ole pienintäkään harkinta Hassua, koska jos yrität tehdä valokuva tulevat ulos aina näyttelee kovaa yrittää löytää adequate- kulma, Hätäjarru automaattinen, vipu, ilo käyttää, ja konsoli, joka jakaa kaksi paikkaa sallii järjestäytyneen pienet haluat tehdä käsin. Pinnoite etu- ja takaovien valmiin kankaan yhdistää näkökohtia ja laatuja molemmissa ympäristöissä, kun taas kojelautaan ei tunnu kovien muovipakkausten kunnes koskettaa sitä. Omalta musta lakattu pinnat ovat, kyllä, lähde pölyä, mutta antaa ripaus varovainen hytti. Jos USB-porttia tässä tapauksessa kahden ja ylimääräisten ääniliittimet ovat pullollaan, Honda HR-V lisää myös HDMI-tulo.

Tiedän, emme ole vielä alkanut kävellä, mutta kannattaa odottaa muutama rivejä. Kolme viimeistelytasot määritä Honda HR-V: n alueella, jossa sinun ei tarvitse mennä hullu kanssa vaihtoehtoja: Eleganssin on välituote ja tulee todella täydellinen aktiivisen, passiivisen ja mukavuus ominaisuuksia. Tällä hetkellä ei ole mitään vastaavaa bensiinimoottoria Honda Civic, joille muuten ovat jo ilmoittaneet muutoksia-ylittämään viittauksia, mutta diesel-, eivätkä vain, 1,6 I-DTEC 120 hv, yksi parhaista kuljettajien markkinoilla: 2600 euroa erottaa kaksi autoa ... hyväksi Honda Civic, jo johtaja luokan toiminnallisuuden ja sisätiloja, ja ennakkona, myös rulla, koettu laatu ja hienostuneisuus vanhempi. Ei, ei HR-V auton paras hintaluokan, vaikka se ei tarjota hyvä korrelaatio arvo ja tuote.

Honda HR-V 1.5 i-VTEC: moottorin "kirjailija"

Nyt puoli avaimenkierron -onyyli Executive on päättynyt painiketta- boot, ja alkaa löytää maailma vastakohtien... hyvä tai ei niin paljon kuin haluat nähdä. Lupaavien innovaatioiden tuotemerkillä label Maan Unet, Ja tässä on yksi A moderni bensiinimoottori suorasuihkutus muistuttaa aitoa Honda. Kaukana uutta muotia, ei ole turbo tai kolme sylinteriä ja kyllä ​​sen monimutkaisen muuttuva venttiilien ajoitus eliniän, rajat muokkaamalla esiin venttiilit, ja tietenkin myös muuttaa sointi ja pisti sen etenemistä vasta noin 7000 rpm johon hän pystyy keksimään maksimiteho lähellä tuomioistuimessa. Säännöllinen kierto poikkeuksellisen moottori pysähtyy&restart aloittaa lähes huomaamatta, jotka tahattomasti ja tahallaan nopeuttaa tyhjä venyttää tuomioistuimelle antaa kunnianosoitus joitakin aisteja.

Saatat olla liian urheilullinen mitä odotat auton alustan ja ilmeisen tuttu hahmo ja sen voima ja vääntöominaisuudet, Se on enemmän kuin mahdollista, että näet ajo Honda HR-V enemmän "hyökkäys" Mitä sinä tekisit ylitsevuotavan turbogasolina vääntömomenttia tai diesel. Puutu pehmeys, ei ole sitä. En sanoisi se ei ole elastinen moottori, mutta se on totta, että 1.5 i-VTEC ilmaistaan ​​mahdollisimman iloa ja voimaa 5000 rpm, alue, jossa sinun täytyy päästä lähelle, jos todella haluat saada nopeasti vauhtiin. Ei liioiteltu liikkuu kehityksestä muuttuvat. Itse asiassa, niin kevyt ja tasapainoinen on moottori, joka voi ylittää kaupungin kuudennessa ilman pienintäkään vetokoukku. Ja helposti ylläpitää matkanopeus tuntematta HR-V tahtoa "sammuttamista" Kun polku tulee epäedullisempi. siten kulutus todella hyvä, paras joukossa SUV bensiinin vastaavia. Mutta mitä puuttuu, kuten sanoin, sitä lujaa ja ketteryyttä kun kaasuttaa. Onneksi sinulla on vain jalka oikealta käsi erinomaisen suorituskyvyn muutos, Honda myös tyypillisesti välttämään palautumisajat niin hidasta viimeisten kahden vaihdetta. Ja kun kokeilla herkullisia kosketus, äänen ja vastaus Tämän moottorin sinne, yli 4600 rpm ja tuottaa suurin vääntömomentti, varmaan haluat löytää usein herra Hyde.

Honda HR-V, testi

Honda HR-V, liikkuvat enemmän Civic Jazz

Molemmat tarjoavat tiettyjä rakenneosia, mutta Honda HR-V pyörän ja käyttäytyy linja erittäin pieni jazz hienoin ja tehokas Civic. Erittäin mukava ja melko nopea ohjaus ja vaimennus juuri sopiva joustavuus, leveys ja voimaa, ketteryyttä, mukavuutta ja itsevarmuus Honda HR-V säilyttää onnistunut nollatuloksen jopa nopea ajo, ei urheilun hahmo on tätä moottoria. Border voittaa tämä piti täyttää tietyt epätarkkuuden suuntaan ja radan useamman halutun etuakseli, mutta ei heikkene turvallisuuden tunnetta. SUV, siksi, selvästi tarkoitettu perheen, johon, kuin ensimmäisten sukupolvien, voi määritellä vallankumouksellista, tällä kertaa, kyllä, ovi sisäänpäin.

piakkoin

KIIHDYTYS. Jekyl ja herra Hyde. Kaksi puolta selvästi toisistaan ​​toiminta-alueilla muuttujan i-VTEC jakelu. Up, ylös, vihainen ja herkullinen.

CHANGE.
Lähetys Civic, mutta silti jossain määrin kiinteämpi säätö vipu. Vaikka hieman karkea, se on suorastaan ​​nopea ja miellyttävä käyttää.

Jarrutettaessa. yritys poljin tuntuu, jossa peittana joka tarjoaa paljon turvallisuuteen ensimmäisessä pisotón hätätilanteessa. Etäisyys on kuitenkin vain hyvä, ei enempää.

Kulutukset. On paljon teknologian uumenissa moottorin. Ja HR-V on myös melko kevyt auto. Tuloksena, maastoauto, joka viettää pieni tie ja hyvin vähän kaupungin.

Etenemistä. 
On vahva kohta tämän moottorin, joten nopeus näistä harjoituksista riippuu osallistumisesta: hyvä käyttää hakea muutosta paljon ketterä ja turvallisia ohituksia.

Käyttöasteen ja painoa. On kevyempi Mazda CX-3 on yksi niistä, mutta HR-V ei säästele yksi gramma rasvaa. Myöskään puuttuu senttimetri ovien sisäpuolella. Viite matkustamon tilaa.

TEHON JA VÄÄNTÖMOMENTIN. Kuvaajat eivät heijasta muutosta niin radikaali mieliala, mutta keskialueen 1.5 i-VTEC muuntuu potkurin enemmän vihaa ja erittäin urheilullinen tunnelma.

Sonority. Ehkä huonoin puoli ratkaistu: aerodynamiikka, moottori ja pyörästölaitteet, todetaan myös.

BOOT. Duplex kätevä käyttää, jossa on erillinen 105 litraa alempi kerros ja yksi ylempi 470. Niistä kuten, vain Skoda Yeti antaa sekä itse.

Saatat myös olla kiinnostunut

Skoda Yeti ja vertaa Mitsubishi ASX

Honda, kaikki sisältö

CX-3 1,5 SKYACTIV-D 2WD

CX-3 1.5D 105 2WD vastaan ​​Juke 1,5 dCi 110 4x2