Ensimmäinen testi: 2015 Volkswagen Touran

Ensimmäinen testi: 2015 Volkswagen TouranEnsimmäinen testi: 2015 Volkswagen TouranEnsimmäinen testi: 2015 Volkswagen TouranEnsimmäinen testi: 2015 Volkswagen Touran

Volkswagen Touran se oli yksi suurimmista eksponentit segmentissä kompakti tila-, auto, joka sen lavastus on tarkoitettu Volkswagen noin 10% sen liikevaihdosta. nyt Se on täysin uudistettu, jotka perustuvat uuteen MQB alustan ja hyväksymällä paljon tekniikkaa ja persoonallisuutta viimeinen Golf.

Uuden sukupolven Volkswagen Touran kasvaa 13 senttimetriä pitkä, asti 4,53 m, ja lisää 11 cm akseliväli, mikä merkitsee parempi viihtyvyyteen ja lisääntynyt takakontissa 48 litraa versiot määritetty viisi paikkaa, jossa ilmoitettiin peräti 743 litraa. Kun kyseessä on 7-paikkainen malleja, Boot kapasiteetti on 633 litraa. Espanjassa on vakio 7 paikkaa, vaikka se voidaan tilata 5 paikoissa kuin "no lisähintaa". Se saapuu syyskuussa, vaikka voit jo tilauksia.

Kuten odotettua, Modulaarisuus on hyvin tutkittu ja se on helpompi käsitellä kuin kolmannen rivin of vedettävä paikkaa, ja käyttää niitä. Takaluukku jättää valtavan aukon päästä matkustamoon, korkeus- ja siirtää jalka, ja sama tapahtuu, kun taitto 2. istuinrivillä jos haluat käyttää 3. krs. Tässä tapauksessa on tarpeen pituussuunnassa säätää keskirivin jakaa välistä tilaa kaikille matkustajille, kuten kompakti tila-auto senttimetriä koskaan liian jos haluat käyttää 7 paikkaa. Tässä tilanteessa, matkatavaroiden on alennettu 137 litraa.

funktionaaliset pusku

Toiminnallisuus on huomiota yksityiskohtiin. Se sisältää tietyn reiän takakonttiin tallentaa lokero Kun sitä ei käytetä, ja yhtä käytännöllinen on taittuvan istuimen kuljettamiseen pitkiä nippuja. gestural portin avaamisen, ohi jalka alla puskurin, On mukava jos jatkamme laukut molemmissa käsissä, mutta ei toimi, kun lähellä sitä.

Muita käytännön vaihtoehtoja tarjoamia uusia Volkswagen Touran Ne on tehtävä tietoa ja viihdelaitteet. Voit olla äänellä vahvistusta järjestelmä etumatkustajan, saavutetaan sujuvasti asukkaat viimeisen rivin kaiuttimien kautta sekä Kuvien vastaanotto reaaliajassa GoPro kamera keskusnäytön, Kiinteän johon haluat katsella pienimmille. Eikä niistä tarvitse järjestelmä MirrorLink kytkeä puhelimiin Apple tai Android-käyttöjärjestelmä ja jäljitellä niiden valikot ja sovellukset (jotka on hyväksytty Automotive Consortium) on kosketusnäyttö selain. Keskuudessa auttaa kuljettajaa löytämään avustaja perävaunu, jolloin ohjaus- ja kääntää yksinkertaisesti valitsemalla haluttu perävaunun pyörän säätämällä kulma peilit. Järjestelmä vastaa kääntämällä pyörän tarvittavan tavalla, joten kaikki kuljettajat pystyvät käsittelemään perävaunun vaikeuksitta.

Huolimatta lisääntynyt mitat, Uuden sukupolven Volkswagen Touran saavutettu painon aleneminen jopa 62 kg. Tämä auttaa tehostamaan sen moottorit, ilmoitti kulutusta jopa 19% pienempi. myös voitot agilityssä, siinä määrin, että käyrät melkein näyttää Golf. Viemäröidyllä ja erittäin vakaa, sen alusta on tehokas ja riittävän reaktiivinen aikaansaada käytännössä ajo matkailu-, tunne tuettu tavanomaisella ajoasento täysin, ja pyörä enemmän vertikaalinen kuin ennen. Mahdollisuus sisällyttää pellit kontrolloi ja eri ajotilaa Se saavutetaan erittäin hyvä tasapaino mukavuutta ja vakautta, aina auttanut sähköisen tehokas ja XDS + järjestelmä, joka jarruttaa sisemmän pyörän mutka suuremman tehokkuuden saavuttamiseksi ja tehdä erittäin tarkka. Yksi haittapuoli, vähemmän tehokkaat moottorit voivat nähdä jotain painolastia, kun järjestelmä toimii tietyin ehdoin. Jos haluat tehdä hyvin dynaaminen ajo on parempi panostaa 2.0 TDI (150 hv tai 190 hv) että 1.6 TDI (110 hv). Bensiini löytyi 1.2 TSI (110 hv) 1,4 TSI (150 hv) ja 1.8 TSI (180 hv). Alkuperäiseen lanseerauskampanjaa, Uuden Volkswagen Touran on saatavilla alkaen € 24800 kun kyseessä on 1,2 TSI (€ 26280 diskonttaamatonta) ja 25535 € (26960 € diskonttausta) 1.6 TDI.