Vertailu: Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 vs Renault Captur 1,5 dCi 90

Vertailu: Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1,5 dCi 90 Zen EDCVertailu: Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1,5 dCi 90 Zen EDCVertailu: Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1,5 dCi 90 Zen EDCVertailu: Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1,5 dCi 90 Zen EDC

Ensimmäinen asia on selvää, että meillä on kaksi mallia, joiden tarkoituksena ennen kaikkea pyöreä asfaltti. Kyllä, niitä voidaan pitää kaksi vaeltajaa taskussa, sillä maavara tarjoaa näkökulmia esittelyyn lohtua yksinkertaisella tavalla kun perhe haluaa nauttia päivän maaseudulla. Kun kyseessä on Vaellus on myös kehittynyt luistonesto (Traction +), jotka voidaan aktivoida painikkeen vieressä vaihdevipu jos ne eivät ylitä 30 km / h, ja Se auttaa vastaamaan paremmin liukkaalla kelillä, niiden renkaiden M + S (Mud + Snow, muta + lumi), mutta ei kykyä liikkua Missä malli, jossa kaikki neliveto.

erikokoisia

Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1,5 dCi 90 Zen EDCMyös eräitä eroja käsitteitä, jotka merkitsevät merkittävät välimatkat toisiinsa. Esimerkiksi, vaellus 15 on pidempi kuin Captur cm, mutta on myös 11 cm korkea ja 2 cm leveämpi, x-ray, joka osoittaa sen tuttuja lähestymistapa, etsivät enemmän tilaa matkustamossa, vastapäätä mini-SUV Urban Renault, joka on terävämpi muoto ja aerodynamiikan yrittää valloittaa yleisön muiden houkuttimia.

Tällaisia ​​arkkitehtuurit, Fiat 500L Vaellus Se tarjoaa entistä avarat sisätilat, enemmän leveys molemmissa istuinrivillä takana Renault Captur on 9 cm vähemmän siihen, että kolmannen väliaikainen, ja ontto jalka vähemmän tiukka 2. krs ja suurempi runko, joka mitattuna meidän tekninen keskus on 40 litraa enemmän matkatavaroita kuin Ranskan mallia.

Asteikko ei huijata

Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1,5 dCi 90 Zen EDCMutta nämä merkittäviä eroja "haarniska" myös merkitä matkan kulkiessaan vaaka lähes 150 kg, kuten olemme nähneet, kun verrataan yksiköiden testattu. Se on kuin, käynnistyttyä, 500L Vaellus kuljettaa kahta matkustajaa enemmän kuin Captur, täten se edustaa, kun, jarruttamista, kaarteissa ohjaus inertian tai säästää polttoainetta, esimerkiksi.

Tällä kertaa olemme kohdanneet Diesel automaattiset versiot saatavana sekä alueet, 500L Vaellus 1,3 Multijet 85 hv Dualogic -the Italian tarjotaan myös diesel-moottorit 105 ja 120 hv, mutta muuttaa manuaalisesti ja Renault Captur 1,5 dCi 90 hv-EDC: tä ole tällä hetkellä dieselmoottoreiden enemmän potentes-.

Vaikka ero teho ja vääntömomentti niiden välillä ei ole liikaa, on ratkaiseva, kun analysoidaan molempien tehokkuutta tekijöistä. Toisaalta meillä on erilainen massa siirretään, joiden moottorin ja täydellä tankilla, Fiat pyöreä ton ja puoli jotta lentokieltoalue; ja toisaalta, meillä on valtava vaste-ero robotisoitu Dualogic Retkeily ja EDC kahden kytkimen Captur; Lukuun ottamatta 200 cm3 erottaa molemmat moottorit.

paljon hitaampaa

Fiat 500L Vaellus 1,3 Mjet 85 Dualogic vs Renault Captur 1,5 dCi 90 Zen EDC
Vain katsomaan tallennettuja tietoja kiihdytettäessä tai hyödyntäminen "D", joka simuloi etumatkaa, nähdä suuria eriarvoisuutta, joka vallitsee kahden. Captur liikkuu looginen ennätys tehotason, ja vaiheet "optimaalisen pickup" sen automaattivaihteiston reagoi nopeasti ja tasaisesti riittävän hyppää vaihde, joka tarjoaa melko tyytyväinen pyörän. Vaellus sijoittaa lisää 5,5 sekuntia mennä 0-100 km / h ja on 6 sekuntia hitaampi elpyminen 80-120 km / h, erittäin huono maine, luottamus pysyi tahansa, jossa ohjain tarvitaan ketteryyttä.

Vaikka ohjauspyörän melat -jos Captur on yksityiskohta parantaa, koska sinulla ei ole niitä, ei parantaa huomattavasti vaste Dualogic ruutuun pisama hitaasti hajoaa eternalizes ja ohjelmistoja, jotka on pienintäkään mahdollisuutta pyrkii etsimään suuremmalle vaihteelle. Ja ei ole asia, koska järjestelmä Pysäytys&Aloita tai vastata nopeasti ja esimerkiksi jättää rinne, odottaa ensin käynnistää moottoria ja sitten muutos reagoi, siitä tulee ikuinen, minkä seurauksena jättää auton takaisin huolimatta järjestelmään auttaa Hill Holder. jopa On pysäköinti liikkeitä, jotka tulevat jotain raivostuttavaa, jonka oikut auton, estäen tarkka.

Vaikka 500L Vaellus Point tärkeitä hyveitä muissa osissa, ei ole hyväksyttävää, että automaattivaihteiston saatavana kysymys tässä katsauksessa FIAT- vakavasti, niin selvästi neuvoo perinteinen manuaalinen vaihteisto, jossa ei ole se on paljon nopeampi, mutta sallittava kuljettajan tuntemaan olonsa turvallisemmaksi päähenkilö.

vastasi kulutus

Ja esimerkiksi Italian moottori on hiljaisempi tyhjäkäynnillä kuin Ranskan, ja järjestelmä Pysäytys&Start auttaa kuluttaa huomattavasti vähemmän kaupungissa, mutta suurin vetää tiellä vie veronsa. Captur ei kanna Pysäytys&Aloita EDC versiossa, mutta on "Eco" -painiketta, joita painettaessa, vähentää vääntömomentti toimitus, pehmentää kaasuun ja jopa muuttaa toimintaa ilmastoinnin kompressori, joka myös säästää polttoainetta. Lopussa, todellinen keskimääräinen molempien oli noin 5,3 l / 100 km.

Käyttäytymisessä, telineet molempien, apunaan runsas renkaiden ratsastaa, reagoivat hyvin, jalomielisesti voimakkaita reaktioita tueksi muutoksia. Vaellus suunta on vähemmän suora ja koskettaa sitä vähemmän miellyttävä tie, ja vaikka Fiat johtaa levyjen takana ja Renault on varustettu rummut, jarrutusmatkoja ovat valoisia ja Captur kilpailijoitaan paremmin.

että hinta / laitteet on minimaalinen etu Vaellus, mutta ei riitä palauttamaan menetykset muilla rintamilla jo mainittu.