Renault Megane GT Turbo vs Opel Astra: kaksi bensiinin kasvokkain

Renault Megane GT vastaan ​​Opel Astra TurboRenault Megane GT vastaan ​​Opel Astra TurboRenault Megane GT vastaan ​​Opel Astra TurboRenault Megane GT vastaan ​​Opel Astra Turbo

Oli aika, jolloin jolla 200hp autossa C segmentin kompakti Se merkitsi puhdasta urheilullisuutta. Se myi hyvin mainonnassa, varustaminen ja minäkuva auton. Nykyään tuotemerkkejä ei ole varaa tällaisiin caballaje normaaleissa versioissa ilman tyydyttää yhden julkisen. Molemmat autot Vertailun ovat Renault Megane GT ja Opel Astra Turbo; ajaa helvetisti ja kuluttaa todella vähän, jokaisella on oma tyyli ja vielä kaksi todella nauttinut olemisesta harvoin, kun se olisi niin selvä valinta ja lopussa olisin decantarme halpaa tai esteettisesti Pidin jotain muuta; Voisit panostaa Liiketoiminnan tyylikkyys Opel Astra tai Renault Megane tehokkuutta ja olisin iloinen valinta. Katsotaan lopulta ajattelevat samoin.

Sekä Opel Astra Turbo ja Renault Megane GT ovat kompakteja yrityksiä. Hänen viimeinen sukupolvien juuri saapunut ja allekirjoitettu kaksi erittäin mielenkiintoisia tuotteita. Kun on kyse näiden versioiden Turbo ja GT vastaavasti tarjota moderni bensiini nelisylinterinen ja 1,6 litraa he eivät unohda monin tavoin turbodieselmoottorit ja suoraruiskutus joka sai niin muodikasta viime vuosikymmenellä. Eteensä ja yhtäläinen mahdollisuus säätää samanlainen suorituskyky ja hieno hienostuneisuus se tarkoittaa, että voit antaa anteeksi, että kulutus on hieman korkeampi; Ne ovat myös halvempia.

Renault Megane GT Turbo vs Opel Astra

Moottorit on samanlainen konfiguraatio ja toiminta on erittäin hyvä molemmissa tapauksissa. Katsokaa tehokäyrien jotka vetävät ymmärtää. Suoritustiedot paremmin Astra johtui todellisen painon (88 kiloa vähemmän) ja 10 prosenttia enemmän vääntöä, ja että salamannopeita kaksoiskytkinvaihteisto on Mégane ja -vesillelaskun (on mahdollista käsin) tekee saat aikaa jokaisen muutoksen suhteen Opel manuaalista. Joka tapauksessa ero ei nähdä sitä ylittämätön Ne ovat erittäin nopeita! ja, jos olet rakastaja paras hahmo ja siirry käyttämään sitä, ei valita tällaisia ​​autoja, koska yksi ajaa hieman enemmän kuin muut, Se ei ole suuri ero. Kohdassa Kulutuksen on myös parempi Astra, joka viettää jopa 1,4 litraa vähemmän kuin keskimäärin kaupungin huolimatta kuluttaa saman tien, jälleen muutos tekee eron, tässä tapauksessa huikea; seitsemäs on pidempi kuin Astra kuudes ja kolme ensimmäistä ovat lyhyempiä.

Opel Astra on tarjolla kaksi viimeistelytasot, dynaaminen kuten meidän testi yksikön tai Excellence, kun Renault Megane GT yhden päättyi. Tämä epäilemättä vaikuttaa käyttäytymiseen erityisesti ranskaksi. Opel on mukava jousitus ääliö, käteistä, mutta erinomaisen kompromissin mikä olisi jokapäiväiseen ajoon ja saada hyvä suorituskyky, on minulle, ja tämä jousitus, yksi kompakti luokkansa ja ei-urheilukenttä on ollut jo pitkään; sen takana on kanssa Watt. Renault luotu GT alustan johdantona mitä tulee RS versio, mutta joitakin ilo, että emme näe urheilua. Onko suuntaviivat takapyörät, sekä kiinteämpi jousi ja vaimennin kilpailija ääliö. Tämä koituu satunnaisia ​​ketteryys, urheilukäyttöön kuittaamalla puute mahdollisen rajoitettu tasauspyörästön, et tarvitse. Joko hidas tai nopea nurkassa, GT ylläpitää valitulla tiellä ilman jyrkkyyttä taka-akselin ja estää understeer kauan ennen Astra ja vakautta; Kuitenkin Mégane GT on parempi. ja Täällä voit tehdä asetuksia tai toisesta decantarte. Astran kulkee enemmän, mutta jos haluat ajaa nopeammin, Mégane tuo enemmän urheiluun tyydytystä, joka on itsessään erittäin hyvä Opel käytöksessään ja erittäin hyvä nopeus Renault.

Operl Astra Turbo vs Renault Megane GT

En pidä Opel alkuperäisen koskettaa jarrupoljinta liian kuollut matka, vastakohta Renault, tunne jarrutus on liian nopea. kuten Sekä jarru hyvin kaikissa tilanteissa En voi vika paljon, mutta olisin halunnut kompromissia molemmilla. Mégane ottaa vapaan mahdollistaa kahden kytkimen ajaa automaattisessa tilassa tai sitä voidaan käyttää nokka. Toimii hyvin, ei äärimmäinen urheilukäyttöön, ja suhteellisen mukava normaali, mutta pitäisi ainakin tarjota mahdollisuus käsivalintaisen vaihteiston romantikkoja, häväistykseksi Opel myös tehdä päinvastoin; tänään on oltava automaattinen.

Livability on hyvä molemmissa. Mégane vie urheilullisemman paikkaa osallistui noin menetys pituussuuntaisen takana suhteessa normaaliin versioihin. Lukuun ottamatta 7 cm ero, että ulottuvuus, loput tilaa ne molemmat tarjoavat on samanlainen. Olen halunnut etuistuimilla Astra. Selkänoja on erittäin hyvä molemmilla autoja, mutta ulosteessa jää ranskaksi. Tavaratilaan on vain 10 litraa eron hyväksi Mégane, sekä reparapinchazos mittaus kit. Jos valita ylimääräistä varapyörän mukaan Mittaustemme Renault ei muuta tilaa ja Opel sattuu olemaan hyvä boot keskinkertainen, 80 litraa vähemmän.

Edessämme kaksi erittäin hyvää autoa, jokainen on suunnattu niiden tyyliä, tyyli, joka sinun täytyy määrittää, onko etsimäsi. Molemmilla on nopeus, hyväksyttävä kulutus ja hyvä varustetaso. Vain muuttaa kuvan sivuun, jos priorizas käyttäytyminen tai mukavuutta, Sekä ne erikoistuvat unohtamatta päinvastainen. Nyt on aika maksaa heille ja Opel tuo halvemmalla. On totta, että ei ole takana ohjauksen ja automaattisen lähetyksen, niin Mielestäni Mégane GT ei ole paha hinta huolimatta kalliimpi. Astra Butt lisätoimintoja, kuten testi maksaa 29858 euroa (osa 24568 €) ja pysyy 25000 € (tai 20587 € ilman ekstroja) virallisten alennuksella, kun taas Mégane on 29100 € ja on hinta lopussa 25650 euroa, plus extrat haluat laittaa.

Vertailu Opel Astra ja Renault Megane (tiedot Technical Center Autopista.es)

mittausRenault Megane GTOpel Astra Turbo
0-100 km / h6,90 s6,87 s
0-1000 m27,3 s27,0 s
20-50 km / h 2.6,0 s (D)5,7 s
80-120 km / h 6th4,29 s (D)7,8 s
urban kulutus8,7 l / 100 km7.3 l / 100km
road kulutus6.0 l / 100km5,9 l / 100 km
sekakäyttö7,1 l / 100km6,5 l / 100 km
Frenada 50-0 km / h10,2 m9,8 m
Frenada 100-0 km / h40 m37,7 m
Frenada 120-0 km / h56 m55 m
Äänekkyys nopeudella 50 km / h61,4 dBA61,8 dBA
Äänekkyys nopeudella 120 km / h70.0 dBA70,5 dBA
paino1436 kg1348 kg
runko410 dm3400 dm3
Space takajalat71 cm78 cm
sisäleveys / jälkeen143/136 cm140/135 cm

Saatat myös olla kiinnostunut:

Opel Astra 1.4 turbo vs Seat Leon 1.4 TSI

Mazda 3 SKYACTIV-D, Astra 1.6 CDTI ja Mégane dCi

Fiat Tipo, Opel Astra ja Toyota Auris: kolme kompakti Diesel