De beste og verste dekkene, hva de er mest varig?

De beste og verste dekkene, hva de er mest varig?

Det er et element som forverres lenge før resten av bitene som former kjøretøyet og endre når alle er i tvil: hvor mange kilometer hver? Hva merke velger jeg? den dekk De spiller en avgjørende rolle i både kjøring og sikkerhet for medlemmer av bilen; Etter at førerens ben er på veien, og du må ta vare på dem. Det er logisk at spørsmålene formere når endringen av den enorme utvalg som har markedet. Her er noen tips og ledetråder.

... mest og minst siste

En av de viktigste aspektene er varigheten. Som OCU sier, er det nøkkelen til å vurdere resultatene av forskjellige merker. Derfor, i henhold til skyting, mer varige dekk er Michelin (Respondentene rullet over dem et gjennomsnitt på 46,918 kilometer), Goodyear, Sava, BFGoodrich, Kumho, Pirelli, Continental og Bridgestone. Samtidig bør det vet hvilke dekk er de med kortere levetid: Nangkang (Respondentene bare fikk rulle gjennomsnittlig 33,375 kilometer), Nokian, Fulda og Barum.

Ja, er holdbarheten ikke den eneste fasett av spesiell relevans når du skifter dekk på bilen vår. Du må se på andre ting. For eksempel, er Sava den tredje mest varig merke i form av kilometer, men 11% av brukerne hadde problemer. I en slik situasjon merkene er som Dunlop og Avon Maragoni: De skapte problemer av alle slag til 10% av sine kunder. Og Nangkang som beveger seg i verste fall: dekkene er minst varig og nesten 20% av de som brukte dem hadde problemer. På den andre siden av mynten er Fulda-dekk med kort levetid, men med lite problemer (5%) og BFGoodrich hvis uhell ikke komme opp i 4%.

dekkskift

Ideelt slitasje foran alltid farlig å tenke på å forbedre sikkerhet, ytelse eller komfort, men som bare gjør 16% av spanske sjåfører. 73% kjøp nye hjul bare når de allerede er fortært. 7% endring forårsakes av punkteringer og i 5% av tilfellene substitusjoner er forårsaket av dekk defekter. Og det er ikke langvarig bruk forårsaker utseendet av mangler, men dekk med 10.000 kilometer i livet generere flere problemer enn de har reist 50.000.

data

For å vise disse tallene, har det samlet erfaring Mer enn 33.000 drivere de har rullet langs veiene i Spania, Frankrike, Italia, Portugal og Belgia. Det er et antall brukere i gjennomsnitt har samlet 42,693 kilometer før du skifter dekk. Fokus fokus på Spania, vi er flere sjåfører som skynde livet av hjulene våre: vi vanligvis endre til 43,390 kilometer etter to og et halvt års bruk. I tillegg 49% fornyer alle dekkene på gangen mens 48% velger å gjøre det i toere, spesielt fremover er mest slitasje akkumuleres i de fleste biler.

Du kan også være interessert

- Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis

- Hvor mye endring dekk i Spania?

- Merkevare dekk dekkene mot "low cost" test

- 2 av 10 importerte dekk er ikke i samsvar