Testi: Seat Leon ST 2.0 TDI DSG, lastin

Testi: Seat Leon ST 2.0 TDI DSG, lastinTesti: Seat Leon ST 2.0 TDI DSG, lastinTesti: Seat Leon ST 2.0 TDI DSG, lastinTesti: Seat Leon ST 2.0 TDI DSG, lastin

Todennäköisesti me astumme paras León. Eikä vain historiaa, vaan myös koko alueella. Moottori, alustan ja korin, täydellinen auto, joka sopii yhtä ajosuorituksen ja toiminnallisuutta.

ST tulee myös, miten ei, kehystetty näiden normien mukaan ryhmään reaali- ja koettuun laatuun, palaavat löytää, vaikka raskas ja pitkä portti takanaan, jossa väliset liitokset levyjen alle millimetrin välys vähimmäisvaatimus muita jaloin konsernin automerkkien tai kiinteys saranat, jotka näyttävät takaavan näiden joukkovelkakirjojen, ja loput kehon, elämän.

Seat Leon STMenemättä syvemmälle, mielestäni ne ovat hyvin vähän yksityiskohtia, joiden voidaan päätellä poikki lion tahansa sen carrocerías-, sisustus mukana, jotka tekevät mitä voi nähdä tai voi havaita, kun olet valmis tunne.

laatu, alustan tai moottorin, Se menee niin Sobrado tämä lion mikä tahansa. Ensinnäkin siksi ylimääräisistä 27 senttimetriä kehon lisätä paljon enemmän toimintoja kuin painoa -Tämä formaatti on kevyempi kuin muut kompakti 5 ovea. Toinen koska sen asennuksen, istuimessa on täysin yhdistetty dynaamisuutta ja mukavuutta kaikissa mahdollisissa vaimennuksen, ja jopa erittäin mukava versio -probamos pyörän varustettu vanteen 17"-. Ja kolmanneksi, koska 2.0 TDi vei paitsi paljon hyvää León, mutta myös lisää jalostamista käytön ja jopa; jopa kahdesti jouduin vahvistaa kirjaa soinnin koska ne ovat Mercedes omien lukujen että yleis, mikä on tavallista tämäntyyppisiin laitoksiin takakonttiin tekee kaikupohjan.

Perhe kompaktissa muodossa Se ei aina tarkoita perhe, mutta monipuolisuus. Ei ole parempaa pääsyä takaistuimet tai leveämmät verrattuna normaaliin León, ja vaikka parempaa korkeus, Lion ST järjestää myös joko kolme aikuista takaisin. Mutta niiden jälkeen, vähintään puoli kuutiometri käytettävissänne. Se on suurin, ja myös portti kulmassa estää kuorman tilaa vievien edellä Takakannen. Mutta jos tarvitset enemmän, en usko 20 tai 30 litraa muita vastaavia todellisia ylimääräistä elämää olet tallentanut, ellet soita ja Skoda Octavia Combi sukunimi. 120 ylimääräistä litraa itsessään voidaan sitten olla merkitystä, mutta vaikka rakenteellisesti ja mekaanisesti autot ovat paljon yhteistä, istuin tarjoaa lisää ajo muihin tyylinen vakiinnuttamaan asemansa yhtenä suosituimmista, varsinkin tämän turbodiesel.

TDI: 105 tai 150

Seat Leon STKyllä, olen myös sitä mieltä, että pitäisi olla taukoa välillä, myös siellä on 110 hv Ecomotive 1.6 TDI yli lohkon ja mitään tekosyytä, että Seat tarjoaa tehokasta bensiinimoottorit lukien 1,4 TSi- -magnífico lohko. Jos voit, Tällaisella elimellä epäröi: iso moottori on voittanut hevonen. Erinomaisen joustavuutensa vastaus ja eteneminen alhaalta ylös. Ketterä ja nopea sekä vauhtiaan DSG toimintaansa sinänsä Kaipasin inertia funktio leikata hieman kulutustaan. Eikä sillä huono, koska se on toinen hänen suuri hyve. Tämä moottori ei koskenut häneen Multilinkin akseli, mutta ei missään tapauksessa ole ratkaiseva tekijä. On selvää, Tunnet enemmän inertia, mutta myös millimetric ohjauspolut taata turvallisuuden tunnetta kaikkina aikoina. Ja enemmän tilaa, joka on ero, joka saa aikaan sen kilpailijat.

piakkoin

Frenada: Stratosfäärin vastaava Golf joka laski 70 m, lähes 6 ellei Lion, joka ei ole pure tai vastusta.

kulutukset: Hyvä tie, erinomainen kaupungissa. Tämä auttaa painoa. Asiakkaidemme eduksi, syntynyt säästäjä.

ohittaminen: 80% on ansio TDi, loput DSG, nopea nopeus alas vauhtiaan harjoituksissa, jotka sitä vaativat.

kiihtyvyys Ei ole heidän erikoisuus, mutta este aikaa DEFI Ning nopea auto.

muutos No porrastettu, DSG ei vain lisää suurta käyttömukavuutta, myös mekaanisia ketteryyttä.

runkoHyvin syvä ja kätevä varmuuskopioiden hillitä vasta lähes vaakasuora.