Testi: Mercedes C Estate 220 BlueTec, korkea palkki

Testi: Mercedes C Estate 220 BlueTec, korkea palkkiTesti: Mercedes C Estate 220 BlueTec, korkea palkkiTesti: Mercedes C Estate 220 BlueTec, korkea palkkiTesti: Mercedes C Estate 220 BlueTec, korkea palkki

Jos olet lukenut todisteet viimeisen C-luokan moottoritie, se voi antaa vaikutelman, että tämä uusi sukupolvi on tullut aihe, joka C-luokan lähettää olla ylempi segmentti. Se voi tuntua mainostoimisto argumentti, mutta olen huomannut, että se on totta. Se ei ole täydellinen, ja vaikka sen hyveitä ja vikoja, jolla on myös auto, on laittaa baari erittäin korkea keskuudessa kilpailijat, ja he ole lainkaan huono. Niin mitä välittyy sedan ja nyt perhe vahvistaa, että on sama taso. Se on yksi niistä autoista, jotka yhdistävät hyvän alustan, makuuni nyt paras segmentissä-ainakin normaalissa versioissa, kun AMG on arvostaa sitä again- miellyttävä sisustus, Yli kunnollinen kulutus, suorituskyky tuhlattavaksi normaalia elämää ja onnistuneen esteettinen. Se on laajin sen luokkaan, kysymys senttimetriä ei draamaa, ja sen hinta on korkea, kuten on tapana saksalainen palkkio. Touch analysoida.

Mercedes C-luokka Estate 220 BlueTecYmmärtää testi Mercedes C Estate 220 BlueTec täytyy ensin tietää missä olosuhteissa laitteita on. Koska se tapahtuu Audi tai BMW Luettelo ekstroja on niin laaja ja se vaikuttaa moniin osiin, että lopulta, tulos riippuu paljon siitä, miten asetat asemaan Erityisesti. tavanomaisia, pneumaattinen tai selektiivinen vaimentava; sama tai eri renkaita etu- ja takajarrut parempaa jäähdytystä, eri korkeuksille ... kaikki vaikuttavat lopputulokseen. C Estate Tämä testi tulee dieselmoottorin 220 BlueTec of 170 hevoset (40775 €) ja automaattinen vaihto 7G-Tronic (€ 2795), sisätilat avantgarde (€ 1397) ja sen ulkopuolella AMG Line (€ 2874). Tämä merkitsee, lukuun ottamatta esteettisyys tai laitteita voi nähdä kuvia käyttäen jousitus yli suositeltu muuttuva kovuus vaimentimet 1,5 cm: n korkeus upotettu, parametrinen suuntaan urheilu, etujarruihin porattu ja eri rengaskoko edessä ja takana.

Mercedes C-luokka Estate 220 BlueTecNäissä olosuhteissa C sarjan farmarin Se on ongelma ensimmäinen. nauttia paras etupää segmentti, terävä ja tottelevainen, erittäin hyvä tunne käsissä ja suunta, joka vaihtelee sen välityssuhde apua ja hienovarainen ja hauskalla tavalla. Taka-akselin on plumbed ja harvoin vihjasi ESP valta jättää hänet, rullaus tehdä erittäin huono asioita saada sinut vaikeuksiin. Se toimii hyvin pothole suurella nopeudella. huolimatta korkea ja vastenmielistä paino (100 Audi tai BMW kiloa) tunne tasapainottamaan kehon tai poikittaisen tai pituussuunnassa. Ei ole vaikea eikä murskaa pitkillä matkoilla, mutta matala profiili renkaan tämän yksikön se sattuu vähentämisessä nopeus laskumäkiä, joiden verran tylsä ​​jysähtäen verrattuna ajomukavuutta tarjoaa nopeammin.

Oma suositus: Jos pidit tämän set-ilmarenkaan sitoutuminen ilmajousitus Airmatic (1584 €), joka antaa sinulle pienen S Class urheilullinen tai mukava kuin haluat. Jos et ole innostunut tästä tyypistä suspensioiden, sarja- AMG Line Se on erittäin hyvä, mutta paremmin rengasprofiili Jos etsit mukavuutta ennen kaikkea. Jos olet minun, voit jättää asetusta tämän yksikön ja olla onnellinen; Haluan kuitenkin laittaa Airmatic, joka on mitään sen kilpailijat.

Mercedes C-luokka Estate 220 BlueTecsen 170 hv diesel Se kantaa yli oikea moottori. Jos haluat jotain olet 250 BlueTec 204 hv mutta se maksaa € 7000 enemmän ja vaihtoehdot ovat kalliimpia, koska ne joutuvat maksamaan 4,75 prosentin rekisteröintimaksu. Ei korvata ellei etsimään parempaa suorituskykyä. 220 BlueTec antaa hyvän tason ja siirtää C Estate helposti ja eräiden dynaamisuus. Se ei ole yhtä nopeasti kuin BMW 320d muutaman sekunnin kymmenystä mutta voisit usko minua nopeammin; 0-100 km / h 8 sekunnissa on hyvä asia (7.52 t ottaa BMW) ja 0-1000 metriä 29,24 sekuntia ei ole huono (vuonna 320d Touring 28,54). Se on moottori, joka kuluttaa vähän, 5,9 l / 100km keskimäärin jolla voit voittaa 1000 km autonomia jos teet tasainen ajo. uudelleen BMW osoittaa, että moottori on parempi ollenkaan, joiden keskimääräinen menot 5,4 l / 100 km, mutta pieni ero on.

Se tarjoaa korkean kuvanlaadun sisustus ja erittäin hyvä ergonomia. Etu ei haitta, takaistuimet tarjoaa tasapuolisemmat kilpailuolosuhteet. Leveys on sama kuin niitä, mutta vähemmän jalkatilaa. Täytyy istua jälleenmyyntisopimuksen ja arvon itse, mutta pitää muistaa, että mukaan meidän mittausten Se on 6 cm pienempi kuin A4 Avant ja 3-sarjan Tavalliset; tosiasia on, että minun 1,79 metrin high'm mukava istua kädet ristissä ja etuistuin minun tavallista asennossa leiki polvet takana. Istuimet voidaan taittaa alas kautta painiketta puolella tai vartaloaan; erittäin mukava, mutta niiden tilalle on tehtävä käsin, ja loput. Boot kapasiteetti on 390 litraa ylös lokero jotka muuten menee ylös ja alas automaattisesti, kun avaat takakonttiin (410 l A4, 400 l ja 405 l V60 Touring 302d). Voit varustaa sen kaikki tekniikka Luokan S ja se on erittäin hyvä, mutta kallis toisaalta toisella. Todellakaan sinun ei tarvitse paljon olla hyvin varustettu auto, mutta jos et ole varovainen lisäät paljon laskun, koska kaikki on ruokahalua. Ei A-luokan suurempi, mutta pienempi S-luokka. Pysyn heidän erinomaisen käyttäytymiseen ja, ainakin minulle, houkutteleva ulkonäkö. On kallista, se ei voi auttaa, ja jos asetat mieleisekseen. Ystävällinen neuvo: Älä osta SUV, ehkä perhe sedan näin, tulet samaan paikkaan.

Video: Näin he testi MOOTTORITIE