Iveco Stralis, yritimme vain kuorma-auto “Made in Spain”

Iveco Stralis: tämä on ainoa espanjalainen kuormaIveco Stralis: tämä on ainoa espanjalainen kuormaIveco Stralis: tämä on ainoa espanjalainen kuormaIveco Stralis: tämä on ainoa espanjalainen kuorma

Iveco tuottaa raskaan kuorma stralis ja TRAKKER hänen Madrid Barajas tehdas, joka vuoteen vuosikymmenen alussa omisti Pegaso. Nyt, kun tehtaan sulkemista Renault kuorma-autot Villaverde (myös Madridissa), Iveco on ainoa valmistaja ja kuorma "Made in Spain". Joten, kun yrittää äskettäin ja Volvo FH13-500 (kuorma paluuta kaksinkertainen kytkin), käännä tänään keskustelemaan sen standardimalli.

Koska alueella Iveco Stralis, tärkein tuotemerkki, Tänään tärkein uutuus on läsnä ratkaisuja tehokkuuspaketti, jonka tarkoituksena on edistää kulutuksen optimoimiseksi ja ylläpitokustannukset ... ja ymmärrät perustavanlaatuinen raskaisiin kuljetuksiin. Toisaalta, he ovat työskennelleet kaikista asioista, jotka vaikuttavat mekaaniset ja suorituskyvyn ja toiseksi koulutus kannustaminen ja valmiuksien kuljettajat.

Tässä mielessä meidän on puhuttava Ajotyyli Arviointi (DSE), sisäänrakennettu laitteeseen IVECO Stralis tehokkuuspaketti ja toimii seurata talouden ajo, analysoidaan eri parametreja reaaliajassa ajotavan kunkin kuljettajan. Riippuen kuljettajan kokemuksesta DSE voi saada säästö polttoaine välillä 5 ja 12 prosenttia. Että kun kilometrejä joka tekee rekkakuski, voitte kuvitella, että on paljon.

Iveco Stralis: moottori

Ja mekaanisen, sisältää sen Iveco Stralis Eco-Roll toiminto sen automatisoitu muutos EUROTRONIC, joka asettaa laatikko vapaalla kun kierrätetään inertia, laite, joka on myös jo käyttää monia uusia autoja. Myös korosta uusi voiteluaine synteettinen alhainen viskositeetti (SAE 0W-20), joka johtaa pienempiin kulutus toiseen keskimäärin 2 prosenttia. Nämä ovat joitakin edistysaskeleita, joka antaa traktorin Iveco Stralis AS440S48T tehokkuuspaketti, moottoroitu potkurilla Cursor 11 Hi-SCR 480 hv. Se on mekaniikka of fiat Powertrain pitkä isku (144 mm) ja myös löydetty saatavissa versiot 420 ja 460 hv. Valikoima Euro 6 päästöjen lainsäädäntö saaliiden kanssa soveltamisessa Hi-SCR AdBlue ilman EGR-venttiilin.

Iveco Stralis, testasimme trukkiuusi voimansiirto Iveco Stralis AS440S48T tehokkuuspaketti Se on täydennetty taka-akselin Meritor yhden vähentäminen, ryhmän kanssa suhde oli 2,64: 1, jos ei olisi rajoituksia kuorma voimme saavuttaa tässä 134 km / h. Tämän järjestelmän avulla voidaan kohdata maksukyky reiteillä, joilla usein rinteillä ovat esteenä matkanopeus.

Retentiojärjestelmä käsittää tässä Iveco Stralis AS440S48T jonka purku moottorijarru Iveco Turbo Brake, joka täydentää intarder, molemmat elementit älykkäästi hallinnoi Elektroninen jarrujärjestelmä, joka myös ne ryhmitelty EBS, ABS, ASR ja jarrutus rajoitin. Tämä joukko laitteiden lisäksi säätelevät jarrupoljin, jota vipu oikealla puolella ohjauspyörän, sama muutos EUROTRONIC on aktivoitu ja marssii ylös ja alas, kun me toimivat manuaalisesti.

Kuljettaja on myös viisi asentoa hallita pidätyskyky Iveco Stralis AS440S48T tehokkuuspaketti, huomioon, että ensimmäinen saa 50 prosentin vaikutus moottorijarrutusta, joiden teho voi saavuttaa 465 kW nopeudella 2800 rpm. että toisessa asennossa meillä moottorijarrusanka toimii täydellä kuormalla, kun taas intarder edistää 25 prosenttia niiden pitokyky, joka kasvaa vähitellen seuraavien liikkeiden vivun. Järjestelmä on erittäin tehokas, onko hoitaa kuljettajan itsensä, se mahdollistaa annostuksen hidastuvuus hyvin porrastettu, kuin silloin, kun toiminta yhdistää Mukautuva vakionopeudensäädin ja luoda liikkuvan nopeusohje.

Nämä ominaisuudet yhdessä etuja ja mitat Hi-Way ohjaamo, tekevät traktorin Iveco Stralis AS440S48T tehokkuuspaketti yhdessä versiot yleensä lihottaa joukkoon suuret laivastot työskentelevät reiteillä kaukoliikenteen. tarjoukset tilava hytti yli 10 kuutiometriä volyymin kapasiteetin sisäkorkeus avulla voimme nyt ja mihin suuntaan olemme kaksi kerrossänkyä muualla alueella, taitettu ylempi ja alemmalla varustettu säleet ja noin 80 cm leveä.

Iveco Stralis: Data Sheet

voimansiirron

moottori

Inline kuusi, neljä venttiiliä sylinteriä kohden ja VGT.

päästöt

Euro 6 Hi-SCR-järjestelmän

kulutus

27,71 L / 100 km ja 80,30 km / h

siirtymä

11,118 cc

teho

480 hevosvoimaa 1900 rpm 1500

pari

229,5 Mkg of 950-1490 rpm

muutos

EUROTRONIC

nopeudet

12 + 1

konsernisuhdetta

2.64: 1

JÄÄDYTYKSET

etuakseli

Parabolinen kaksi arkkia iskunvaimentimet ja vakaaja crossbows.

taka-akseli

Diapres neljä pneumaattinen ja sähköinen korkeudensäätö.

JARRUT

etuakseli

jäähdytetyt levyt

taka-akseli

jäähdytetyt levyt

moottorijarru

Iveco Turbo Brake purku.

Varajarrujärjestelmä

Olen Hidastin integroitu muutos

WEIGHTS

taara

7400 kg

MMA

40000 kg

Saatat myös olla kiinnostunut:

Kuorma Bestsellerisiilin Espanjassa vuonna 2015

Scania on 125 vuotta historiaa

Tämä on kuorma Dakar