Kia Rio 2017: mielenkiintoinen testi 1.0 moottorin T-GDI

Kia Rio T-GDI 1.0 testasimme bensiinimalleista mielenkiintoisempiaKia Rio T-GDI 1.0 testasimme bensiinimalleista mielenkiintoisempiaKia Rio T-GDI 1.0 testasimme bensiinimalleista mielenkiintoisempiaKia Rio T-GDI 1.0 testasimme bensiinimalleista mielenkiintoisempia

Kia Rio 2017 jotka jo olivat mikä tarjoaa tietoja hinnasta ja laitteiden tässä se tukisi B-segmentin autojen. Se on luokka, joka on yli autoja enemmän kaupunkien lähestymistapaa, joka esimerkiksi olisi Kia Picanto, mutta se koostuu mallien suuren kysynnän (Ford Fiesta, Renault Clio, VW Polo ...), jolla ihmiset liikkuvat usein päivittäin suurten kaupunkien ja lähialueilla. Ja tiedämme, miten on ympäristöpaineen kaupunkiympäristössä, jossa erittäin merkittävä dieselmoottoreiden ja kasvanut kysyntä bensiinimoottorit, Jos moottorit ovat määräämästä kokoa pienennetään Mekaaninen ahtaminen.

Kia Rio 1,0-GDI T: kolme-sylinteri 100 hv

Siksi alue Kia Rio 2017 -whose ensimmäiset asiakastoimitukset tehdään alussa Huhtikuu- on tärkeä liittolainen näytöksen Uuden moottorin 1.0 T-GDI, mekaaninen Pienikokoinen ja kevyt jossa se otettiin käyttöön viime Kia Cee'd ja pitäisi napata eniten eurooppalaisia ​​myynnin uuden Kia Rio. Tämä moottori vain 998 cm3, Kuten vastaavissa ohjauspotkurit on vain kolme sylinteriä, jotka hyödyntävät kehittyneitä sähköjärjestelmän, jossa ottaa keskiöön suora ruiskutus ylimääräisiä suorituskyky säädetään Muuttuva turboahdin.

Kia Rio T-GDI 1,0Tällä lähestymistavassa Kia Rio T-GDI 1,0 ilmoittaa maksimiteho 100 hv 4500 rpm ja suurin vääntömomentti 17,6 mkg välillä 1500 ja 4000 rpm:. Ja totuus on, että ensimmäisestä metriä tämä versio näyttää iloa, enemmän tunnetta vauhtia kun lähestymme ympäristön 2000 rpm ja hyvä annos progressiivisuutta nähdä laskurin osoitin leijuu 6000 rpm. Ilmeisesti kun me vaadimme kiihtyvyys, ja kuten muidenkin kolme voimanlähteitä, desibelit nousevat merkittävästi, mutta Kia ansio, että saavutetaan äänen, ettei mikään ole ärsyttävää korvaan, pikemminkin päinvastoin, jos olet yksi kuljettajille, jotka haluavat pukeutua hyvä kävely vauhtia.

Kia Rio 1,0-GDI T: 4,3 l / 100 km ja tehokasta vastausta

Kia Rio 1,0 100hp T-GDI kulkee 0 100 km / h 10,7 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeus 188 km / h, vaikka ilmoittamalla yhdistetty polttoaineenkulutus 4,3-4,5 l / 100 km -päästöt CO2 välillä 99 ja 102 g / km, riippuen aerodynaaminen paketti, joka sisältää ja käytetyt renkaat, ja välillä 15 ja 17 tuumaa.

Kia Rio T-GDI 1,0Meidän kierros Portugalin alueen Lissabon, varsinkin noin Sintran, ensimmäinen tuntemukset ratissa kanssa Kia Rio He ovat olleet erittäin ilahduttavaa, osoittaa varsin tehokas toiminta. Työn McPherson suspensioilla edessä ja vääntö- akseli hänen takapuolelle se on löytänyt sen pakottavia eri pinnoille, kuten jotkut metsäinen, tie on kapea ja melko liukas asfalttia. Kehittäminen asetetun on jotain yritys, mutta heikentämättä korkeatasoista mukavuutta ja antaa vaikutelman, että keveys uuden T-GDI moottori Agility hyödyt Rio saamalla vähemmän massaa ja inertia käyrä.

Kia Rio 1,0 GDI T: 120 hv myös

Se auttaa myös hyvä tarkkuus osoitteen, evoluutio oudompi vastaan ​​touch me koetaan vanhoja Kia Rio ja että olemme nyt testattu tuo hienovaraisuutta ohjausta ja myötävaikutuksella 205/45 renkaat 17 tuuman vanteen tason vakautta. Tietenkin hyvä ensimmäinen tasapainossa uutta mallia Etelä-Korean tuotemerkin, joka on end 2017 pitää evoluutiota yli 1.0 T-GDI moottori, se lisää alueen uusi versio 120 hv.