Hyundai i20 Aktiivinen, hyötykäyttöön crossover

Hyundai i20 Aktiivinen, apuohjelma kanssa SUV perässäHyundai i20 Aktiivinen, apuohjelma kanssa SUV perässäHyundai i20 Aktiivinen, apuohjelma kanssa SUV perässäHyundai i20 Aktiivinen, apuohjelma kanssa SUV perässä

Hyundai vapauttaa nimi aktiivinen teidän i20 erottaakseen versioon crossover, kehitetty viisiovinen elin. Malli kutsuttu kilpailemaan autojen leikkaus Citroën C4 Cactus, Fiat 500L Vaellus, Peugeot 2008 ja Renault Captur mm. Ulospäin erottuu erityistä puskurit, pyöreät sumuvalot integroitu antelias edessä ja takana koko ja niissä kuusikulmainen säleikkö, nyt käänteinen; suojaukset ovet mustaa muovia; pyörän; sivuliepeiden; Hopeiset kattokaiteet; polttoainesäiliön korkki matching ja kattospoileri.

Sisällä Hyundai i20 Aktiivinen näytteille metalli polkimet erityisiä verhoilu ja valita erilaisia ​​yksityiskohtia oranssi "Tangerine" tai sininen "Huomenta."

mutta Hyundai i20 Aktiivinen Ei vain se on kosmeettisia muutoksia. Joten, ajo päällystämättömillä alueilla helpommin se on nosti korkeus hänen korin maahan 20 mm, kun istuimet on sijoitettu hieman korkeammalle paremmin ohjaamaan ohjauspyörästä. Ja se on tehty hyvin, se nauttii edelleen suurta dynamiikkaa samalla ryhti on luonnollista, ja hyvän ergonomian kaikkien hallintalaitteiden. Se ei ole kaikkia neliveto versiot, Se ei edes ole elektronisia ohjausjärjestelmiä kaltaisessa descensos- lisätä tarjontaansa kenttää kohden.

Hyundai i20 Aktiivinen takanaHyundai Active 1.0 T-GDI, erittäin pieni moottori

versiolla aktiivinen, Se kantaesityksiä koko alue Hyundai i20, Ja viisiovinen coupe sisälsi uuden tricilíndrico moottori litra kehittämä osasto Hyundai Saksassa vastaamaan Euroopan asiakkaiden kysyntään. Se kuuluu aiemmin tunnetun Ohjauspotkureiden kappa, on lohkon-alumiini yläpuolella sen tiiviyttä ja keveys. On pakosarjan integroitu sylinterinkanteen suora injektio, turbo, jatkuva ja muuttuvan venttiilien ajoituksen.

1.0 T-GDI moottori Se on saatavana kahdella teho tasolla: 100 ja 120 hv, erilaisella sähköisen johto kussakin. Ei ole yllättävää, molemmilla on 17,5 mkg suurin vääntömomentti 1500 rpm, sillä erotuksella, että pienimmän saavuttaa maksimitehon 4500 rpm vs. 6000 suuri; se ei ole "kastroitu" elektronisesti. Tyhjäkäynnillä, tärinä tyypillinen kolmen sylinterin arkkitehtuuri ovat suhteellisen hyvin hallinnassa, mutta ei siinä määrin kehittymättömiä moottorin Ford EcoBoost 1,0 tai 1.2 PureTech PSA. Jos lähestyy nämä vastauksesta, yllättäviä suorituskykyä. Se ei ole paljon valtaa alhaisilla kierroksilla, joten vaatii työtä muutoksen, mutta versio 120 hv tuntuu täynnä keski-ja korkea. Nopeasti kierrosta Ohituskiihdytys venyttää sallii hammaspyörien leikata ilman merkkejä pyörtyminen. Kaikki tämä kulutus, koska se ei ole mitata säännöllisten matkat tarkat instrumentaali meidän tekninen keskus, se näyttää enemmän kuin kohtuullinen, vaikka armottomasti kiiruhtaa mahdollisuudet levyn.

Hyundai i20 AktiivinenHyundai i20 Aktiivinen, myös Diesel

mahdollisuus dieseli että Hyundai i20 Aktiivinen Se määritellään 1.4 CRDi 90 hv liittyy manuaali 6 nopeus, kuten 1,0 T-GDI 120, kun taas 100 käyttää yhtä 5. On joka tapauksessa, automaattivaihteiston vaihtoehto.

molemmat versiot aktiivinen kuten muutkin perhe Hyundai i20 moottorin 1.0 T-GDI ovat jo myynnissä alennus 1,607.50 euroa bensiinin ja dieselin 2542,50. Tähän voit vähentää toisen 1400 euroa, jos päätät rahoittaa kautta brändi, joka kääntää 60 prosenttia asiakkaista Hyundai. Siihen on saatavilla viimeistelytasot Klass, Techno ja tyyli, joiden hinta vaihtelee 16707 euroa julkaisu 1.0 T-GDI 100 Klass 20357 on 1,0 T-GDI 120 Style Orange; kanssa johdanto alennus mukana, mutta ei rahoitusta.

nähden Hyundai i20 viisiovinen, aktiivinen edustavat hinnannousu 1000 euroa johtui sekä niiden esteettiset eroja, vaimennus ... mutta myös sisällyttämistä kevytmetallivanteet vuonna Klass tai teknoa, kasvanut 16 A17".

Saatat myös olla kiinnostunut

Hinnat ja kuvat uudesta Hyundai i20 Aktiivinen

Hyundai i20 Sport

Hyundai i20 1,4 CRDi testi