Ensimmäinen testi: Honda HR-V, vallankumouksellinen SUV

Ensimmäinen testi: Honda HR-VEnsimmäinen testi: Honda HR-VEnsimmäinen testi: Honda HR-VEnsimmäinen testi: Honda HR-V

16 vuotta ei ole mitään, kertovat, että Honda, ettei vuoteen 1999 käynnisti todellisen pommin ja markkinoilla, alkoi elää tänään onnistunut SUV. mutta HR-V oli paljon enemmän kuin matkailuauto, koska sillä ehdotti nimensä veto tai vallankumouksellinen käsite suunnittelu ja käsitys. Ottaa jo historiaa vielä CR-V hyvin oman tuotemerkin tai legendaarisen Toyota RAV4, ei ollut mitään, että hän näytti tuolloin. Honda tänään ottaa sitä nimeä ajoneuvon enemmän konservatiivinen suunnittelu ja konsepti, mutta myös vallankumouksellinen tapa ymmärtää tällä kertaa perheen, joka pystyy tarjoamaan erittäin joustavan käytön.

keskikoko

Honda HR-VSe on yksi hänen tärkeimmistä aseista, mutta ei ainoa. laitteet turvallisuus, hyvä alustan viritys, dieselmoottori viite- ja uuden sukupolven bensiini apostillan avaimet menestykseen Tämä malli on kuitenkin keskellä yläreunassa sen luokan. Opel Mokka, Fiat 500X, Mazda CX-3, Renault Captur, Suzuki Vitara, Jeep Renegade ja niin edelleen ovat malleja, että uusi HR-V kohtaavat, vaikka Honda on myös tarkoitettu kohde hieman korkeampi, nimittäin Nissan Qashqai lyömätön, ei paljon suurempi pituus, mutta itse asiassa ylempään luokkaan koskettamalla autolla ja ajo.

Lähes 4,3 metrin mittaa kehon HR-V. Se on sen 177 m leveys, joka aistii alkuperä emäksen, maailmanlaajuisen foorumin Honda Civic sovitettu jazz ja vastaavat muutokset, tiettyjä rakenteellisia ominaisuuksia, kuten sijainnin polttoainesäiliön keskellä lattia- hyödyntää paremmin kantoaallon. myöntää avoimesti perheyhtäläisyys edessä suunnittelussa, mutta ei niin paljon takana, minulle alue vähemmän saavutettu. Samoin sisustus on selkeät kaiut muut kodin tuotteita, mutta todella tietää, että Honda on kun analysoida yksityiskohtia ja erityisesti sopeutumiskyky. Vaikka runsaasti kovaa muovia kojelaudassa, sinun täytyy koskettaa niitä saada vahvistaa, että olet niin, ja myös pidentää sisustus alueella, jossa toiset jättää levy näköpiirissä. Etuistuinten on ehdottoman määräävä asema, mutta selvästi suurempi kuin tavanomaisilla matkailua. kattokonsoli joka ulottuu istuimet runsaasti tilaa tehdä esineitä, uusi kosketusnäyttö, sähköinen seisontajarru ... Ennen sopia kuin valettu, mutta vallankumouksellinen R tänään ja tässä segmentissä, sijaitsee takana ja sen toiminnallisuutta.

toiminnallisuus pusku

Honda HR-VVaikeaa, ellei mahdotonta, saada lisää tilaa ja spaces- täällä. jälleen niiden "magic Seat", Civic Type istuimet, helposti -cabrían ontto alle kolme reppuja tai pari matka-laukkuja, jotka eivät ole niin tiukat ja taittaa ylös ja sen pohja pystysuoraan, voimme kuljettaa monipuolisin esineet voivat kuvitella. Takaovet myös avata selvästi keskimääräistä enemmän, lattia on lähes tasainen, niin että Central Plaza on täysin käyttökelpoinen, ja achura, jalka korkeus ja korkeus, HR-V hyödyntää paljon hyvää tilaa. Esittely-, 453 litraa tavaratila kuten osaston lattian alle noin 70 litraa, jos asiakkaan pyynnöstä, voit tulla tilaa varapyörän. Yksinkertainen ele ja kunkin kahden osan takana käännetään ja makuulle jättää täysin tasaisen pinnan lastin, tarvittaessa, voidaan pidentää enintään lepää oikealla edessä tukea.

ilman AWD

Sanon aina, että alueella, joka ei tarjota asiakkaalle mahdollisuuden ostaa vähintään versio jokapyöräveto ei ole todellinen SUV. Teknisesti ei haitta, koska Honda tarjotaan Yhdysvaltain markkinoilla, mutta brändi haluaa tuoda autoja Super varustettu pohjasta, varusteineen hyvin porrastettu kolmea mahdollista tasoa päättyy, ja luopua vähemmistö asiakkaita, jotka ostavat 4x4 tätä tyyppiä. Tietenkin voit lisätä Aero Pack johon se kuuluu erityisiä puskurit ja sivuhelmat jotka tarjoavat erittäin Campero Ulkonäön, mutta pian huomaa, että ajokorkeudeksi maasta on välttämätöntä kiertää kaupunkia turvallista ottaa hillitsemiseksi minimaalinen.

moottorit

Honda HR-VKaksi ovat moottorit tarjoamia HR-V meidän markkinoilla. Käytössä Toisaalta 1,6 i-DTEC 120 hv, laajalti tunnettu keskuudessamme, käytetään Civic, pystyy liikkumaan maksukyky vieviä CR-V, isoveljensä. Se on käytettävissä vain käsivalintaisella vaihteistolla, 6-vaihteinen. hänen suuri pari, joustavuus, yhdenmukaisuus ja hyvä venyttää on täydellinen paikka tarjota että kaksinaisuus haetaan näistä autoista täydentää, koska se on täysin ADATA nopea ajossa enemmän gentrified tai "perhe". Se ei vaikuta niin puhdistetut kuin Civic, mutta kaikissa muissa suhteissa ratkaista sekä myös alhainen keskimääräinen kulutus on välillä 4 ja 4,1 l / 100 km, trimmin tasolla. On epäilemättä Moottorivalikoima, mutta Honda on debytoi.

Upouusi, moottori 1.5 i-VTEC muistuttaa hänen kosketusnäyttö ja venytetty, The "vanha" ritsa. Kyllä, summa muuttuvan venttiilien ajoituksen nyt optimoitu kaikille matkapuhelinten kitka ja korkea puristus elementtien suora injektio. 130 HP ja 15,8 MKG vääntömomentti, mistä seuraa, että on -jopa tunnelmallinen moto0r jätti meidät muutaman vuoden nähdä pieniä turbo bensiinimoottoreita 2 ja 3 cylinders-. Sujuvasti alhaisilla käyntinopeuksilla, iskevä ylös. siirtää myös hyvin ruumiin HR-V ja voit viettää paljon aikaa käyrien välissä, kokea uudestaan ​​ja uudestaan hermo muuttuvassa ylitettäessä 5000 rpm. Välillä 5,6 ja 5,7 l / 100 km on keskimääräinen menot manuaalinen vaihteisto, kuviot alas 5,2 ja 5,4 l / 100 km -the vaihtelu riippuu renkaan kun liittyvät Mountain- CVT variaattori. Normaaleilla ja urheiluministeri tilat tässä tapauksessa 7 kiinteä vaiheita, jotka voidaan valita levas-, se reagoi paljon parempi kuin edellinen CVT, mutta on edelleen tyypillinen kosketuksen asemaan, lukituksesta siis vakio ja korkeilla kierrosluvuilla taas hihnapyörät vähitellen muuttaa kehitystä. Se maksaa 1000 euroa ja varmasti muutos, joka voi mukautua huono niille, joita ohjaavat hiljainen, mutta suosittelen yrittää kokeilla ennen lopullisen askeleen.

dynaamisesti, Wickers ovat hyviä, ja on merkitty. Honda lyödä vetoa suspension setup, joka takaa hyvä ohjaus elin poikittais- ja pituussuunnassa saavuttaa mukavuutta ja ajomukavuus. Sähkökäyttöinen ohjaus on erinomainen tuntuma ja sisustus on melko hyvin äänieristetty, joten HR-V pyörän mukavuutta että tunne suurta auton, joka vain heikentää kun ajoajat että varmasti käyttäjä ei tule lähelle tyyppi. Vain se tulee ulos on enemmän Civic Jazz, menettää osan tarkkuus edessä näyttää enemmän pomppia ja understeer, samalla kun taataan turvallisuuden tunnetta ja valvonta.

laitteet

Ja jos niin pitkälle, mitä olen kertonut sinulle se on teistä, toteaa varustetaso ja ennen kaikkea mukavuutta ja turvalaitteet voivat johtaa. tasolta mukavuus on läsnä hoitoaine, sähköinen seisontajarru, kevytmetallivanteet 16 tuumaa, hätäjarrujärjestelmä kaupunki, vakionopeussäädin, bluetooth, hoitoaine ja valon anturit ja sateen ja muita elementtejä. tyylikkyys Laaja ilmanvaihtojärjestelmä kaksi aluetta, kuten anturit edessä, seisontavalot tai hälytys, mutta todellinen kohokohta on turvallisuus paketti: etutörmäyksessä varoitusjärjestelmä, liikennemerkki tunnustamisesta, varoittaa tahattomat vaihtaa kaistaa, Adaptive kaukovaloavustin ja älykäs nopeudenrajoitin, vedoten nopeusrajoituksia, joka voidaan lukea tunnistamalla signaaleja. toimeenpano-, Samaan aikaan, kulkee kirppu vanteen 17 kuljettaa panoraamakattoterassilla, Honda Connect Navi selain, LED-valot, sekaiholle / kangasverhoilu tai peruutuskameran, laitteisto siis tasolle, että Honda pyrkii kilpailevat. Pitää hinnat kanssa, että tuote ja myös encime keskimäärin, joskin myynninedistämiseen 2000 euroa ainakin saatavilla tällä hetkellä pedidos- sallittua, ja jättää HR-V suorastaan ​​kilpailuasemassa.

hintoja

Honda HR-V 1.6 i-DTEC mukavuus: 23000 euroa

Honda HR-V 1.6 i-DTEC Elegance: 24900 euroa

Honda HR-V 1.6 i-DTEC Executive: 27800 euroa

Honda HR-V 1.5 i-VTEC mukavuus: 21200 euroa

Honda HR-V 1.5 i-VTEC Elegance: 23100 euroa

Honda HR-V 1.5 i-VTEC Executive: 26000 euroa

Honda HR-V 1.5 i-VTEC Elegance: 24100 euroa

Honda HR-V 1.5 i-VTEC Executive: 27000 euroa

lisäalennuksen 2000 euron edistämiseen voimaan.

Tekniset tiedot

Honda HR-V 1.6 i-DTEC

Moottori ja vaihteisto

moottori

4 sylinteriä rivissä poikittain edessä

Sylinteritilavuus ja mitat

1597 cm3 - 76X 88 mm

jakelu

Kaksinkertainen yläpuolinen nokka-akseli, 4 venttiiliä sylinteriä kohden

ruokinta

Diesel suoraruiskutus common rail, VGT ja lämmönvaihdin

puristus

16.0: 1

maksimiteho

ETY 120 hv 4000 rpm

suurin vääntömomentti

30,6 MKG 2000 rpm

lähetys

etuveto, 6-nopeus manuaali

kytkin

Kuiva yhdelle levylle

Alustan ja korin

Susp. johtaa

McPherson kannatin, joilla on alhaisempi

Susp. taka-

Vääntö- akseli profiili H

etujarrut

jäähdytetty levy 293 mm

takajarrut

282 mm levy

osoite

sähköinen teline

renkaat

215/60 R16 - R17 215 55

kerroin Cx

N. D.

Largoxanchoxalto

429 x 177 x 160 cm

Taistelu ja reitit

153/154 ja 261 cm

punnitus

1324-1404 kg

kampa talletus.

50 litraa

runko

453 litraa

VIRALLINEN RETURNS

Max.

192 km / h

ACEL. 0-100 km / h

10 s

URB kulutusta. / Extrurb. / sekoitettu

4,2-4,4 / 3,8-3,9 / 4,0-4,1 l / 100km

CO2

104-108 g / km