Testasimme 2017 Honda Civic: isompi, ketterä ja teknologiset

Honda Civic 2017: kompakti suurin testiHonda Civic 2017: kompakti suurin testiHonda Civic 2017: kompakti suurin testiHonda Civic 2017: kompakti suurin testi

Uuden Honda Civic ei päästä markkinoille vasta maaliskuu 2017, mutta Autopista.es jo johtanut sen seuraavassa numerossa 2017, ei sen enempää eikä vähempää kuin kymmenennessä polvessa kompakti auto Voit ravistella perustukset luokan koska sen suuret mittasuhteet, yleistä kunnianhimoa, paikoitusmoottorilla ja laitteita.

Honda Civic 2017 mittaa 4,50 metriä pitkä, joka asettaa partaalla tehdä vain kaksi sukupolvea autot olivat D-segmentin salonkia, vaikka sen siluetti, aggressiivinen, viisiovinen ja tunnistaa hänet kompakti viistoperä, kuten sitä kutsutaan. Tietenkin tämä Civic Se on suurin sen luokkaan, dElante kilpailija kuten Mazda 3 (ainoa, joka on lähellä 4,45 metriä) tai yksittäisiä Hyundai Ioniq, joka suostuu akseliväli. Kahden kuukauden kuluttua saattavat myyntiin, ilmestyy 1. toukokuuta Civic Sedan versio oletetaan, kuten sedan Honda ilmeen, joka on jo ilmoittanut ei tuo Eurooppaan ensi Accord.

Tuon lähtökohta, uusi Honda Civic on yksi roomiest kompakti olipa kyse sisäleveys olkapään, kuten jalkatila takamatkustajien, joka voisi olla noin 1,85 metriä ja voi matkustaa mukavasti ilman katon harjaa heitä vastaan ​​päälaen. Kyllä, viisto katto tulee laittaa vähän vaikea sekä yli 1,90 metriä tai jotka matkustavat keskusaukiolla, ei liian sobreelevada. runko 478 litraa, myös hyödyllisin luokkaan täydellinen tuttu. On totta, että järjestelmä on menettänyt takaistuimet taittuvat maaginen Istuimet edellisen sukupolven, mutta tämä päätös suinkaan pelkkä säästöjä, on sen tekninen perusteisiin uusi alusta, jolla Civic tehdään ja pyrittäessä vähentämään painopisteen.

Alusta Uuden Honda Civic 2017

Seuraavan sukupolven Honda Civic on siten rakennettu uuden alustan Ne toimivat myös perusta seuraavan sopimuksen ja CR-V mm. Se on tunnettu siitä, että mullistava kokoonpano arkin sivuja, massiivinen käyttö lujien terästen, jotka mahdollistavat pienemmän painon ja Takajousitusrakenteen mutlibrazo (Jotain ei ole saatavilla viimeisen kahden sukupolven Civic) ja jotka voivat tarjota parempaa sopeutumista epäsäännöllinen asfaltit paremmin vastata muuttuviin asfaltit. Osoite on sähköinen ja erittäin nopea, kanssa Yli kaksi kierrosta välillä pysähtyy ja muuttuvan muuttaa sen kovuus apua nopeudesta riippuen muuttamatta vaihde, koeajon löysimme tarkka ja hienostunut.

Honda Civic 2017Onko tämä myös Honda Civic ensimmäisellä laskea, niiden versiot varustettu muuttuva vaimennus kiinteys dos lait toimintaa (normaali ja urheilu) Tämä tietojen perusteella keräämiä ohjauskulman lukittu pyörien ja anturit luistonesto tulee toimivan solenoidin, jotka helpottavat tai vastustaa kulkua öljyn vaimentimet, mukauttaa reaaliajassa käyttäytyminen lisää yritys tai pehmeä, mutta ei missään vaiheessa arvostavat epämiellyttäviä oireita.

Moottorit Honda Civic 2017

2017 Honda Civic näy ensin kaksi bensiinimoottorit VTEC, 1,0 kolmen sylinterin 1,5 neljä sylinteri jonka kanssa meillä oli touchdown. Molemmat ovat ahdettu suorasuihkutus, ja on ilmeisesti pyrkinyt enemmän hienostuneisuutta ajo ja työnnä suurin polttoainetaloutta. Kun he ei julkistettu tietoja suoritustaan, vaikka sen keskikulutus, sijaitsemaan vain alle 6 l / 100 km version 182 hv.

Molemmat moottorit liitetään kuusi nopeus manuaalinen siirto ja hieno kosketuksen tarkkuutta ja lyhyitä ajoja, mutta kuitenkin melko avata osoittautunut kehitystä, joka liittyy moottoriin 1,5. Ottaen kuitenkin huomioon aika muuttuva venttiilien avaamisen ja hyvä turbon Se pystyy sekä vetämällä kehityksestä ja tuntuva säästö kulutuksen jotain äänekkyys aikana lennossa kuin venyttää vasta 6000 rpm, juuri kun poistoventtiili, sähkö, avataan varmistaa pitkäikäisyyden moottorin. fanit automaattivaihteistot voi valita CVT portaaton 7 askelta etuliitteenä rinnastamaan peräkkäinen muutos.

Honda Civicsisään syksy liittyy lattiassa käynnistää Diesel-versio, 1.6 I-DTEC tunnetaan myös käsin kuusi vaihteellas tai 9 innovatiiviset automaattiset lähde suhteita ja ZF. Hyötyjä ei julkistettu, mutta tulisi vaihdella hiukan, että tällä hetkellä varustaa yhdeksännen sukupolven Honda Civic.

Honda Civic: liitettävyyden ja kuljettajaa avustavat

Kuten auto käynnistettiin toisella vuosikymmenellä luvulla, H2017 Civic aalto on paitsi carplay liitettävyyden ja Android Auto, mutta kerätty Honda Sense Se tarjoaa useita ajo apuvälineitä epätavallinen aika Luokka. Näin ollen kaikki kaupalliset päättyy on automaattinen hoitaja pitää kirjaa, jossa korjaus-toiminto ohjauspyörän tunnistusjärjestelmässä signaaleja, aktiivinen vakionopeussäädin jarrutusta toiminta perustuu yhteisen toiminnan edessä kameran ja teknologia tutka, ja suojausjärjestelmät jalankulkijoille. kehittyneempiä luistonesto, nimeltään AHA, vaikuttavat ajo tarjoaa luonnollisemman ajo-, hienovaraisemmin korjaamalla heti empezasen aiheutuu menetys motorisia taitoja.

kansalais-Lopputuloksena Uuden 2017 Honda Civic on auto, joka, menettämättä sen perheen suunta lainkaan, on edelleen tarjota mahdollisuuksia luonne ja dynaaminen ajo, varsinkin jos puhumme tehokkain variantti. Se voi olla nopea ja hienovarainen maantiellä ja tuottaa tyydytystä alueilla käyriä. Tulee jalo, kätevä ja kevyt antaa vaikutelmaa vahvistaa sen matalan painopisteen- mutta se ei pidä sekoittaa jonkin GTI tai Type R, joka saavuttaa markkinoilla ennen vuoden 2017 loppuun, ja samalle tasolle kuin nykyisen vallan.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Niin tulee Honda Civic Type R

Uusi Honda Civic Si

turbo moottorit uuden Honda Civic