Nissan Qashqai dCi 130 4x4i 360 vastaan ​​Renault dCi 130 4×4 Kadjar X Mod

Nissan Qashqai dCi 130 4x4i 360 vastaan ​​Renault dCi 130 4x4 Kadjar X Mod, paras kuvatNissan Qashqai dCi 130 4x4i 360 vastaan ​​Renault dCi 130 4x4 Kadjar X Mod, paras kuvatNissan Qashqai dCi 130 4x4i 360 vastaan ​​Renault dCi 130 4x4 Kadjar X Mod, paras kuvatNissan Qashqai dCi 130 4x4i 360 vastaan ​​Renault dCi 130 4x4 Kadjar X Mod, paras kuvat

Nissan Qashqai ja Renault Kadjar jakaa ylös 60 prosenttia osat eivät näe 5 prosenttia jotka itse ovat näkyvissä. Katsotaan, kuinka paljon samoja ja erilaisia ​​ovat Nissan Qashqai ja Renault kadjar samalla moottori Diesel 1,6 dCi of 130 hv ja 4x4 veto.

Nissan Qashqai ja Renault kadjar Ne käyttävät samaa modulaarista CMF samalla akseliväli, mutta hyvin eri elimille, 7 cm säteellä pituus, 3 cm leveä ja 1 cm korkea ja Renault kadjar, Vaikka Nissan Qashqai on yksi raideleveys edessä ja 2 takana cm. Nämä erot vaikuttavat enemmän on runko 20 litraa enemmän varastointi Renault Kadjar.

Jos suunnittelu Renault kadjar ja Nissan Qashqai Se vaihtelee kokonaan pois, niin se on joko omissa tiloissaan. Jokaisella on oma tyyli ja design, mutta paljon yhteisiä piirteitä. Mikä on silmiinpistävin on ero visuaalisen laadun käytetyistä materiaaleista. kanssa muovi of parempi ulkonäkö ja miellyttävämpi Kosketa, kun kyseessä on Nissan Qashqai. Lakattu piano tyyppi ja pörröinen laajennus alueet ovat ratkaisevan tärkeitä, mutta myös niiden kovamuoveille ovat miellyttävämpi ja tarkemmat säädöt.

Renault Nissan Qashqai vs Kadjar asento of ajo että Nissan Qashqai ja Renault kadjar Se on melkein calcada. Helppo löytää hyvän asennon, vaikka jotkut koot jää eniten ratsastaa säätely sisään syvyys ohjauspyörä. ilmeisesti istuimet Renault kadjar parempi poimia ruumiin, mutta on pehmeä ja pörröinen lämmin verhoilu. niille Nissan Qashqai, kiinteämpi pitkissä matkoja etsivät mukavuutta. myös sopia reikiä jättää esineitä etu- ja takaovien -pequeños- alla edessä -hyvin suuri, USB, AUX ja 12V-laukausta ja hänen jälkeensä. Vain vaihtelevat keskikonsolin kanssa kaksi mukin pidikkeet sekä kaksi ylimääräistä, että Nissan Qashqai ja yksi, mutta suurempi Renault Kadjar.

Renault ja Nissan Qashqai Kadjar: nykyaikaa tai toimintoja

instrumentit merkitsee jälleen käännekohta. Haluamme klassinen Nissan Qashqai, of tyylikäs muotoilu, digitaalinen Renault kadjar, konfiguroitavissa viisi väriä (Vihreä, punainen, sininen, violetti tai ruskea) ympärille laskurin. Ainoa etu näen että oikeassa yläreunassa on keskitetty moduuli voi valita näytettäväksi pieni CV metriä tai Nm käytetään tai vääntövoiman määrää, lähetetään kuhunkin akseliin, jos valittu neliveto.

kuvaruutu keskikonsoli käsiteltävä erilaisia ​​tietoviihdejärjestelmät Se on molemmissa tapauksissa of 7", mutta kunkin tuotemerkin käyttää sen järjestelmään. jälleen Nissan Connect 2.0 että Qashqai Se näyttää paremmalta, 10 painikkeet nopeasti useisiin valikoita -tön häiriötekijä verrattuna 3 äänenvoimakkuuden, päävalikko ja tukijärjestelmät johtuminen R-Link 2 Renault kadjar. Laite, joka ei vieläkään vakuuta meitä täysin helppokäyttöisyys ja vasteaika valittaessa toiminto, mutta on graafisesti toimivat paremmin kuin Nissan Qashqai.

Askelpalautin tämä on Lähes mallinnettu, mutta Nissan Qashqai Parce jonkin verran pienempi, koska sen matalampi, joka ei ole riittävä, mutta ilman panoraamakattoterassilla ansaita ylimääräistä cm ja koska polvet ovat hieman korkeammalla tasolla. Molemmissa kynnys of pääsy tämä on salmi. niiden kantopalvelut osake kokoonpano, jossa liikkuva kerros kahteen osaan sijoitettavissa kaksi korkeutta ja mahdollistaa lokeroivat jos emme halua pienten palasten siirtää molempia. Alimmassa, alaosassa, poikittainen palkki on vaikea ladata kun taas toisessa, taittamalla alas takana, jossa Renault kadjar voidaan myös taittaa kanssa mukava maletero- kontrollit lastaus- pinta on luotu olennaisesti tasainen. Kattamaan kuorman Nissan Qashqai Se on jäykkä lokeroa Ranska on kaihdin, joka tarjoaa enemmän monipuolisuutta. Molemmilla on 4 rengasta lattialla tavaroiden kiinnittämiseksi, 2 koukkua ripustaa pieniä kassien -Liian Renault kadjar- ja vain Nissan Qashqai, sivuilla kaksi kuminauhat kolmiota, työkalut ... Hänen kerroksessa löydämme reparapinchazos kit, Ranskan 104 euroa se voidaan korvata varapyörä.

Renault Nissan Qashqai vs KadjarRenault ja Nissan Qashqai Kadjar: ajo tuet

Ne tarjotaan kaksi korkeinta viimeistelyä jokaisen alue sarja- järjestelmät ajo tuen hälytys tahattomat vaihtaa kaistaa, automaattivaihteisto, Signaalin luku- ja etutörmäyksessä. sisään vaihtoehto, tai korkeampi, ilmoitus ajoneuvojen sokea, väsymys ilmaisin, liikkeen kääntää ja liikkumavaraa pysäköinti hoitaja. Kattava tarjous.

Kadjar Renault 1,6 dCi 130 ja dCi Nissan Qashqai 1,6 130, sama moottori

Painamisen jälkeen käynnistyspainiketta 1,6 dCi 130 hv herää eloon ravistaa mitään muuta huomattava että Nissan Qashqai. Mutta sen jälkeen se tuntuu vähemmän melua -1,3 dB sanelee meidän sonómetro- samalla se lähettää vähemmän tärinää. Ja se on tämä Diesel se tuntuu tarkempia Nissan Qashqai alkuvaiheessa, ikään kuin hän olisi paremmat eristettyjä, vaikka tämä pyyhkiytyy valtatie olento aerodynaamisesti eristetty pahempi.

Luonnollisesti, jossa 8 kg eron teidän paino hyväksi Renault kadjar ja jotkut melkein jäljittää kehitys muuttaa suhteellisen lyhyt hyödyntämään ominaisuuksia moottorin ja ennen kaikkea hyödyntämään sen pienitehoisia alhaisilla kierroksilla, sen suorituskyky on hyvin samanlainen. vähiten kulutusta, jossa Renault kadjar se on selvästi osoitettu tehokkaampi, kanssa 0,4 l / 100 km vähemmän. Vaikka molemmat ne erottuvat säästäväisyyttä. Omahyväisesti nopeus, jotain parempaa Nissan Qashqai Ensimmäisessä muutaman metrin, vaikka Renault kadjar toipuu nopeammin. Kuitenkin aina vähän eroja ajotuntuma. Jos huomataan, että ainakaan näissä yksiköissä, että Kadjar venyy hieman, kun taas Nissan Qashqai juuri ennen. muutos se toimii nopeasti ja riittävän tarkasti, hieman metallinen ote Japanin, joka tehokkaalla Dunlop Sport Maxx ja suuremmat pyörät jakso -The hyötyjä on toteutettu lisävarusteena 19 "- paljon parempi jarrut, pitää itseään viitteen sen luokkaan tässä osiossa.

Dynaamisesti ne erottuvat ajomukavuuden, jossa on laatu ylempi käynnissä Qashqai. Ne ovat erittäin mukavat, jossa runsaasti pehmusteet ja polkuja ole erityisen ketterä, vaikka kumpikaan ei voi saada niitä kömpelö. Helppo ajaa, raja on edistyksellistä asennetta, ennakoitavia reaktioita, vaikka Nissan Qashqai Näissä tilanteissa on jonkin verran tehokkaampi kiitos "Alusta Control", mikä vähentää pystysuoraa nyökintäkappale lievä ripaus jarrujen ja understeer, vaikka Renault Kadjar Se osoittaa hitusen ketterämpi. Nämä versiot AWD korvata takajousitus poikittaissuuntaisen akselin Multilink piirustus tarkemmin jäljittää. Dynaamisesti, kuiva, ei todettu merkittäviä eroja verrattuna etuveto, toisaalta, mikä säästää 2500 euroa että Nissan Qashqai ja 2200 euroa että Renault kadjar, lisäksi diesel kuluttaa neljästä pari kymmenystä alempi.

siten jompaakumpaa Voit vastata täydellisesti Meidän tyylillinen makuun, koska käytännössä he lähtivät pöydille kaikissa osissa. Kyllä, on totta, että Nissan Qashqai, Näiden tilat, edellyttää katettua 1.800 euroa enemmän. Mutta pysäköintitutka anturit, selain ja pyörät 18 "tämä etu neutraloidaan. Renault kadjar lisää kattokaiteet, mutta Nissan Qashqai Sillä on yksinomainen "Alusta Control... Joka tapauksessa ne ovat moninaiset vivahde. pienempi kulutus varten Renault kadjar tai enemmän muotoilua ja parempaa viimeistelyt varten Nissan Qashqai Oletetaan lopulta merkittävin eroja.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Kaikki Nissan henkilöautot

- Kaikki Renault henkilöautot

- Renault Kadjar hinnat ja tekniset tiedot

- Nissan Qashqai hinnat ja tekniset tiedot