Renault Talisman vastaan ​​Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb ja VW Passat

Renault Talisman, Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb ja VW Passat verrattunaRenault Talisman, Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb ja VW Passat verrattunaRenault Talisman, Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb ja VW Passat verrattunaRenault Talisman, Ford Mondeo, Mazda6, Skoda Superb ja VW Passat verrattuna

Kauan sitten sedan keskimääräinen perinteinen kolme osaa enää ole merkitystä sillä oli kerran. sedan Se on ollut hyvin suosittu muoto kysymyksiä ja perheen käytäntöjä, mutta myös tähän luokkaan myös etsitään heille jonkun eron. Mutta vuosien mittaan, on menettänyt läsnäolo kadulla ja yksityisautoilun (työsuhdeautojen ulkopuolella), ehkä itse kehittyminen auto, jonka se on kääntynyt SUV ilmiö omassa muodossaan ja myös ... käytännöllinen ja perhe. mutta sedan Hän on seurannut omaa rataansa ilman poikkeama. Ehkä tänään on tuote asiakas lisää perinteinen, todettua kolme osaa ruumis ero turvautumatta arvostetun brändin; Myös käytännöllisyys ja ei vähäisimpänä, luonnollisempaa dynaaminen käyttäytyminen. Ja kaikki tämä uusi Renault talismaani Se on paljon sanottavaa.

Renault Talisman: valtava sedan

Nykyinen keskimääräinen sedan ovat vaikuttava näky. Vuonna Talisman, 15 senttimetriä pidempi kuin korvattava laguuni, Renault on jo myös sen valtavat sedan 4,85 metriä pitkä, lähes yleinen ulottuvuus segmentissä. kasvi Renault Talisman vaikutuksen olematta suurin kenties tiettyjen ominaisuuksien ja 19 tuuman pyörät Tämä viimeistely initiale Pariisi, Se näyttää vähätellä hänen vastustajansa. Mutta se on hänen dynaaminen käyttäytyminen joka tarjoaa enemmän eroa. Renault talismaani Laguna on perinyt että osoite olennainen 4Control jossa se palveli määritellä GT urheilu variantti, joka ei kuitenkaan kyse talismaani. nelipyöräohjausjärjestelmä On vakio-ominaisuus tämä ylellisyys huippuluokan viimeistely initiale Pariisi (Ja valinnainen edellisestä Zen viimeistely), jotka yhdessä mukautuva vaimennus Monimuototoimintaa, myös vakiona, määritellä erittäin mukava auto suspensio, hyvin dynaaminen ja tienvarsien reaktiot liikuteltava kaupungissa. Tässä suhteessa 4.85 metriä Renault Talisman lienevät "lyhyt ja kevyt" luokkaan.

Vertailu Renault Talisman

4Control suuntaan Renault Talisman Siinä ehdotetaan eriasteisia kierto takapyörät. Mukaan ajotilan, ylös 50, 60 tai 80 km / h nopeuteen 3,5 astetta kääntymään vastapäivään edestä, myötävaikuttaa käännä enemmän vähemmällä volanteo ja perustavaa laatua, tunne vähemmän stressiä edessä. Näistä nopeuksilla, takapyörät pyörivät jopa 1 aste samaan suuntaan, Vakauttava käytös talismaani että lisäys ja myöhemmin tuki käyrä.

Kaikki tämä johtaa olennaisesti teoriassa vaihtokulkutie vähemmän fyysistä Pysäköinti, kyky liioitella pienissä tiloissa (Varo pylväiden alussa); tunne spin nopeammin liikenneympyröissä ja 90 asteen kulmassa, ja valtava tehokkuuden ja pysyvyys -ja tunne turvallisuus- kaarreajossa, varsinkin kun vaadimme teitä suurilla nopeuksilla kulkee molemmat hidas tie, niin nopeasti. Ja tämän kaiken jousitus yksinkertainen takaisin, Se koostuu vääntöjäykkyyden akselilla Multilinkin rakenteita kilpailijoitaan. kanssa vaimennus voit kovettua hänen Sport-toiminto, kaikki tämä voidaan lisätä, mutta se on hänen mukava tila mukavuus jossa osoite olennainen Talisman toimittaa lisää niiden etu: On auto erittäin pehmeä ja mukava ja valtavan reaktiivinen ja tehokas koskaan loukkaa heidän suhtautuminen alhaisempaa kysyntää ja nopea spin, väistää jne Itse asiassa se on niin vähän "aggressiivinen"Että jos olet pehmeä ajo ja jälkiä asianmukaisesti etukäteen, et voi tuntea mitään erilainen Renault talismaani, älä anna niiden kilpailijat, paitsi että juuri 2,4 kierrosta pyörän tarvitset ainakin puoli metriä muuttaa suuntaa kilpailijoita 2,8 kierrosta.

Lopuksi Renault talismaani Lisäksi siinä ehdotetaan moottori eri, Erittäin nykyinen tiedot: Tässä tasapainoinen imuteholla, tämä on tehokkain 160 hv, ja onnistuu pienemmillä käyttävä kone, ja Vain 1,6 litraa. se käyttää 2 turbot, yksi alhainen järjestelmä ja toinen korkea vallankumouksia, jonka avulla voit mainostaa arvoihin pari ja teho mukaisesti 2-litrainen moottori kilpailijat ja Mazda6 2.2, Myös tämä yksi kaksinkertainen turbo. Joka tapauksessa, se ei ole moottoria, jossa on paljon luonnetta, vaan pikemminkin moottori mukava tässä talismaani. Se on yhdistetty muutos automaattinen of kaksinkertainen kytkin ja 6 nopeus joka osaltaan lisää Pidin, mutta se jättää myös aktivoi moottorin vaste on hyvä johto peräkkäinen nopeudet vipu. hänen hyvä polttoainetaloutta Se menee pitkälle ei itsenäisyyttä, hänen pieni talletus, jopa 14 litraa yli 200 km alle kapasiteettia ja itsenäisyyttä vastaavasti parhaansa kilpailijoita.

ford Mondeo

Mondeo: Sedan kuljettaja

Kun saat Ford Mondeo jälkeen noustaessa Renault Talisman, sinä ihmettelet, miksi kattavan suuntaan. Paitsi että pysäköinti sotaharjoitukset hänen melkein 4,9 metriä pitkä liioiteltua kaipasi, ohjaavat Mondeo ensimmäiset tulokset, vaikka suorempi ja ohjaustuntuma ja tukea lähettämään sinulle käyrä kiinteys ja luottamus absoluuttinen. Tämä Ford on todellinen jättiläinen, mutta tosiasia on, että yleensä asema ilman kiloa tai niin senttimetriä rangaista dynaamisesti. Mondeo on auto, jossa on tehdä dynaaminen kohta hyvin uskottava alusta, innostunut ajuri että suora ohjaus tuntuu hyvältä ja vahva tuki (ei puutu tässä yksikössä, joka vastaa jousitus mukautuva kanssa tilat urheilu ja mukavuus) Ja miten sinusta tuntuu, että taka-akseli esitetään reaktiivisia osallistumaan käyrän ilman pyörät pyörivät kuin talismaani. Mutta puhun muiden käyttäytymistä.

Tuoretta tunteita Renault talismaani, kahlaamo Mondeo Se oli auto päätin ampua alla INTA track, jossa voi kokea, mitä on enemmän kuin alle ratkaisevasti nopea ajo. ja Mondeo Se on erittäin toivottava tuote, kahlaamo, jossa voit tuntea olonsa vakuutus käyrien välissä autossa tällainen teko dynaaminen pisteen sanoit. Mutta se on sama kahlaamo Mondeo joka johtaa voit löytää lahjakkuus Renault talismaani.

se on hyvin yksinkertainen tahdissa Mondeo kanssa talismaani, mutta monimutkainen ja vaativa taaksepäin. Tulee aika hidas käyrä Mondeo olla menemättä sen etupää ei tue molempia spin ja Aliohjautuminen, Ja et voi nopeuttaa, kun talismaani jäljittää tulevat kiihtyy nopeammin ja lehdet. Mondeo muodostaa puolustus, joka avautuu, mutta se vaatii tiettyjä taitoja voit liikkua hiljaisella raja Renault talismaani. Sinun tarvitsee vain pudottaa rytmi, te merkitsisi tiellä, uskoa ja arvostamaan mitä hyvä asti, että point of no return on Mondeo ja suuri ajomukavuus ja bacheo. niiden 150 hv Ne ovat myös oikein hyvä, tarvittaessa tuloksena 2-litrainen ja tässä välittäjänä yhden 6-nopeus manuaali. Kaikki tämä tekee sinusta tuntuu enemmän johdonmukainen ja vähemmän vastaus kuin suodattamalla talismaani ja yleensä hyvin dynaaminen, vaikka lopullinen suorituskyky päätyy periksi yhdistelmä sen kilpailijat. Joka tapauksessa, kahlaamo Mondeo tarjoukset PowerShift- joka lisää suuri ilo ja dynamiikkaa omaan 2.0 TDCi.

Mazda6

Mazda 6: insinööri sedan

On jo muutaman vuoden kuljettaa Mazda6 markkinoilla. Ja tekee vaikutuksen hänen solakka kuva ja suunnittelu ja jos olet joku, joka puhuttelee tekniikka, hänen Uskomattoman alhainen paino ja tietyt ominaisuudet niiden ei vähempää Dieselmoottori yllättävää kaikkein alhainen puristussuhde markkinoilla. auton 235 kiloa kevyempi kuin Ford Mondeo vahvistanut meille ja jota tänään "iso" 2,2 litraa lohkon 150 CV, Se tekee sen suorituskyky ja tehokkuuslaskelmat. Kaikkea sitä tulee hänen moottori on kaikkein kirkas veteraani Mazda6: hänen valtava työntövoima ja viettää vähän. ja hänen hieno akustiikka, osittain johtuen sen alentunut puristussuhde, vaikka ei enää yllättää molemmat vastaan kilpailijat kaikki viimeisin ja ehkä paras äänieristys. Itse asiassa, liikkuvan meluisuus aerodynamiikan ja korkea ja meluisa pysähtyy kääntämällä ohjauspyörää merkitsevät noin huolimattomuuden tässä suhteessa. 150 hv mazda6 lähettävät paljon ja hyvää ajaa ja myös erittäin tyytyväinen. Se on ylivoimaisesti moottori kanssa paras suorituskyky hyvin alhaisilla kierroksilla, tulos sen suuri kapasiteetti ja dual turbo. Muutos on manuaalinen ja hieno kosketus. Se on kuin ajo muutoksia vaikka tämä moottori Se on niin paljon välineet, se on omiaan käytettäväksi pitkä marsseja ja unohtaa muutos.

Jopa ilman automaattista muutosta että opt in Mazda6, voimansiirtoa on poikkeuksellinen ja tässä tilanteessa voit odottaa urheilullisempi dynaamiseen käyttäytymiseen. Hänen ensimmäinen kosketus on erittäin hyvä. hänen osoite vie nopeasti ja helposti opastettu ja hänen hyvä tuki tunnet dynaaminen, turvallinen ja hyvin mukava, mutta olet puuttuu tarkempi käyrä kun alkaa rullata nopeammin. eikä hidastaa kuten voitte odottaa auton valo. Ilmeisesti hyvä dynamiikka Mazda Se nousee tehdä hyvin tasapainoinen kohta käyttävät alipainoinen eikä kovin urheilullinen kokoonpano ... miksi huokaus voimalla sen moottori ja sen rohkea muotoilu, ei koska se heikentää tuotteen, koska se on.

Skoda Superb

Skoda Superb: limusiini sedan

Hän ei ole suurin, mutta lisää tilava. Se on ylellisyys matkustaa niiden takaistuimet ja kapasiteettia runko on ennätys. Ja nyt kaikki tämä alle suunnittelu kanssa kirkkaampi. Skoda Superb on aina ollut hyvin alkuperäisen tuotteen, suuri Volkswagen Passat että tämä sukupolvi on lähempänä kuin koskaan hänen dynaaminen ja nykyaikaisuus. Skoda loistava Sillä on oma persoonallisuus, löysä runko jousitus mikä saattaa suosia jotain mukavuus Marssivat erityisolosuhteissa päin passat, jolloin dynaamista tehokkuutta. Mutta nyt MQB yhteinen foorumi, myös saavuttaa skoda loistava jousitus ohjatut Tämä kaunis päättynyt Laurin & Klement. Suspensio, jossa on eri työtapatekijöistä, loistava on suuri Wheeler. tulos hyvin mukava, mutta myös auton hyvin neutraali ja suuresti helppo tuo sen nopeasti. Ei käyttäytymistä, jotka vievät aluksi tuntuu kuin dynaaminen kuin Mondeo tai Mazda6, yllätyksiä ja hallinnoi vaiheet kaarreajossa suurella nopeudella rikkomatta paljon kuin kilpailijat. erittäin hyvä elektroninen ajonvakautusjärjestelmä hallinta ja emulaattori elektroninen Slip Sen avulla voit ottaa syvällisemmin kuin luulisi ja erityisesti lähetys- paljon turvallisuutta. elektroniikkaan Mondeo (Joka on myös paljon raskaampaa) ja Mazda (Vanhin auto) ei puutu niin hyvin niiden dynamiikkaan. Alkuun pois tuote se tuntuu autenttisesti Volkswagen, ei puuttuu loistava hyvä 150 hv 2.0 TDI moottori ja DSG tehokas kahden kytkimen 6 nopeus joka tarjoaa korkean Pidin ajo hyvä hyötyjä ja pieni kulutus. Ja hänen suuri talletus of 66 litraa, palkitsee sinut pitkä autonomia.

VW Passat

Volkswagen Passat: kaava sedan

Vaikka paljon yhtäläisyyksiä loistava ja Passat Volkswagen lähettää sinulle korkeampi nykyaikaisuus ja laatu koettu. passat Pidätämme oikeuden olla jakamatta kanssa suberb Joitakin elementtejä, kuten kehittyneitä laatikko konfiguroitavissa kellot (Vain moderni Talisman on myös konfiguroitavissa pöytä, vaikka ei osaa navigointikartan samoin passat). Lisäksi esitellään joitakin parempia viimeistely yksityiskohtia, kuten yleisesti lähettää laadukkaampia koettu keskuudesta kilpailijoita. Dynaamisesti, The Volkswagen passat tekee hänen tasapaino asetusarvon master, jonka tehokkuuden ja mukavuus joka voi vieriä kaikki pinnat ja polkuja erä yksinkertaisuus, varsinkin jos, kuten tässä yksikössä tilejä jousitus ohjatut ja valmiiden urheilu. Tässä suhteessa Volkswagen passat Se on toinen hyvin vaatimaton auton hänen kuljettaja, myös hänen tapauksessaan kunnon osallistumisen elektroniikan sen dynamiikka. sen moottori 2.0 TDI 150 hv yhdessä DSG kahden kytkimen 6 nopeus (jossa irrottamista tila kaiku, koska skoda loistava) Muodostavat erinomaisen joukon. Kuten loistava, vastauksesi on nopeampaa ja voimakkaampia kuin Talisman eikä vähempää nautittavaa. Ja myös se tarjoaa suuri säiliö 66 litraa ja siten suurempi autonomia.

Vertailu Renault Talisman

Vertaileva numerot meidän Technical Center:

Renault Talisman 1,6 dCi 160 hv automaattinen

urban kulutus: 6,4 l / 100 km

Highway kulutus: 5,4 l / 100 km

Kiihtyvyys 0-100 km / h: 9,75 s

Kiihtyvyys 1000 m: 31,5 s

Talteenotto 20-50 km / h D: 2,4 s

Elpyminen 80-120 km / h D: 7,26 s

Frenada 140-0 km / h: 72 m

Porter: 550 dm3

Space takajalat: 81 cm

Paino ajokunnossa: 1627 kg

Ford Mondeo 2,0 TDCi 150ps Manual

urban kulutus: 6,8 l / 100 km

Highway kulutus: 5,5 l / 100 km

Kiihtyvyys 0-100 km / h: 9,72 s

Kiihtyvyys 1000 m: 31,3 s

Talteenotto 20-50 km / h 2.: 3,3 s

Elpyminen 80-120 km / h 6.: 15,8 s

Frenada 140-0 km / h: 70 m

Porter: 480 dm3

Space takajalat: 79 cm

Paino ajokunnossa: 1745 kg

Mazda6 2.2D 150ps Manual

urban kulutus: 6,2 l / 100 km

Highway kulutus: 5,4 l / 100 km

Kiihtyvyys 0-100 km / h: 8,58 s

Kiihtyvyys 1000 m: 29,8 s

Talteenotto 20-50 km / h 2.: 2,7 s

Elpyminen 80-120 km / h 6.: 9,9 s

Frenada 140-0 km / h: 79 m

Porter: 535 dm3

Space takajalat: 83 cm

Paino ajokunnossa: 1510 kg

Skoda Superb 2.0 TDI Automaattinen

urban kulutus: 6,6 l / 100 km

Highway kulutus: 5,2 l / 100 km

Kiihtyvyys 0-100 km / h: 9,61 s

Kiihtyvyys 1000 m: 32,1 s

Talteenotto 20-50 km / h D: 2,2 s

Elpyminen 80-120 km / h D: 7,45 s

M 140-0 jarrutus: 71 m

Porter: 595 dm3

Space takajalat: 88 cm

Paino ajokunnossa: 1627 kg

Volkswagen Passat 2.0 TDI Automaattinen

urban kulutus: 6,5 l / 100 km

Highway kulutus: 5,3 l / 100 km

Kiihtyvyys 0-100 km / h: 9,10 s

Kiihtyvyys 1000 m: 30,7 s

Talteenotto 20-50 km / h D: 2,2 s

Elpyminen 80-120 km / h D: 7,02 s

M 140-0 jarrutus: 69 m

Porter: 545 dm3

Space takajalat: 87 cm

Paino ajokunnossa: 1583 kg