Kadjar Renault 1,6 DCI / 130 4×4 X Mod, strategina

Testi: Renault Kadjar 1,6 DCI / 130 4x4 X ModTesti: Renault Kadjar 1,6 DCI / 130 4x4 X ModTesti: Renault Kadjar 1,6 DCI / 130 4x4 X ModTesti: Renault Kadjar 1,6 DCI / 130 4x4 X Mod

Se voisi testata Renault resumirte Kadjar kerron yksi, mutta ei ole täysin totta. Integroitu tässä vaiheessa pelin tarkoitus pelata ässä hihassa. Ja olla enää kumppani kunniaa, mutta veriveli kiistaton markkinajohtaja luokkaan Nissan Qashqai, on kuin merkitty kortit. Tästä näkökulmasta Renault on ei käsitellä isku kilpailuun, vaan tekevät läpi strategiat: mistä löytää halkeama, The Kadjar näyttää hienovarainen taktiikka torjua kaikki mahdolliset rivit hyökkäyksen alkaen heittää ohjus nimeltään hinta horjuttaa luokkaan.

Kukaan antaa enemmän vähemmällä. Se on niin yksinkertaista. Mainintaan Qashqai, kiistaton johtaja ja malli, jolla Kadjar osakkeiden peräti 60 prosenttia mekaanisia elementtejä. On selvää, että Renault on vedetty kentälle. Kirjaudu sisään 27200 euroa, joka Qashqai Visia viimeistelty äärettömän vähemmän laitteita, mutta myös sen seuraavassa korkeammalla tasolla, joiden kustannukset 1000 korkeampi euroa Kadjar testasi Renault tarjoaa edelleen suurempi arvo laitteiden ja lisää melkoisesti muuttujia, kääntääkseen vaikka asteikot eduksesi. Joukossa 4x4 versioita, on olemassa malleja, jotka maksavat saman ja ovat tehokkaampia, kuten Kuga 2.0 TDCi / 150, mutta myös vähemmän hyvin varusteltu, joissa selvästi suurempi kulutus ja todellista eroa suorituskyvyssä, joka ei ole ratkaiseva. Tiguan tai CR-V voi olla laadukkaampia tuotteita, vaikka ne ovat selvästi Hinta, kun taas Korean Kia ja Hyundai offensiiviin juuri markkinoille Tucson-, Renault on myös taitavasti puolustanut parani hinta / tuote. On selvää, alle Kadjar, Mimbres ... on hyvä ja tehokas täsmäaseiden.

1,6 dCi 130 hv kaikille

Sama moottori 1,6 dCi 130 hv maasta Alliance Qashqai liikkuu hyvin, ei tässä vielä paremmin tuettu Eco tila -desconectable- jotka voivat optimoida kulutusta. 3 ja 5/10 alennus kirjaa jo tehokkaita Qashqai kaupungissamme ja valtatie reittejä, vastaavasti, mikä tarkoittaa luopumista vuoteen vallannut näillä aloilla. Buenos sen 5 litran tiellä ovat suhteessa vieläkin parempia 6,2 l / 100km on viettänyt kaupungissa, joka asettaa hänet samassa tasossa versioiden takavetoiseen, ja näin ollen vähemmän voi paeta, mukaan lukien 1,6 i-DTEC Honda aluksella CR-V 4x2 saavutetaan kulutus tiellä seisoo hieman alhaisempi.

Muuten, 65 litran polttoainesäiliö -63 vuonna 2WD- ja lähes 1200 kilometriä autonomian Kadjar valmistellaan asianmukaisesti päiviä eristäminen ... tai sen puuttuessa, kaukoliikenteeseen operaatioita, joissa Kadjar on palveltava joukot tarjota mukava ilmapiiri. Ergonomia etuistuimet, tyypillinen istumamukavuuden talon ja, koska se ei voisi olla toisin, maksimi liitettävyys ja arvokkaita sovelluksia intuitiivinen R-Link toisen sukupolven, Se esitti ei niin dramaattisesti kuin Espace, mutta yhtä intuitiivinen, kattava ja helppokäyttöinen. Alle 800 euroa, navigaattori ja tutka varoitus mukana pitää vihollinen hallinnassa, on mielestäni erittäin mielenkiintoinen.

Ja kasvot resurssien hallintaa, joka perustuu Qashqai Renault ainoa runsaasti pituus mutta se säilyttää silti erittäin kompakti mittasuhteet, mutta parantaa liikenteen kapasiteettia. Paljonko on saatu muutos Qashqai on Kadjar eikä Renault on käytetty tarjoamaan tätä uutta SUV eniten erikoistumista MPV kentän takaistuimet pitkittäinen säätö, koska eivät ole Cherokee tai Tiguan, esim mutta avain on tasapainottaa kaiken pitää: Runko suora jatke katon vasta takaluukun, leveys ja korkeus jalkojen enemmän kuin tarpeeksi, tunneli ei liian voimakkaat vaihteisto ja yli huomattava määrä runko, jossa osittain ne lopettavat 11 cm ylimääräistä kehon suhteessa Qashqai, päästäisiin 475 litraa. Ne eivät ole viitattu, mutta eivät ole muutamia. Kaksoispohja jossa kaksi kantta, helppo katkokamerajärjestelmä helposti kallistaa selkänojan ampujien rungosta tai mahdollisuudesta johtaa myös horisontaalinen oikealla edessä istuimen selkänojan, antavat Kadjar korkea monipuolisuus. Tässäkin, sen sijaan, että maanvyörymästä, edullisessa asemassa.

Takaisin moottoriin ja jo kommentoitu tehokkuus, suorituskyky kosketus syötön, mutta ei ennen pysähtyen näkökohta, joka osaltaan selittää hyvä peli, joka Renault-tai Qashqai- ottaa sen. Ja on se, päin "suojattu" Kuga kg- 1710, 1669 Sportage Tiguan kg- tai 1707 kg-, pysymällä vain täällä välillä SUV yhtä vetojärjestelmä, 1598 kg Kadjar ovat helpotus mekaniikka. totuudenmukaisesti, En tunne loistava kiihdytyskyky eikä voittaa keskialuetta, iso push, mutta Kadjar aika tulee siirtää kiihtyvyyksiä hinnan Kia Sportage CRDi 2,0 / 136 4x4 Jeep Cherokee 2,0 Multijet / 140 4x4, esimerkiksi, ja takaisinperinnästä, jopa enemmän ketteryyttä ne. Jälleen strategiaa, joka perustuu tasapainoon, joka ulottuu Kadjar mukavuutta kiitos yleisesti ottaen hyvä tuntuma tuttu mekaniikka että kyllä, tässä se näyttää enemmän vaikutusta turbo kuin normaalisti. Ja tietysti myös alustaan.

käytös

En myöskään tuntuu kaikkein ketterä Kadjar reaktioita kuin muita raskaampia SUV Kuga, jossa viite- yhtä hyvä tai yhtä paljon kuin Qashqai, mutta upea tasapaino mukavuuden / vaikuttavuuden määrätä syventäneet tietoisuutta liikenneturvallisuutta ja suuri kyky sopeutua off-road hyvä suodatus suspension. Kehon rulla ei ole vain hillitty, vaan myös progressiivinen kuin niiden jousien piilottaa piirteitä muuttuja joustavuutta, ja vaikka johto on, minulle, ei kovin mukava keskipiste jonkin verran vastustusta, se ei ole tarkka ja poisia käyrä suurella nopeudella. Vain 16 cm erotti hänet maahan, ei liikaa ottamaan kentän Panzer eikä tehokkuutta ja lopetetuista Koleos, mutta Kadjar täyttää vähimmäisvaatimukset loogisesti käytössä alalla, jossa kaikki heidän erikoistunut pitoa tilat 4x2, 4x4 ja 4x4 Lock riippuu, kuten kaikki katumaasturit, ominaisuudet ja renkaan taitoa kuljettajan.

piakkoin

kiihtyvyys: Synkronia välillä kytkimen, siirto ja moottori saavuttaa asteittain ja tasaisesti kiihtyvyys. Parannus toisessa moottorin Qashqai identtisiä.

muutos: tiukempi ja lyhyempi huikea avulla saat kaiken irti moottorista. Jotain pumpulimainen kosketus vivun, mutta kaunis.

Frenada. Mainintaan veljensä Qashqai, identtisillä jarrujärjestelmän kanssa Dunlop SportMax Mutta 19"- Hän on ollut vangittuna hyvä 73 metriä.

kulutukset. Niistä hyvä, sen parempi. Niiden määrä pieni tie, kaupunki on suhteellisesti parempi. Vain 4x2 SUV heikommat saavuttaa jotain parempaa kirjaa.

ohittaminen. Moottorin suurinta leikattu tässä tehtävässä edellyttää yrityksen voittamaan joitakin vastustusta viimeisellä kolmanneksella kiihdyttimen matka. Hänen ajat ovat jopa parempia kuin hyviä SUV tehokkaammat moottorit.

Asuttavuuden ja paino. 1600 kiloa alaspäin versioita 4x4 ei ole saatavilla monia ja katumaasturit paitsi Qashqai mikään niiden laatu ja laitteita. Ei puuttuvia senttimetriä, mutta kuten aina, viides matkustusmukavuutta riippuu jotka matkustavat molemmin puolin.

Teho ja vääntömomentti. Toinen hitaampi kuin virallinen kiihdytysominaisuudet istunto silti hyödyntää viileä aamu, ei ole syytä uskoa, että 1.6 dCi hänelle hevosia puuttuu. Kyllä, tässä minä huomannut sitä jäykempää kuin normaali.

soinnin. Vaikutus moottorin käydessä täydellä kaasulla ja samentumista ympäristön, jossa yleistä hyvinvointia on hallitseva huomata, kuten laadukkaita puskuri.