Testi: Dacia Logan MCV dCi 90, kukaan antaa enemmän vähemmällä

Testi: Dacia Logan MCV dCi 90, kukaan antaa enemmän vähemmälläTesti: Dacia Logan MCV dCi 90, kukaan antaa enemmän vähemmälläTesti: Dacia Logan MCV dCi 90, kukaan antaa enemmän vähemmälläTesti: Dacia Logan MCV dCi 90, kukaan antaa enemmän vähemmällä

Sikäli tänä vuonna Dacia myynti Espanjassa on kasvanut lähes 60 prosenttia. Menemättä enempää, sillä kuukauden 2014 Sandero on ollut myydyin matkailun maamme ja sulkea vuoteen, jää Top 10 autoja enemmän rekisteröintejä. Ehdottomasti yksi kohokohdista kaikkia markkinoi Romanian tuotemerkki, jonka omistaa Renault Group on tarjota erittäin edulliseen hintaan, suunnattu erityisesti niille, jotka näkevät auton pelkkänä kulkuneuvo ja ei anna paljon huomiota liittyvistä yksityiskohdista teknologiaan, mukavuus- tai tehokasta toimintaa.

Dacia Logan MCVTämä lähestymistapa on laajennettu Logan MCV tähdet tässä testissä, malli, joka, kuten kaikki Logan, jakaa monia komponentteja kanssa Sandero. Halvin versio ainutlaatuinen perhe on noin 10000 euroa, vaikka tässä tapauksessa yritimme tehokkaampia diesel, 90 hp, myös 75 hv on varmasti mielenkiintoisin kaikkien Logan MCV, auton Se mittaa 4,5 metriä pitkä ja sillä on ainutlaatuinen runko lähes 600 litraa. No brand tarjoaa ajoneuvon tämäntyyppisen niin halpaa.

sisällä

Ensi hetkestä istut rattiin Logan MCV kokee Raittius on tunnusomaista. Ohjauspyörän vain liikkuu pystysuunnassa, ei perusteellisesti, ja kuljettajan istuin on vipu korkeuden säätö, joka sallii vain kaksi asentoa: joko lähellä maanpintaa tai muuten ilman välissä olevia -the halvempi versio tunnelma bensiiniä jopa puuttuu reglajes-. Valmistamiseksi, koostumuksen, sivutuki, jne. huomioon myös yksinkertaisuus paikoista. Ovat yksityiskohdiltaan edullinen auto, mutta ei voida tulkita, että kuljettaja on epämiellyttävä, se vain ei mene yhtä hyvin kuin mitä autossa enemmän kehittää muotoiluun ja ergonomiaan.

Lisäksi kaikki istuimet tarjoavat tarpeeksi tilaa antanut ulkoa kokoa. Ei murskata edessä, takana ontto jalka on löysä ja keskusaukiolle on enemmän käyttökelpoista kuin muut mallit huolimatta jonkin verran kapeampi kuin ulomman.

Dacia Logan MCVmonet tiedot, joilla osoitetaan suurin säästöt halusi tuotemerkin, kuten sopivaan koostumukseen ovien, häikäisysuoja jossa peili ilman valoa tai peittää pyörän palvelevat korkeuden säätö on esi-valot, ohjauspyörän puuttuu vaikka se integroi satelliitti ohjata radiota, taka sähköiset ikkunannostimet (lisävaruste) ovat maassa, ja jättää pois löysimme tankin korkin alkuainelitiumina ... Mutta Dacia sanoo sen iskulause: "kaikki toimii".

iso runko

Mitattuna meidän tekninen keskus, tavaratilaan Logan MCV on 595 litran vetoisessa volyymi hyvin näkyvä auton kokonsa. Kuormatilan on tarjolla valaistus ja sivukoukkua mahdollistavat roikkuu laukkuja, on myös joitakin renkaat kulmissa, jossa voit repiä verkon, joka on tarjota vaihtoehtona (103 euroa) paremmin turvata irtonaisia ​​kuljetettavaksi. Jos sinun täytyy lisätä kapasiteettia tai siirtää tilaa vieviä tai pitkän tavaran, voit taittaa alas selkänojan aina sisäpuolelta, ei ampujien maletero-, joka täsmää osat 1 / 3-2 / 3, lähteä kuormitus lattia on tasainen lähes täysin. Serial monenlaisia ​​Logan MCV on reparapinchazos pakki, jotta alla runko kerroksessa ei kuljeta varapyörä -Cuesta noin 100 euroa. Epäilemättä, tavaratilassa on yksi hyveitä mallin, vaikka mitään yksityiskohtia päivitettävissä loppuun.

Prima mukavuutta

Dacia Logan MCVNiin paljon ajatellut ajaa kehittyvillä markkinoilla, missä tiet enemmistönä huonossa kunnossa, MCV jousitus on pehmeä, säilyttäminen enemmän mukavuutta, jonka avulla on helppo nähdä värähtely vartalon muotoja. Kuitenkin yleisesti, se on kiva auto ajaa, koska niiden reaktiot ovat ennustettavissa ja ajonvakautusjärjestelmä toimii kaikissa polku tappiota.

Hänen dCi moottori käytetään malleja Renault ja Nissan, ei ole kovin havaittavissa rumorosidad. Painettaes- tämä perhe läpäisee valoa ja häiriötön toiminta. Todellinen keskimääräinen kulutus on 4,9 l / 100 km, on erittäin hyvä luku on ilman Pysäytä&alku. Eco-toiminto -mitiga Lämmitys ja ilmastointi CONDITIONED- kiihtyvyys ja vaihtamisosoittimen auttavat säästämään. Äänieristystä, erityisesti rodadura- parantunut. Osoite oikea kosketus, asianmukaista jarrutusmatkoja ja muutoksen johtaminen, pitkiä, sinun pitäisi voittaa mieleen. Huono valon intensiteetti.

No ... halvempia vaihtoehtoja

Palkinnonsaajalle viimeistely on vakio ja se sisältää kaksi merkittävintä neljä turvatyynyä, ESP ajonvakautusjärjestelmä, sumuvalot, digitaalinen matkamittari, keskuslukitus, edessä sähköiset ikkunat, Bluetooth, USB -liitäntä ... Se on loogista kehystä auton sen hinta, mutta esimerkiksi ilmastointi on aina vapaaehtoista, on aikaansaatu automaattinen ilmastointilaite, ja se ei ole mahdollista saada turvaverhot, sade sensorit ja valot, sähköisesti taittuvat peilit tai tietenkin teknologian ja ajo apuvälineitä viimeinen sukupolvi. Kohokohta Toimintavaihtoehtoja on Media Nav paketti kuljettaa meidän yksikkö, multimedia järjestelmä navigaattori ja 7-tuuman kosketusnäyttö parantaa myös kuvan kojelaudan ja tarjotaan kohtuuhintaan (230 euroa). Jos joku ajattelee ostaa pääsy versio bensiinimoottorin 1.2 75 hv ja tunnelmaa viimeistely, sinun pitäisi tietää, että tavallisesta laitteistossa ei ole kovin perustiedot, koska ohjauspyörä on kiinnitetty, kuljettajan istuin ei ole korkeutta voidaan säädellä ja siitä puuttuu olennaisia ​​osia laitteessa.

Upealla tuotemerkki

Tahansa Logan MCV ei vaadi suurta taakkaa, vaikka päätämme sisällyttää kalliimpia vaihtoehtoja, joten poistot ajan voi olla parempi vaihtoehto. Konepellin alla vaanii suhteellisen moderni mekaaninen TCE erityisesti bensiinin ja DCI-, mutta ylläpito tehtävät ovat yksinkertaisia ​​ja kohtuulliseen hintaan varaosien, joiden etuna laaja tuki valvonnassa tuotemerkki Renaultin kokemus.

Päätettäessä perheen Logan MCV on erittäin selvästi, että etusija on suojarakennuksen talousarvion annetaan. Ilman suuria investointeja on mahdollista saada käytännön auto, jossa on valtava runko, ja sen yksinkertaisuus, sisältää moottorin ja muut komponentit kehittänyt alaisuudessa Renault, tärkeä tae, ei ole epäilystäkään. On upeaa designia, ja värikäs materiaalien tai hienostunut ajo apuvälineitä ... mutta kukapa yhtä hyödyllisiä ja perheauton.