BlueHDI 3008 Peugeot 120: superprueba kaikki mittaukset

Peugeot 3008 maastoauto ja tehokkaampaaPeugeot 3008 maastoauto ja tehokkaampaaPeugeot 3008 maastoauto ja tehokkaampaaPeugeot 3008 maastoauto ja tehokkaampaa

uusi Peuegot 3008 tämä on 100% arvoinen pidetään SUV suunnittelun, korkea ajoasento, kehittyvä käsite I-cokpit alkuperäisen, tasapainoisen ja käyttäytyminen taloudelliset tie- ja ajo tuntemuksia, lähellä sitä, mitä me odottaa arvostetun brändin. Myös mahdollisesti voit sisällyttää pack suolitoiminnan joka koostuu luistonesto Pito Ohjaus ja M + S (300 euroa) renkaat, parantaisi sen monipuolisuus voidakseen jättää asfaltti joitakin lisätakuuta.

Nimeä lukuun ottamatta, kaikki on uutta Peugeot 3008. Itse asiassa se on valmistettu eri alustalla, EMP2, pisimmällä ja enemmän määrä valot. Tuloksena on lähes sama paino kuin ensimmäisen sukupolven Peugeot 3008 vaikka kuinka paljon se on kasvanut (välillä 4,37 ja 4,45 m pitkä). Tämä on mahdollistanut voittaa paljon sisätilaa, 4 cm leveä takana, pois jalka takaisin (4 cm taaksepäin kuljettajan ja matkustajien jälkeen 9) ja 25 litraa rungon, vaikka vaikuttaa kattoikkuna, Uusi Peugeot 3008 Hän on menettänyt pystysuora asuttavuuden, joka voi ärsyttää takamatkustajien pitempi kuin 1,85 ja jättää sinut epäedulliseen asemaan sen runsas kilpailua, varsinkin jos se kestää kattoluukku. Siitä huolimatta se täyttää tehtävänsä toiminnallisten auton, joka on edellyttänyt molemmat tilaa kuin tavaratilaa, 500 litraa alla verho on sijoitettu oikealla puolella luokka: kaukana ehdotuksia, kuten Honda CRV mutta ennen toisia Hyundai Tucson ja Nissan Qashqai.

Sisustus Peugeot 3008Ajo-asennossa Peugeot 3008 kehittyy alkuperäinen i-ohjaamo julkaissut neljä vuotta sitten 208 instrumentoinnin sijaitsevat ylemmissä kerroksissa kuin pyörän ja tämä pieni ja pienempi kuin tavallisesti. Mutta nyt myös se litistetty yläosastaan, joilla vältetään vaikeuksia nähdä instrumentoinnin. Lisäksi tällä kertaa kuljettaja on tunne menee erillään oheisen jonka näkyvä keskikonsolissa että ellemme ryhdy ulkonevat esineet mukinpitimet, ei häiritse ajamista muutoksen ja kyllä ​​kutsuu levätä kyynärpää ajon aikana.

Tuntemuksia kyytiin Peugeot 3008

Että voimakas keskeinen muistuttava DS 5 saavuttaa eristämisen kuljettaja, joka sijaitsee tilan muistuttaa kaupallisten lentokoneiden, istuimet ympäröi paljon painikkeita ja nuppeja, jotka tarjoavat upeita vaikutelman kehittynyttä teknologiaa. Tässä mielessä se on yksinkertaistettu käyttämällä keskeinen monitoiminäytön pikavalintapainikkeilla jotka helpottavat pääsyä eri alavalikkoja.

löytää ajoasento Peugeot 3008 se on helppoa. Jos ohjauspyörä syvyyden säätö viisi cm syvyys ja neljä korkeus, lisätä omia kuljettajan istuin, joka on mahdollisesti 1300 euroa voi olla sähköisesti säädettävä, mukava ominaisuus houkutella sekä hieronta- pienikokoiset ihmiset kuin muutkin keskiarvon yläpuolella voi olla mukava. Takapenkillä, kuten on tapana luokkaan, voi olla kolme matkustajaa, vaikka keskusaukio vain istua vähemmän mukava penkki -korkea ja tiiviisti puolelle, mutta ei ole paljon tilaa jaloille ja hyökätä tilaa näiden. Niin, neljä ihmiset mukavampaa kuin jos se olisi viidesosa matkustajan.

Omalta sisäpintojen muuta näköpiirissä, ovet, keskikonsoli, ylempi kojelauta ja ohjauspyörä tarjous laadukas tuntuma, Kun taas alempi osa kojelaudan ja ovien antaa meille vähemmän mukavaa olla hieman kuluneet muovinen tunne. Nämä miellyttävä yleiset tunteet paremmin esiin erinomainen äänieristys. Vaikka niiden ääni tyhjäkäynnillä on hieman koholla, aerodynamiikka varmistaa, että kun nopeuttavat tulee vähemmän melua kuin kilpailijansa, mikä vahvistaa väitteet 3008 sekä hyvän tuntuman ohjaussauvojen. Niin ovat sileitä kytkin ja ohjauspyörä ja jarrupoljin, ja vaihteenvalitsin on tiivis kosketus, jotka haluavat käyttää jokapäiväisessä elämässä.

Miten käynnisti Peugeot 3008?

Näin ollen se on, kun me arvostamme hieno luonne uuden Peugeot 3008. Ylinopeus auto lähes kaksikymmentä figures voimakas hevosten (todennettujen 10,1 sekuntia 0-100 km / h ja 32 sekuntia matkustaa 1000 m), Vaikka niiden kyky hakea nopeus on alle paras, pysyy nimettömänä keskipisteessä luokkaan kuin tapahtuu kulutusta, ilmastointi sekä pitkä kuudes vaihde, lähes 57 km / h.

peugeot 3008Merkittävin on jarrutus Peugeot 3008. Tarve lähes 2 metriä vähemmän kuin luokan keskiarvo pysäyttää auton alle jarrutus rajoilla alkaen 140 km / h ja poljin selkeänä, mukava ja miellyttävä, helppo annostella kosketusnäyttö. Tietenkin tässä suhteessa on eroja riippuen siitä olet asentanut Pack suolitoiminnan vai ei, kuten meidän tapauksessamme osoittaa, kuinka auto on pohjimmiltaan tie.

Asvaltilla Peugeot 3008 erottuu mukavasti keskeyttämistä vaiheessa bacheo ohimennen jalankulkijoita tai korkea alentimet -mérito suuri kehä asennettua pyörää 18 "vanteet väärinkäytöksiä käytännössä nielaisi jatkamalla vetämällä maaperässä ja rinne ja vaikutus vähenee etupyörän hyökätä väärinkäytöksen. heidän käytöksensä Se ei tarjoa liiallinen kehon Roll ja tekee yhteistyötä osoite nopeasti totella antama käsipyörää. Joka tapauksessa, vaikka kaasu leikata kaarteessa voi auttaa meitä täydentämään polku, se ei ole urheiluauto mutta voimassa lähes kaiken, jossa on saavutettu tasapaino välillä tehokkuuden ja mukavuutta. Olisi totta jopa saada ulos asfaltin toisinaan jotain, joka helpottaa hyvä jousitus liikkuu, 310 mm sekä junissa ja maavara 185 mm, ilman kirkkaita itsessään on sopusoinnussa luokka- vaikka emme saa unohtaa, että 3008 on SUV syntynyt asfaltin auton että voit matkustaa tiellä ja metsäteitä, mutta eivät kaikki puhdasta maata ... joilla olisi käyttäytymistä paljon suppeampi tien. Joten, sinun on parasta ei uskaltaudu suuria vaikeuksia vaativat maksimaalisen pidon.

Se on kallista Peugeot 3008?

Kanssa lähtöhinta seuraavan moottorin 25000 euroa sisältäen virallista diskonttokorkoa, 3008 on myös linjassa sen kilpailun ansiosta korko. niin vain tuhannen euron voimme olla pitkä tusina vaihtoehtoja jotka sisältävät Kia Sportage, Nissan Qashqai, Kadjar Renault, Toyota RAV4, Ateca Seat ... joka antaa käsityksen Valinnanmahdollisuutemme tarjoamia SUV luokkaan. Eteensä tämän Peugeot tarjoaa erilaisen ulkoa, uraauurtava sisustus ja mekaaninen korjaus herkullinen Tässä tapauksessa Allure mukana merkittävä viimeistely laitteiden ja joukko vaihtoehtoja, jotka voivat tarjota palkkio ilma kautta hieronta edessä, ovi sähköinen avaaminen-jonkin verran hidas alussa sen Drive ja ajo tukia viimeiseen. Puuttuvat, kyllä, elementtejä, kuten polviturvatyyny ja kaukosäädin risteily jotain modernia, toissijaisia ​​ongelmia erinomainen maku, joka jättää 3008, auto aito maastoauto eli se näyttää ja osoittaa kypsyyttä Peugeot nostaa tuotevalikoimaa.

Peugeot 3008 1.6 120 HP BlueHDI, data (mittaukset tekninen keskus Highway)

TEKNISET TIEDOTPeugeot 3008 1,6 120 HP BlueHDI
moottori1560 cm3 / 4 sylinteriä
pakotettu122,8 hv at 3740 rpm
Real suurin vääntömomentti32.7 MKG at 1500-4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km / h10,12 s
Kiihtyvyys 0-400 m17,2 sek
Kiihtyvyys 0-1000 m32 sek
paino asteikko1532 kg
maksiminopeus180 km / h
Real keskikulutus5,8 l / 100 km
Varsinainen tienkäytön5,4 l / 100 km
Real kaupunkien kulutus6,3 l / 100
runko500 litraa
Leveys / jälkeen145/142 cm
hinta28900 euroa
alennus1700 euroa

(*) Lisää teknisiä yksityiskohtia täältä.

Saatat myös olla kiinnostunut

Joten on Peugeot 3008 alue

3008 hyväksyy testin kirkkaasti EuroNCAP

Tämä on uusi Ford Kuga