Seat Mii kokeile CNG, kaasu auton jokapäiväiseen

Istuimen Mii CNG Ecofuel maakaasua, todisteIstuimen Mii CNG Ecofuel maakaasua, todisteIstuimen Mii CNG Ecofuel maakaasua, todisteIstuimen Mii CNG Ecofuel maakaasua, todiste

Jos yksin Seat Mii on yksi pieni autot laadukkaammin tai kattavuutta, paremmin kosketuksen tai antaa enemmän turvallisuuden tunnetta heidän ikäisensä, heidän versio CNG kaasu -Paineistettua maakaasua- se osallistuu enää yksi vaan kaksi lisäetuja valtaosa autoista luokassaan.

Ensimmäinen suuri etu antamat Seat Mii CNG heidän vastustajansa on, että se voi liikkua kaksi polttoainetta. Mikä on paras? GNC; toissijainen, ja tilavuus, bensiini- on erittäin alhaiset, koska CNG viettää hieman Mii ja koska polttoaineen hinta on alhaisempi kuin bensiini tai diesel -actualmente- vaikka ei löytänyt tässä segmentoidaan dieselmoottoreissa. Konkreettisesti ja saamiemme laskelmien 3,5 € on hinta GNC varten kiertue 100 km kanssa Mii Ecofuel.

Toinen merkittävä piirre Seat Mii on, että DGT vastaa saastumismahdollisuus kaasun autoja hybridejä siten hyötyvät ympäristömerkin, joka antaa sinulle pääsyn kaupunkeihin, joissa, kuten on jo tapahtunut Madridissa, veto-oikeutta vaiheeseen levyjä tai avain.

Istuimen Mii CNG EcofuelIstuin Mii CNG: kaikki edut?

Ehkä ei sinulle. Tai ei ainakaan nyt. Toisin laajempia tarjontaa GLP -Nestekaasu- Espanja on 27 pistettä vain silloin CNG huoltoasemalla, ja lisäksi 9 ennustettu pitkin tänä vuonna -dato Päivitetty helmikuu of 2017-. Kyllä, ne on keskitetty strategisiin kaupungeissa, erityisesti Madridissa ja Barcelonassa. Asu jossakin näistä kaupungeista, jotka ovat saaneet tarjontaa, Mii CNG tai Ecofuel, Hänen oikea nimensä, on yksi parhaita ratkaisuja kaupunkiliikenteeseen. Ja jos suurin osa koskee pystyy näyttämään, että tuulilasin ECO sertifiointi, ei ole paljon autoja, jotka maksavat niin vähän tai alle: Dacia sen variantit Logan, Sandero tai Lodgy, tai fiat kanssa panda, sekä merkit, jossa on muutos GLP.

Istuimen Mii CNG EcofuelOmalla alue, Mii Ecofuel Se on versio "muuttaa" 1,0 75 hv hintaan 680 euroa kalliimpi kuin se. sen 68 CV virallinen -Jotain enemmän kuin 75 CV todellisuudessa sen edut ovat kuitenkin samanlainen Mii 1,0 60 hv versio, muuten, jonka todellinen tuotto on myös korkeampi kuin ilmoitettu.

Kuten voitte kuvitella, The Mii Ecofuel, joko syötetään GNC -The polttoaine oletuksena-or-ei bensiinillä on kytkimellä yhdestä polttoaineesta Muut- ei ole nopea auto ... kaupungin ulkopuolella. Omassa ympäristössä, ja kuten lähes kaikki muut auton voitavansa, edellyttää joitakin osallisuudesta vaihteenvalitsin ja eteenpäin kaikki "liikkeitä". todellakin, ominaisuudet CNG verrattuna bensiinin suorituskyvyn jota jossain vasteen häviämiseen ja jumissa, mutta sivuvaikutus on Kilometrikustannusten vastaava kuin kaupunkien skootteri.

Seat Mii CNG Ecofuel: johtopäätöksemme

Istuimen Mii CNG Ecofuel ei vain käyttää fossiilisten polttoaineiden ympäristövaikutukset ovat vähäisempiä vaan Polttoaineen hinta ja tehokkuus, kustannukset käyttämällä tätä versiota ovat totta kevyempiä. Katso enää nopeus, mutta mikään muu laatu, joka peittää alleen muita Mii, varsinkin erinomainen yleistä laatua.

Seat Mii CNG Ecofuel. tekniset tiedot

mittausIstuimen Mii CNG Ecofuel
Virta (*)68 hevosvoimaa 6200 rpm
suurin vääntömomentti (*)9.1 MKG 3000 rpm
0-100 km / h17,54 s
0-1000 m38,3 sek
Real kaupunkien kulutus3,6 kg / 100 km
Varsinainen tienkäytön2,5 kg / 100 km
Real keskikulutus2,9 kg / 100 km
Frenada 100-0 km / h39 m
paino1011 kg
Leveys / jälkeen136/133 cm
Space jalat takaisin68 cm
runko225 litraa
hintoja12050 euroa (alennuksella)

(In tähdellä * virallisia tietoja, jäljellä olevat tiedot, omien mittojen teknisen keskuksen moottoritietä).

Saatat myös olla kiinnostunut

- Paras pieni auto, joka saapuu 2016 ja 2017

- Pienet autot paremmilla sisätila markkinat