Toyota Mirai, vety-käyttöinen

Toyota Mirai, analysoi, miten ensimmäinen vety auton sarjaToyota Mirai, analysoi, miten ensimmäinen vety auton sarjaToyota Mirai, analysoi, miten ensimmäinen vety auton sarjaToyota Mirai, analysoi, miten ensimmäinen vety auton sarja

Ei Tesla, jäniksen taru huolimatta tankkaus kaksikymmentä minuuttia 100-kw niiden superchargers. Toyota-Mirai on kilpikonnan taru, joka voittaa kisan, koska olet kolme minuuttia riittää ladata. Siksi Toyota suunniteltiin tekniikkaa tulevaisuuden pitkään matkoja ... puhdas. Toyota Mirai akku on suhteellisen pieni, sama NiMH (nikkelimetallihydridiakkua) Toyota Camry Hybrid, mutta alituinen sähköä työntövoima aikaansaadaan polttokennolla. Akku, kuten Toyota Prius ja muiden Toyota hybridit, pyritään palauttamaan tehoa säilyttämään tai jarrutettaessa, vaan myös Mirai akku toimii aloittaa ajoneuvon liikkeestä tai tukea lisävoimaa kiihdytettäessä voimakas, kun polttokenno on asetettu toimimaan järjestelmän ja tuottaa voimaa.

Mukaan isä Mirai, Yoshikazu Tanaka projekti, polttokenno vie vähän herätä Mirai, noin 0,7 sekuntia, koska kompressori syöttää paineistettua ilmaa hapen tarpeen rekombinoitua vedyn kanssa. Polttokenno pystyy tarjoamaan sen toiminnan 114 kW sähkötehon, riittävä valtaan 113 kW sähkömoottori, joka ajaa etupyörät Toyota Mirai. Jos avaa konepeltiä, et näe tätä sähkömoottori alkaen Lexus RX 450h, piilotettu elektroniikka. Se ei vie gearshift, rajoittamalla sen suurimmalla nopeudella 178 km / h, koska energian häviöt ovat erittäin korkeat. Kuitenkin meidän ensimmäinen kierros Saksan moottoriteillä (jo testattu spesifikaatioita USA) näimme jatkuva nopeus, sekä laskettelu ja jyrkkiä rinteitä valoa yli 180 km / h ilman ongelmia ja uskomaton hiljaisuus. ilmoittaa kulutus 0,7 kiloa vetyä per 100 km. Erittäin alhainen arvo, tulos nimellisteholtaan polttokennon noin 85 prosenttia. Varoitus on, että vety maksaa noin 10 euroa kilogrammaa ja lähes olemattoman tarjonnan pistettä. Tämä on tarkoitus Toyota Mirai, laittaa useita tuhansia autoja liikkeessä, sähköauto osoittavat, että vety on elinkelpoinen ja kannustaa valtioita edistämään asennus "hidrogeneras". Kun sama tavoite Toyota on julkaissut 5680 patenttia loppuun 2020, jotta muut valmistajat voivat lisätä projektiin. Arvioiden mukaan Toyota vuonna maailma vetyä tuotetaan kierrättämään 250 miljoonaa Mirai 20000 vuotuinen kilóometros. Minun täytyy sanoa, se on paljon halvempaa Industrial vety, ei vety saadaan elektrolyysin veden uusiutuvan energian, 9,5 tai 9,99 euroa litraa kohti.

Hiljaisuus ja vahvuus Toyota Mirai

Toyota MiraiEi kiihdytä kuin Teslan vaikutuksen tai BMW i3, mutta Toyota Mirai pystyy virallisesti menettää 10 sekuntia, huomattavasti nopeammin kuin VW E-Golf. Joten vaikka Mirai saattaa tuntua raskas, ja 1850 kiloa ja työntämällä niin pehmeää, että se näyttää ajaa paljon. Tanaka vastaa saavutus, koska he ovat onnistuneet alentamaan 100 kilon asetettu projektin. Lisäksi sen ulkolinjoihin camouflages Toyota-Mirai on iso auto, koska Se mittaa 4,89 metriä pitkä, jotain vähemmän kuin Audi A6, esimerkiksi vaikka välimatka pikkuakseleista. Hablarn mekaaninen teho 335 Nm vääntöä, jotka näkyvät tuolloin moottori alkaa liikkua. Tämä tarkoittaa sitä, että märillä teillä, veto ohjausjärjestelmä on tarpeeksi työtä, jotta pyörät pyörivät jos käytät kaasupoljinta anteliaasti. Mikään häiritsevä, koska koska kuljettaja Toyota Mirai pelkästään pidä pehmeyttä ja helppous. Hiljaisuus puheenjohtajana Wheeling Toyota Mirai, uskomaton hiljaisuus liikkuvan 100 km / h Sinulla on tunne käynnissä nopeudella 80 km / h tai vähemmän. Kaikki tässä erityinen auto on vastuussa tästä Mute, aerodynamiikan kaksinkertainen sivuikkunat tai rulla eristys. Toisin kuin muut sähköiset, siellä on, että korkean äänimerkin vaihtomuuntimelle itse ruokkia moottoriin. Vuonna Toyota Mirai kuule eikä ilmastointi puhallin. Sanoa, että silmiinpistävin akustisessa osassa ovat puhtaat, kun päähän matka ... vain kuullut, astua ole kovin korkea, kuultavissa, mutta tuskin tunnistettavissa kompressorin melu, (Ainakin se on mitä kertoo logiikka että pitäisi toimia tavallista enemmän).

Mirai on mahdollisimman mukavasti

Ratissa Mirai tai kumppani, tuntuu uskomattoman mukava aikana mitään liikettä. Runko auto on Toyota Prius +, vahvistettu kaikki mitä on nähnyt soveliaaksi. Ja Mirai on ottanut loput esimerkiksi näkymättömiä takana pieni täysin suljettu (Koska ei ole tarvetta erottaa lämpöä poistoilmasta) on kansi hiilikuitu suojella polttokenno. Suspensiot etsimään suodattaa kaiken, auton askelmat hyvin ja vasta kivetty alue huomaamme "karkea" tuleva melu vastaavat, jos hyper-jäykän rungon, muistuttaen superdeportivos hiilikuitu. Tällä kertaa auto tulee asetelmia Euroopan kuljettajalle. Voit swing, mutta kuljettaja antaa lievä sähköinen ohjaustehostin, hyvä kosketus, kun jarrupoljin ei tunnu jarrutuksessa rebound tyypillistä useimmille sähkö- ja hybridi. Yksinkertaisesti sanottuna, siirtyminen mekaaninen ja sähköinen jarru tunne, juuri niin et tunne, kun akku on ajaa, ja kun antaa viestikapulan polttokenno sähkön moottoriin. se on Olen helppo kuvata toimintaa propulsiojärjestelmän Toyota Mirai: Luento.

teillä "haitta" Toyota Mirai

Haitat Toyota Mirai on Toyota itse on pyrkinyt tietoisesti. Ne olisi voinut tehdä maastoauto, niin muodikasta, mutta he eivät halua tehdä auton kaupallinen ... nyt. He tekivät sedan runko, kolme osaa, koska sen etuja aerodynamiikan, niin tärkeitä sähköauton. Elin kolme tilavuutta tarkoitettu insinööreille haaste, joka vaati korkeintaan pienikokoisilla komponentit. Miksi he ovat ylpeitä, vaikka viihtyvyyteen ei ole sinun forte, Hän kävelee kuin hansikas, mutta vapaata tilaa tai jalka takamatkustajien (istuimen alla on polttokenno), tai heidän päänsä. Lisäksi se on vain neljä paikkaa ja runko on tyypillinen Toyota Auris Toyota Avensis, että mitat.

Toyota MiraiMonessa suhteessa Toyota Mirai ei riitä verrattuna veljensä "pieni" Avensis. Nupit ja kahvat eivät saa koskettaa tai materiaali tällä, vaikka onkin totta, että esittely Mirai ajoasento on innovatiivinen ja houkutteleva. Katso enää sähköinen seisontajarru, esimerkiksi. Splurging teknologiaan, vaikka ne ovat vähentäneet kustannuksia 20 kertaa verrattuna ensimmäisiä prototyyppejä, Toyota Mirai myi noin 66000 euroa Euroopan markkinoilla (nyt Saksassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa ja Belgiassa, esimerkiksi Espanjaan ei ole vielä määritelty saapumista). ehkä ostaja auton kuten Mirai, paljon hienompaa kuin Lexus, voisi odottaa enemmän häikäisevä laitteet, vaikka mikä lisää laskun. Näin ehkä Toyota ei halua asiakkaan despistase kanssa teknologiset näkökohdat Mirai "vulgaari". Tai että ei ole järkeä Toyota kalliita tämän kokeilun jättimäinen mittakaavassa, koska todellisuudessa He yrittävät kaikki myynti leasing, noin 1000 euroa kuukaudessa, saadakseen takaisin autoon neljän vuoden jälkeen ja perusteellisesti tutkimustulokset. Toyota-Mirai tullaan valmistamaan lempeä vauhtia (kolme polttokennot päivässä tehdään), koska se on vain tehdä täydellisiä autoja, ehdottomasti luoda perusta solun auton luotettava, luotettava ja erehtymätön polttoainetta. Sen jälkeen he toivovat totta massatuotantoon uudessa arkkitehtuurin ja valmistus Toyota tnga joka avautuu uuteen Toyota Prius.

Kaikista edellä mainituista valittu Mirai kokenut veteraaneille ja NiMH-akut. Joten hänen valta saattaa tuntua oikeudenmukaista painoa teillä. Tarkoituksena on, että polttokenno kestää niin mitään virtaa polttomoottorin menettämättä valtaa ajan eikä ongelmia kesken sopimuskauden, on viiden vuoden takuun kaikille sähköosasta ja kolme vuotta auton. Tervetuloa tulevaisuuden auto, koska tulevaisuus merkitsee Mirai vuonna Japani. Toyota on paljastanut aikovansa että 2050 tuota muita autoja, jotka ovat jonkin verran sähkömoottori. Mirai miksi tämä on, mutta ensimmäinen visio kestävämmän maailman (äskettäin esitelty Toyota Challenge 2050), alkaa näyttää, että vety auto on nyt saatavilla. Mitä?, Alentaa kustannuksia, jotka on aina ollut erikoisuus Toyota ja polttokennojen auto ei tarvitse olla poikkeus ...

Toyota Mirai

moottori

sähkö-

Teho: 113 kW (154 hv)

Suurin vääntömomentti: 335 Nm (34.2 mkg)

lähetys

Akseli:

Muutos: monomarcha

ulkomitat

Pituus: 4890 mm

Leveys: 1815 mm

Korkeus: 1535 mm

Akseliväli: 2780 mm

Porter: 361 litraa

virallinen esitys

Kiihtyvyys 0-100 km / h: 9,6 sekuntia

Maksiminopeus: 173 km / h

virallinen kulutus

Urban / extraurbano / medium (kg / 100 km): 0,69 / 0,8 / 0,76

Autonomia: Yli 600 km