Mercedes Coupé C220d 9G-Tronic, pyöreä coupe

C220d Mercedes Coupe, testattuC220d Mercedes Coupe, testattuC220d Mercedes Coupe, testattuC220d Mercedes Coupe, testattu

Siten, kanssa coupe, Luokan C on paitsi elin jokaiseen makuun ja tarpeeseen, mutta aiheuttaa Superlatiivi huippuosaamista, joka perustuu sen kiistaton eleganssia.

Ja lähettää maksuja, lisäksi on kolme vaihtoehtoa, se on tässä variantti coupé jossa enemmän painotetaan urheilullisuutta, edes jäykempi vastaan ​​vaihdettavien kankaalle katto. Se ilmenee myös vähemmän tehokkaat moottorit, kuten on laita jälkimmäisen ensimmäisen vaiheen Diesel. Ja vielä enemmän, jos, kuten on laita, olet AMG Sportive Finish Line (2199 euroa): ei ainoastaan ​​se vaikuttaa ulkonäköön, myös viritys suspension, joka on kiinteämpi kuin standardi; ja kuten suoremman ohjauksen tai jotkut renkaat 18" 17" standardia. Lisäksi meidän yksikkö oli rei'itetty edessä levy jarrut (318 mm).

Tässä kokoonpanossa siten havaitsee telan tämän C220d Mercedes Coupé kiinteän kulutuspinnan joita se ei ole ristiriidassa kaiken mitä tapahtuu pyörien alle liian suodatus. Puhdas ajomukavuus lopulta.

Ja vielä enemmän, etuakseli ketterä, joten voit nauttia ajo kun päätimme käsitellä C220d Mercedes Coupe, vaiheet nopeassa kaarreajossa, riippumatta siitä, miten sen säde.

Mercedes Coupé todiste C220dSe on kaikkein kiinni, jos se tuntuu, mitä he tuovat asiakkuutta puolestaan ​​takapyörät. Ja että eräänlainen autoblocante säätelee vääntömomentti siirretään asfaltin jarruilla. Vain niissä tilanteissa Saatat huomata, että paino on noin 1700 kiloa, joka ei ole aivan pieni auton tämän tyyppisten lahjakas itsevarmuus on pika.

C220d Mercedes Coupé, erinomaisen suorituskyvyn

Kun näytön päälle kojelautaan tämän luokan C voit valita Eco, Comfort, Sport, Sport +, ja yksittäiset työosoitteesi tai ESP -Kun ilmajouset tai peltien hallinnassa, ja myös thereof- kiihdytin tai muutos.

Tämä voi olla joko manuaalinen, kuten automaattinen 9G-Tronic: Yhdeksän suhteet yhden askeleen päässä toisistaan, joka menee melkein huomaamatta kuljettaja paitsi osoitus instrumentointi. Tämä muutos aiheuttaa myös sen seuraus viritys 2,1 litran twin turbo, toisaalta, runsas vuonna työntövoima 1500 4000 rpm ja pystyy lisäksi kantaa -ja myös antaa use- yhdeksäs marssi kehityksen niin kauan (81,1 km / h 1000 rpm), joka on välttämätön tämän Mercedes C220d kulutat niin vähän.

Kuitenkin, käyttöönotto voima on tukenut suorituskyky, flairs turhaan kevyt coupe. mikä tahansa ei automaattinen siirto on poistaa äänen tämän nelisylinterinen Diesel pieni lohko muuhun niin kehittynyt lavastus.

C220d Mercedes Coupe, livability ja runko

ajoasento on erinomainen jokaisesta näkökulmasta. Alennamme sedan, kyllä; mutta ei paljon muuta; ja kun siellä tuntuu enemmän makaa kuin istua. Tällaisen suuren oven -faltaría enemmän, kehyksiä varten ventanillas-, Se ei ole hankalaa päästä etuistuinten (Muuten on takana). Lisäksi vaikka oviaukko on niin laaja, se maksaa pulahtaa vyö: teleskooppivarren automaattisesti piakkoin mukavasti käden ulottuvilla.

C220d Mercedes CoupéJos hänen erottaa ulkoasun ja toiminnan pyöreys, täyttää odotukset yleensä tuottaa Mercedes coupe; sama saavutti laadullisesti ekstraa koki lähtöisin aineiden ja valmiiden jopa minutest painike on linjassa sen kanssa, mitä paga-, teknologia ...

kuitenkin negatiivinen puoli lokeron määräytyy askelpalauttimena, niin että molemmat takaistuimet täytyy nähdä ne yksinomaan mahdollista käyttöä: korkeus on hyvin pieni, 85 cm; ja pituus- tilaa, myös lähes kansalainen auto. Päinvastoin, runko on suuri, kun kansi suljetaan ei voida avata suoraan manipuloimalla sitä: tai käytä näppäintä tai -painiketta sisällä.

Niiden kilpailijat ovat BMW 420D ja Audi A5 2.0 TDI sekä tehokkaampi (190 hv moottoreissa on lähes 10 prosenttia enemmän tehoa), mutta myös kalliimpi. Mitä hintaero C220d Mercedes sedan, lisäys merkitsee valitsemalla tämä coupe versio on 1675 euroa; 400 jos tarkastellaan Estate, joka on yhtä Mercedes kutsuu tuttu kehon.

Mercedes C Class Coupe 220d, tiedot

TEKNISET TIEDOTC220d Mercedes Coupé
moottori2143 cm3 / 4 sylinteriä
teho170 hv välillä 3000 ja 4200 rpm:
suurin vääntömomentti40,8 mkg 1400 2800 rpm
maksiminopeus234 km / h
tietommeTEKNIIKKAKESKUS MOOTTORITIE
kiihtyvyys7,54 s
paino1697 kg
Real keskikulutus5,2 l / 100 km
Varsinainen tienkäytön4,6 l / 100
Real kaupunkien kulutus6,1 l / 100 km
Leveys / taka139/128 cm
Space jalat takaisin66 cm
runko410 litraa
hintaAlkaen 41900 euroa

Saatat myös olla kiinnostunut

BMW 4-sarjan Coupé vs. Mercedes C-luokka

Audi A5 2.0 TDI 190 hv: todellinen kulutus