Vertailu: Suzuki Vitara, Honda HR-V ja Skoda Yeti, joka voittaa?

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1,6 DDIS jaHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1,6 DDIS jaHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1,6 DDIS jaHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Outdoor Suzuki Vitara 1,6 DDIS ja

Kukaan SUV alas aallon harjalla, koska ne pysyvät halujen kohde monille mahdollisille ostajille. Jo jonkin aikaa kaikkein hallittavissa mallit ovat syöminen kentällä niille, joilla suuremman koon ansiosta erittäin monimutkaisia ​​suunnittelun ja ennen kaikkea järkevä käyttö Se on määrätty sekä kustannusten ja ympäristövaatimukset.

Arvioi auton ilmaiseksiKaikki tietävät nyt, että toiminnallinen puoli on yksi arvokkaimmista tämän ajoneuvon, ja Honda HR-V on yksi malleista parhaiten hyödyntää tätä näkökohtaa sen sisätilat. Kanssa 4,29 metriä pitkä, esittää kuusi senttimetriä pitkä Skoda Yeti ja noin 12 cm Suzuki Vitara, mutta tämä on sama korkeus ja leveys kuin Honda, kun taas Skoda on Kookkaammat kaikki, joiden kehon noin 2 cm leveämpi ja jopa 8 cm korkeampi.

Honda HR-V, Suzuki Vitara ja Skoda Yeti: tilava SUV

Honda HR-V Se on myös esitetty akseliväli -2,61 metres-, yli 3 cm Skoda Yeti ja 11 cm Suzuki Vitara, joka oli juuri huomaamatta tilaa sisällä matkustajille. Ja tämä on jo ansio itsessään, kuten Tšekin SUV on aina ollut viittaus asuttavuuden tähän luokkaan. Näissä kolmessa kompakti SUV etuistuimien ne ovat mukavat ja hyvää paikkaa -Kaikki testi yksiköillä oli korkeampi viimeistely niiden gamas-, vaikka molemmissa japanilaiset mallit mieluummin sääntelyä takapyörä, joka on aina mukavampaa ja tarkka, sen sijaan vivun laakeri.

Ja takarivissä, Skoda Yeti on laajin, vaikka kaikissa kolmansissa aikuisten osallistuu tiettyihin niukkuuksista, vaikka kaikki kolme tarjousta paljon pystysuora välys ja jalkatilaa on varsin laaja, Honda HR-V, se on hyvin Skoda Yeti ja on vaihteleva, koska selkänojaa voidaan siirtää pituussuunnassa 15 cm ja on aivan Suzuki Vitara -Presents 8 cm ainakin tämän tason HR-V.

SUV vertailuKolme SUV jotka ajattelevat matkustava

Kun elämää aluksella miellyttävämpi, näissä kolmessa SUV ei ole käytännön yksityiskohdista ja säilytystilat, vaikka takana Honda HR-V on monipuolisin kaikista, jolloin varastoinnin jalkakäytävät tai jos he nousevat, kun ne eivät ole kiire voi kuljettaa suuri kiinteä sisäpuolella. Skoda Yeti myös osoitettu toiminnallinen persoonallisuus. Esimerkiksi voit taittaa taakse etumatkustajan ladata pitkien esineiden tai yksinkertaisesti helpottavat vision eteenpäin takamatkustajien, joka yleensä kiitos pienin talon. suuri lasipinnat myös havaittavissa kirkkautta sisätilan Skoda Yeti tai näkyvyys edellyttäen, mistä kulmasta tahansa, yksi näkökohta, joka hyödyntää Suzuki Vitara ja Honda HR-V joka laskuttaa linjoja coupe osan mukaisesti pää katon.

Boot kapasiteetti voi sallia perhekäyttöön mihinkään niistä, koska 455 litraa mitataan meidän tekniikkakeskus Suzuki Vitara ne tekee paljon. Lisää vielä 470 Honda HR-V, unohtamatta että maanalainen kätkee lisäksi syvennys 105 litraa muut, upea yksityiskohta; kun taas Super 485 litran ainakin Skoda Yeti ominaisuuksia voidaan laajentaa 585 litraa, jos valtava siirtyä taka etummaiseen asentoon paikkaa.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti ja Honda HR-V: eri tyylejä

Tämän lisäksi on paljon hyötyä meille jokapäiväistä, sisempi ilmapiiri kaikkien näiden SUV on aivan erilainen. Vuonna Honda HR-V löysimme kojelauta tyyli nykyaikaisempi ja teknologisen. Huolimatta siitä, että korkea sijainti pyörän taakse, ajo asema välittää tietty sportiness, jossa on lyhyt vaihtajan, joka on varsin käyttökelpoinen ja tuottaa suuri kosketusnäyttö, vaikka jotkut kuljettajat HAARAKIILA voi olla liian pieni.

Honda HR-V, Suzuki Vitara, Skoda YetiDynaamista luonnetta Honda HR-V myös nähdä roll se, viritys vaimennuksen, johdonmukaisuutta ja niiden pinnoite on hyvin reaktiivinen kuorma useimmissa skenaarioissa.

Rattiin Skoda Yeti nopeasti ympäröi sen toiminnallisuutta, jossa kaikki paikallaan, johdonmukaisesti tuntumaa valvontaa ja vanhin suunnittelu, mutta kovin hoitotilanteissa. Se muodostaa rutero nähdä se on laatu, ystävällinen, mukava ja turvallinen, ja uudistaa sen kehyksen hyvin tasapainoinen. Tässä tapauksessa saimme 4x4 versio, jossa se etu, että kaikki neliveto niille, jotka ovat kaatuminen lunta tai liukkaalla alustalla, jos se ei ole sinun tapauksessa parempi valita Yeti 4x2-; mutta monipuolisuus tarkoittaa myös enemmän painoa ja enemmän kitkaa kuin pahimmat aerodynamiikkaa niiden neliön muotoisia ja lisää vain parhaillaan totesi suoritustaso.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti ja Honda HR-V: ketteryyttä ja kulutus

Etupyörän asema Suzuki Vitara on kevyin, Se ei turhaan merkitty meidän asteikolla 175 kiloa vähemmän kuin miinus Honda HR-V ja 325 kg -a erolla, että Skoda Yeti huomattavasti -Saatavana on 4x2 versio, mutta meidän yksikkö oli 4x4-. On selvää, että nämä ylimääräiset kiloa ovat vain huomaamatta ketteryyttä ja suorituskykyä Skoda. Esimerkiksi kiihtyvyyden pysähdyksistä 1,6 DDIS 120 HP Suzuki Vitara on par 1,6 i-DTEC 120 hv Honda HR-V, koska se ylläpitää sellaista ansiosta hyvän työntövoiman alhaisilla käyntinopeuksilla ilman 2.0 TDI 110 hv Skoda Yeti, 10 hv vähemmän ja mentioned- painolasti lähelle niitä. Ja talteenotto vaihetta tai kasvojen ohitukset, dieselmoottori on Suzuki Vitara vahvin kolmesta.

Yleinen vastaus Honda HR-V 4. ja 5. nopeus on hyvä -The 6th on keskittynyt enemmän mekaanista energiaomavaraisuutta, mutta Suzuki hänelle vallan ylittää riippumatta vaihdetta. Skoda Yeti vain löytää lennokkuus 4., pois heidän vastustajansa. Lisäksi ääni dieselmoottoriin eivät pilaa koko mukavuutta, vaikka alempi desibelitason tallennetaan myös Suzuki Vitara, jonka jälkeen Skoda Yeti ja Honda HR-V.

Honda HR-V, kuitenkin, on saavuttanut tiukin kulutus, kanssa suoraan loistava i-DTEC 120 hv ympäristössä todellinen median 5,2 l / 100 km, vaikka vain yksi kymmenesosa on sijoitettu Vitara 1,6 DDIS 120 hv myös varsin niukka. Skoda Yeti 2.0 TDI 110 on lähes paljon päässä-1,5 litraa, mutta jos otetaan huomioon edellä mainittu 4x4 luonnetta testiyksikön olemme käyttäneet tässä vertailussa, harkitse oikea menoja.

Honda HR-VHonda HR-V, Suzuki Vitara ja Skoda Yeti: hinta ja pakkausmateriaalit

ilmeisesti rakenteellisten elementtien ja laitteiden lisäksi merkitä Kolmea, joten matkan hinnan, heidän kiloa tai oman esityksen Suzuki Vitara, joka ulkonaisesti hyvin soittaa korttia suunnittelua, mutta sisäisesti näyttää paljon yksinkertaisempi kuva Huolimatta älykäs bicolor pelejä kojelautaan tai ovissa listat ja himmeämpi ja hienostunut niitä esiintyy sekä Skoda Yeti ja Honda HR-V materiaaleja.

Lähes 5000 euroa, jotka erottavat lakiesitys halvin kallein SUV reagoivat argumenteista on tekemistä pakkaukseen kunkin mallin itse, laivalla teknologia, silmänruokaa sisäpuolella esittelystä ja laitteiden määrää, tai toiminnallisia ratkaisuja läsnä niiden elinympäristöjä. Jokainen ostaja voi valita riippuen makuun, tarpeista, budjetti ... ja vaikka voit sanoa, että Honda HR-V vain asettaa hänen parempi tasapaino kaikki kohdat, mikä tahansa pääosan tämän vertailun, sen tavalla, on arvokas edustaa viittaavia keskiluokan keskuudessa SUV oikeutetusti edelleen saada seuraajia.

Saatat myös olla kiinnostunut:

10 Suosituimmat maastoauto

Honda HR-V testi

Testasimme Skoda Yeti

Suzuki Vitara testi