Testi: BMW 116d M-Sport 5p, tricilíndrico ilmailuharrastukseen

Testi: BMW 116d M-Sport 5p, tricilíndrico ilmailuharrastukseenTesti: BMW 116d M-Sport 5p, tricilíndrico ilmailuharrastukseenTesti: BMW 116d M-Sport 5p, tricilíndrico ilmailuharrastukseenTesti: BMW 116d M-Sport 5p, tricilíndrico ilmailuharrastukseen

BMW 1-sarjan, hinta, kuvia, tietoa ja videokun 2004 BMW Hän murtautui kompakti segmenttiin Sarja 1, Hän teki sen tiensä, auton selkeästi keskittynyt dynamiikkaa; siten taakse kiinnitetty moottorin Pituussaumahitsatut maksimi keskitetty etuakselin takana, joka tosin rajoittuu lähinnä sen viihtyvyyteen tarjosi ainutlaatuisen käyttäytymiseen, luodessaan auto täynnä luonnetta.

tänään, Hän on menettänyt joitakin että pohjimmiltaan hyväksi tasapainoisempi muissa osissa, mutta luopumatta sen perus-DNA käyttövoima / pitkittäinen moottori. Ne kulkevat uusi aika, jossa tehokkuus ja käytännöllisyys ovat ensisijaisia. Siksi tässä päivittäminen toisen sukupolven, joka syntyi vuonna 2012 ja, kuten tavallista, se nuorentaa puoliväliin sen kaupalliseen elämään, tule hämmästyttäviä uusia ehdotuksia.

Uuden sydämen

MOOTTORITIE testi BMW 1-sarjan

Joka on herättävin on, että kolmen sylinterin 1,5 moottorit, sekä bensiinin ja dieselpolttoaineen, jossa 116i ja 109 hv 116d 116 koskettaa meitä tässä. On jopa versio EfficienteDynamics 116d Edition, (Myös 26100 €), Kun pumppu irrotettavissa jäähdytys, erityisen paineensäätöperiaate polttokammioissa, grid aktiivinen ilmanvaihto ja muut toimenpiteet Efficientedynamics veljiensä (energian talteenotto jarrutus deaktivointi oheistuotteiden sähköinen ohjaus , Lopeta&Start-vielä toiminnassa suppeahkosta, ajotoimintamuotoa "Eco Pro" ja optimoitu ilmavirran edessä, ajovalot ja huppu) vaipan, saa keskimääräinen kulutus homologoituja 3,4 l / 100 km joiden sisältämä päästöjen 89 g / km.

BMW 116dKäyttölataus tiedämme Series 2 Aktiivinen Tourer ja Uusi Mini, jossa: Common Rail suonensisäisesti solenoidi injektioita jopa 2500 bar ja vaihtelevan turboahdin, joka lupaa vastauksen nopeammin. jatkuva yllättävä iloisesti Hänen ilo käyttää. Joten ei näytä olevan tätä arkkitehtuuria, etsivät enemmän kuin mitä me käytetään nelisylinterinen, ilman niitä harmittaa värähtelyjä tyypillistä näitä moottoreita. Jotain, joka myös edistää merkittävästi kuuluisa ja tarkistettu automaattivaihteisto by momentinmuunnin Steptronic 8 nopeus (2396 €) meidän testi yksikkö, joka lähettää yhden tärinää vipu. Jotain, joka ei varmasti tapahtumaan 6-nopeus manuaalinen, joka, kuten uutuus, vähentää automaattisesti soveltaa aivohalvaus kiihdytin vapauttamiseksi jalka pois kytkin kuin mahdollista mukauttaa moottorin nopeuden ja akseli ensisijainen laatikko; tuomalla urheilullinen vetävän taka-akselin tukosten jälkeen jyrkkään laskuun vältetään.

Myöskään melua tämän tricilíndrico on tavallista korkeampi, kun taas meidän äänitasomittarista sanelee, että ylös, Jokeltelu on kaikkein palkkion kaikista sen kilpailijat. Sen teho toimitus on pehmeä ja hyvin lineaarinen, kiitettävän joustavuus olla 1,5 litran vain diesel. Verrattuna edeltäjäänsä, kiihtyi hieman vähemmän, mutta on edelleen keskimääräistä, ja antaa jotain takaisin. Kuutio pomo! Ja yllättävän, tuskin vaihtelee kulutusta. Lisäksi se lisää hieman, erityisesti tiellä.

dynaamisuus M

BMW 116dTelinettä kohti, vaikka se ei enää ole, että urheilullista luonnetta ensimmäisen sukupolven näistä autoista on vielä sallia suurta nautintoa ohjauspyörä. Niistä panosta Lopeta 'M-Sport' testiyksikkö on vahvempi vaimennus, lyhyempi jouset, jotka alempi ja 10 mm korkeus rungon lattiaan, jotka yhdessä 18 "pyörät ja leveät renkaat profiili 40 ennen ja 35 takana voi johtaa meidät ajattelemaan, että meillä on kokoonpano, jossa paljon lohtua menetetään. Ja kyllä, se on totta, että iskunvaimennus vastaus on hyvin tiukka, mutta ei kuiva reaktioita rangaista matkustajista.

Joten "kumi" tukee hyvä nopeus kaarreajossa, mutta luultavasti myös vastuussa korostavat understeery luonnetta, joka nopeasti se pyrkii avaamaan tien ulos käyrän kun tulimme nopeus ohi. Jotain, joka voi helposti korjata nostettaessa pois kaasua ja jopa jarrutettaessa, mutta jälleen joten "kumi" on myös edelleen joitakin ketteryyttä takana, että jos emme ole tarkka liikkeemme ei auta meitä liikaa pyöristää kulmat.

Saamatta kirjaa etäisyydet, Pidimme jarrut joten kosketus tehonmittausvälineen, mutta sähköinen ohjaus edelleen vakuuttunut. Keskustelimme aiemmin sen epätarkkuus ja keinotekoinen kosketusnäyttö, Liityin häntä nopeasti pakotettu tekemään jatkuvia korjauksia, joka korostuu M-Sport ja Servotronic, nyt vakiona. Se on sääli, sillä paremmalla aloituspiste voisi pisteet suurempi tässä jaksossa.

Suunniteltu kuljettaja

sen hytti muutokset ovat vähäisiä, laadukasta materiaaleja ja erinomaiset ajo-asennossa, mikä mahdollistaa paljon pienempi penkki ja tuo hyvin suorat lahkeet. Erityisesti versiot automaattisesti. Livability ole sen vahvin kohta, mutta kiitos antelias taistelu -2,69 meters- tarjoaa enemmän tilaa kuin odotettiin. se on ja mikä antaa suuremman leveys takaistuimet, vaikka jalkatilaa on keskellä ja molemmat pääsy ja poistu ohjaamosta vaikeuttaa muoto sen takaovien ja että puolella ovea ulottuu yli istuimen takana. Runko on keskiarvo, mutta se on hyvin kannattava suorat linjat, vaikka kuormaustaso on askel alle pääsy.

enemmän ravittu

Toinen kohta, jossa enemmän koetaan parannus laitteet, elementtejä sarja- jotka olivat aiemmin valinnaisia ​​tai ei-mahdollista, kuten ilmastointi, LED-ajovalot, kevyt ja sade anturit ja näytön 6.5 " mm. hinta on alhaisempi monissa vaihtoehtoja, joka, kuten tavallista, tekevät lähes loputon lista.

On perusversio, jonka avulla voit valita neljä uutta päättyy. Kaikissa muutokset sisustus sekä ulkona että sisällä autossa. etu, mennessä 1300 € lisää myös 17 "pyörät, vakionopeussäädin jossa jarrutustoiminto ja takana pysäköinti anturit, elementtejä, jotka ovat myös läsnä seuraavina päättyy. kaupunki- ja urheilu liittyy sitoutui 2600 €, laajennettu paketti valaistus, verhoilu sekoitekangas / nahka ensimmäisessä ja urheilun paikkaa toisen. Kattavin ja kallista on M-Sport (3600 €) testi urheiluistuimet kangas / Alcantara, leikata kiiltävän sisällä, urheilullinen vaimennus, puskuri ja sivuhelmat M ja M ohjauspyörä mm.

Sen lisäksi automaattinen vaihtavat nousee € 33146, joten jo jumissa samalla menot pitäisi valita 118d 150 hv, että 2200 € lisää Se antaa meille mahdollisuuden nauttia suoritustaso ja hienostuneisuutta, huomattavasti korkeampi.