Vertailu: Audi Q5 Hybrid vs. Lexus NX 300h ja Volvo V60 Plug-in Hybrid

Vertailu: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridVertailu: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridVertailu: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in HybridVertailu: Audi Q5 Hybrid Lexus NX 300h & & V60 Plug-in Hybrid

Läheskään erityisiä malleja kuin ensimmäinen hybridit, nykyään toinen versio monien vaihtelee. Sen historiasta ja kokemus, Toyota / Lexus Se on tullut standardi aiheesta. koska sen ensimmäinen Prius (1997) Toyota hänellä on "patentti" hybridiauto, yhdistämällä bensiinimoottori toinen sähkö-. Sähkömoottorin kanssa kyettävä kääntämään yksin liikkuvia auton; periaatteessa liikuttava kaupungissa alhaisella nopeudella muutama sata metriä ja tuki lämpövoimakoneita kiihtyvyys, hybridit Kokenut japanilainen valmistaja He ovat ansainneet uskottavuutta saada bensiinin kulutus vastaa parasta Dieselmallit vertailukelpoisia.

Audi Q5 Hybridkanssa toinen sähkömoottori on kytketty taka-akseliin, lexus Hän käänsi hybridit mallien kanssa erityiset ominaisuudet 4x4 Hän käytti sitä ehdottaa että ensimmäinen SUV hybridi: RX 400h. Tämä on kokoonpano, joka esittelee Uuden NX-300H (On myös 4x2, jossa on yksi sähkömoottori), joka yhdistää 2.5 bensiinimoottori 155 hv, kanssa kahden sähköisen: Tehokas eteenpäin 143 hv hyvin osallistuvaa yksin tai tukemalla polttomoottori (yhdistetty suurin teho on 197 hv) ja yksi taka 68 hv hyvin syöttötietoihin: alkaa maaliskuussa, alhainen voimakas kiihdytys tai menetys motorisia taitoja etuakselilla.

Joiden kapasiteetti on Työntövoimaa vain enintään 1,5 km, ja jopa 60 km / h helposti käytettävissä, NX 300H tekee hänen energiatehokkuutta real feat, etenkin kaupunki, jossa otetaan huomioon myös projektio loistava ajoneuvon samankokoisia ja kapasiteettia.

resepti audi että Q5 Hybrid kulkee liittää kompakti (ja ei kovin voimakas) sähkömoottori automaattivaihteiston (sen sijaan, että momentinmuuntimen), joka ilman rakenteellisia muutoksia suhteessa Q5 quattro, hybridi ei ole enemmän kaikki pyörät. Q5 käytetään yksi päämoottori 2.0 TFSI bensiini 211 hv, tukea saaneiden 54 sähköinen CV (power maksiimi Yhdistetty 245 hv).

V60 Plug-in HybridKuten lexus, Se on myös tarpeeksi sähköteho ajaa yksin Q5 3 km ja jopa 60 km / h, mutta ei läheskään sitä niin yksinkertaista eikä todennäköisesti saa sitä kuten Japanin mallin. Viitaten Lexus vuonna Q5 tuntuu hyvin vähän osallistumista sähkömoottoriin: Juuri silloin, kun aloitat hyvin varovasti marssivat tueksi pysäköinti sotaharjoitukset tai kun nopeuttaa erittäin vahva.

Tässä suhteessa Q5 Hybrid on auto tavanomaisempia ja jopa kaikki lähestymistapa ei näytä olevan, kuten lexus, räätälöidä kaiken priorisoida alhainen virrankulutus. Moottorit ja vaihteistot puhuvat hyvin erilaisen ajattelutavan. Audi Q5 Hybrid on auto paljon temperamenttisempi ja Moottoriurheilua lexus, ja se näyttää haluavat hybridisaation plus power ampumatta kulutus, ei vähennä osallistuminen bensiinimoottori kanssa sähkö- vähentää polttoaineen kulutusta. Vain yksinkertaisesti verrata mitä tapahtuu toisiaan ja mitä he kuluttavat (Lexus NX kaupunki puoli Audi Q5) tutkiakseen, miten eri heidän lähestymistapoja.

Lexus NX 300H sisustus viimeinen esittelemään valtakirjansa on ollut volvo. Ja yllätyksiä ajatus hybridi se on. Jälkeen vähemmän vakuuttavia PSA ehdotus, volvo Hän on myös valinneet Dieselmoottori voimalaitteen, Jos joku itsestään kirkas ja tehokas lohko 5-sylinterinen 2,5 215 CV työskentelee Tavanomaiset automaattiset. päälle taka-akseli asettaa 70 hv sähkömoottori. Erikseen tai yhdessä (Volvo ei ilmoita kokonaisteho, joka ei vastaa lisäämällä enintään molempien moottoreiden, ei vastaa niiden suurin samaan kohtaan) hyvin osallistuva dynamiikan auton sekä myöntämisen V60 AWD, voimme pakottaa (AWD avain) Ollakseen pysyvä ylös 150 km / h. Mutta mikä erottaa V60 sen kilpailijat on sen tehokas akku (10 kertaa suurempi kapasiteetti kuin Audi), joka myös voit ladata joka 220 voltin pistorasiasta ja mennä ylös 50 km (Teoriassa) puhtaasti sähköinen tila ja jopa 125 km / h.

Näin Volvo esittelee meille sähköinen maailma, Erityisesti kuka se on vain päivittäin kanssa alueella noin 30 km ja sille annetaan tulppa ja välillä 3,5 ja 7,5 tuntia (Riippuen kaapelin linja) lähteä kotiin täyden akun.

käytännössä

Mekaanisen vaihtoehtoja ja joilla pyrittäisiin vähentämään menoja fossiilisten polttoaineiden ja haitallisia pakokaasupäästöjä, The volvo Se ei ole vain mallissa kuluttavat vähemmän hybridi-tilassa, sen taso on myös suorituskyky on erittäin suuri. Ja myös se käyttää sähkö tehostaa kentälle dynamiikkaa liukkaalla tiellä.

kuten sähköauton Se on toisella tasolla sekä hybridi Se on itse mallin voi tallentaa enemmän liike-energiaa jarrutus ja hidastamiseen ja retornarte taas enemmän metriä sähköliesi, Lisäksi hyödynnettävissä Suuremmilla nopeuksilla kiertävä kaupungin ulkopuolella. raskaat V60 Se on enemmän teoreettinen ongelma. Sen sijaan on kyseenalaista pieni runko edelleen käyttää antelias akku.

Sisätilojen lexus ei vähemmän tai ei ilmastoitu ja vaikka NX ole pelkästään sähköteho V60, kuten hybridi monta kertaa, jos se ei. Juurikaan osallistuminen teidän osittain, lexus NX Hän kykenee rullaa alas monta kertaa sähköinen kaupunki ja tie hilloja. Lisäksi, sen mekaaninen yhdistelmä se on erittäin puhdistettu, mennessä pehmeys, melu ja lineaarisuus sen muutos tyyppi CVT, että kyllä, vahva kiihtyvyydet simuloi lipsahdus fogging toiminta Mieluisin yleistä toistaiseksi.

hämmentynyt Audi Q5 jossa hyvin vähän tuntuu voimanne tulo, ja jos menet näytönohjaimen, tarkista lämpö moottori irrotetaan vain hidastuksissa tai pysyvä. Enää auton vähemmän virtaa suhteen ja olet ihme, jos niin vähällä vaivan arvoista suuria investointeja. Jos olet sitoutunut aiheuttaa olemassa versiot TDI tehokkaampi ja jos se, mitä haluat piristää bensiinimoottori versio 225 hv TFSI Quattro on niin nopea, ei kuluta paljon enemmän ja maksaa vähemmän kuin € 15000.

lähtöhinta Lexus hybridi ei tunnu. Tai kauppapolitiikassa tai koska tuotemerkillä on monien vuosien monetizing tätä tekniikkaa, NX 300H on edut hybridi enkä näe mitään varjopuolia se ei ole erikoinen muutosta ja, kuten kaikki hybridit, mitä tapahtuu käyttöiän akut.

Video: Näin he testi MOOTTORITIE