Peugeot 308 GTi / 270 A GTi tuntemuksia?

Peugeot 308 GTi, urheilun näkökulmastaPeugeot 308 GTi, urheilun näkökulmastaPeugeot 308 GTi, urheilun näkökulmastaPeugeot 308 GTi, urheilun näkökulmasta

saaga Peugeot GTI urheilu edelleen tehdä suuria lahjoja: Tällä útlimo, The Peugeot 308 GTI uusi. käsi peugeot Sport, meidän on jälleen tehtävä selväksi, että mitään on tekemistä hänen luonteensa pikkuveljensä, Peugeot 208 GTI. Tämä on Peugeot 308 GTI kaikille ja kaikille. Se ei vaadi erityistä käsittelyä, ja jossa kaikki on hyvin hyvin suodatus -ja, mitä voi ymmärtää autossa tällaisen säännöksen ja kapasiteettia. Suspensiot ovat todella mukava, runko kallistetaan hieman, ja jopa vaihdekeppi on matkat et odota autossa tämän kaliiperi. Mutta mene osapuolille, koska meillä on edessämme hyvin vakava auto. Arvottaminen sisustus on toistettava uudelleen Fab ajoasento alhainen, pystysuora ohjauspyörän ja instrumentointi yläpuolella. Ja meidän on myös toistettava hyvä viimeistely Peugeot on onnistunut tulostamaan heidän uusimmat tuotteet.

Ja lähdimme kanssa Peugeot 308 GTI. Pian huomasimme, että Peugeot halusi mennä huomaamatta kannalta akustiikan: On oikeudenmukaista, että kuulostaa hyvältä, mutta ei se "teho" basso ja muita autoja tämän lajin. hänen moottori On yleisesti tunnettua monet muut tuotemerkeistä, ryhmä ja jopa Mini-BMW koska se on kehitetty yhdessä kaksi teollista jättiläistä, vaikka BMW erotettavissa itsensä tämänkaltaisista tehokkaampi kehitys, joka on vain ollut mukana Peugeot Sport ... Nyt huhut jotka kulkevat Mini-BMW nyt tarkastella epäluuloisesti tämä mekaaninen evoluutio. Tämä on 1,6 litran tällä kertaa julistaa 270 hv (On myös versio 250 hv 29900 euroa). Se on sama nelisylinterinen turbo käyttämällä 208 GTI, mutta sisältää pieniä yksityiskohtia, jotka voitat lähes 70 hv enemmän. Vaikka mielenkiintoisesti puristussuhde on pienempi kuin 208 (siirtyy 10,5-9,2: 1), käytetään kehittyneempiä korkeamman paineen suoraruiskutus (200 bar), TwinScroll tehokkaampia turbo ja hienostunut muuttuva venttiilien ajoitus.

Peugeot 308 GTI InteriorPeugeot 308 GTI: very nice moottori

jousto Tämä moottori on valtava, ja että se Auton erittäin herkullinen jokapäiväiseen käyttöön. Tähän lisätään suhteet käsivaihteisto kuusi-nopeus hieno valittu. Ne ovat melko lyhyitä, että potentiaalia ja voimaa alhaisilla moottorin nopeuksilla vaihde, jolloin 6th nopeus mennä lähes kaikkialla, jolloin kulutus hyvä. Mitä pidän ainakin on vipu muutoksen, hyvin korkea, ja kuten sanoin, hyvin pitkiä matkoja. Tämä ei salli kaikki halutut ja vaadittu nopeus ja tarkkuus. Joka tapauksessa tämä ei ollut kovin suuri haitta kuvattaessa suljetuissa tuomioistuimessa, koska Moottorin auliisti myöntää kaksi mahdollista vaihteen varmistetaan korkea kiihdytyskyky. Vaikka paras tämän Peugeot 308 GTI Kun laitat kaikki liha on grilli piiri jarrut olivat: 69,1 m mistä 140 km / h Se on todella hyvä luku. Mutta se on myös yllätti minut voima, kestävyys ja petsin. Voisin melkein sanoa, että he ovat liian paljon alkuperäisestä purra ja aiheutti hidastua odotettua enemmän ensimmäisellä metrin jarrutuksen. Olen aina ollut tunne, että hän oli jarruttaa liian aikaisin. Ja tämä on myös väsymys kestävyyttä kuten olen harvoin nähnyt autoa tähän luokkaan.

Lopputuloksena on Peugeot 308 GTI? Odotettua nopeammin ja absoluuttinen helppous ja säännöllisyys kuvattaessa hänen kanssaan. Ja että jos lopulta katsot kylmä tietojen ohella tuntemuksia, huomaa, että sait autoon voi kattaa kilometrin pysyvän alun 25,5 sekunnissa. Tai suorittaa harjoituksen 80a 120 km / h 6,5 sekunnissa hänen viimeinen suhteeseen, jolloin varmistetaan hyvä nopeus venyttää moottorin tai hyödyntää sen voimakas keskialuetta.

Autossa on enemmän kuin aluksi hieman liikkuvan, suspensiot eivät ole kovin luja, moottori ei ole toivottavaa, autoblocante ei nähnyt paljon ja sähköinen ohjaus on niin sujuvaa, että ei lähetä liian uskollisesti, kuitenkin tehokkuutta alusta on kiistaton.

Peugeot 308 GTI testiOn aikoja, jolloin telineet enemmän "pehmeitä" ovat paljon oppivainen ja auttaa sinua tekemään suurimman osan mekaniikka. Ja näin on Peugeot 308 GTI deportivocoherente kertaa, mikä on kaikille hinta ja erityisesti vaatimus edellyttää johtuminenn. On jännittävä, radikaalimpia, mutta ei nopeammin, mutta ei niin jalo käytös, kaikki toiminnot ja yleisesti ottaen tyydyttävä.

Tekniset ja tulostiedot Peugeot 308 GTI

Kiihtyvyys. Kuka sanoi hidas? Päinvastoin. mutta "lentää" palvellut on dynamometrin. Ei vetää hyvin ja muutos ei ole nopea, mutta se on suuri moottori.

Muutos. Niistä elementit, jotka tekevät urheilun urheilua, ei paras kaikista kosketuksen, nopeus ja asento, mutta se näyttää omaksua kovasta kohtelusta.

Jarrutus. Grand Kiristin. En koskaan ajatellut, että voisin laittaa "pitäisi" ylimäärä mordant; Oikeastaan ​​se on asia mukauttaa ja viiveen viittauksia.

kulutukset. Voit selata ja melko maltillinen juominen, nopea ajo tai pilotointiin ylläpitää kohtuullinen määrä tuhlaa polttoainetta.

ohittaminen. Pis, pas. Niinhän se tekee ottaa auton päälle. Ja parasta on, että on erittäin nopea missään hänen viimeinen marsseja, todiste voimaa ja kimmoisuutta moottorin ja onnistuneita suhteita muuttua.

Teho ja vääntömomentti. Ne puuttuvat hevosia, mutta on lähettänyt saadaan mukavampaa pari upseeri. Inmenso alhainen järjestelmä, vaikka mittakaava jatkuvasti, vaikkakin vähän kiinnostusta ulottuvilla 6000 rpm.

soinnin. En kiellä, että melu on osa peliä. 1.6 ei kuulosta pahalta, vaikka minun makuuni, kyllä ​​se on hieman aliarvioitu.

runko. Tasapainossa muun matkustamon ei suurin, mutta kykenee tarpeeksi tekemistä GTi tehtäväänsä kompakti.

Peugeot GTI urheilu lyhenne: sen merkitys ja olemus

seisoo peugeot GTI ovat aina olleet vakavia tuotteita, kaikkein radikaali markkinoiden. Hänen filosofiansa antoi heille ylistäviä arvioita keskuudessa kilpa faneja, mutta suuren yleisön antoi heille joitakin pitkän etsivät vaihtoehtoja enemmän "sivistynyt". Onneksi "8"Sekä hyödyllisyys ja kompakti, se on johtanut Peugeot tärkeä käänne määrittelyssä ja virittää parhaiten urheiluautot, hyväksymällä filosofia lähempänä GTi par excellence, VW Golf, luultavasti tasapainoinen luokan ja nyt radikalisoituneista uudessa versiossa Golf GTi clubsport 265 hv autolla. Kuitenkin Peugeot merkkiä ei kipittää kaikki matkatavarat tämän tyyppinen auto, ja jos RCZ R ei riitä näyte, muistuttaa uusin versio "Peugeot Sport" 208, Niiden runko, jossa tehokkuus on oikeutuksensa ja joka jälleen kerran, Peugeot on asettanut uuden standardin keskuudessa katumaasturit.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Peugeot 208 GTI Peugeot Sport vs Renault Clio RS Trophy

Honda Civic Type R vs Seat Leon Cupra, radikaalit

Ford Focus RS, vihollinen numero 1 kaikkien GTi