Testi: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV hyvä perhe

Testi: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV hyvä perheTesti: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV hyvä perheTesti: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV hyvä perheTesti: Suzuki Vitara 1.6 DDIS 4WD SUV hyvä perhe

Jälkeen segmentti hallitsi vuosia kasvussa, Suzuki Vitara uudelleensyntynyttä kanssa filosofian sovitettu uuteen kertaa. Fokusoidulla Tien prioriteetti käytössä, mutta silti täysin syrjään Jännitystä puolella, Tämä kaikki neliveto versio tarjoaa enemmän sisältöä kuin koskaan ja maustetaan joitakin nähtävyyksiä, jotka eivät kaikki hänen kilpailijansa voi ylpeillä, vaikka kilpailu tässä segmentissä, ja enemmän kuin missään muualla, on kertomalla minuutti.

Avaa oven mahdotonta olla huomaamatta värikäs insertit Yksikkö, räätälöity vastaamaan korin värisiksi silmiinpistävää. Polkimet, vaihdekepin nuppi, kojelauta, aita ilmastimet, ohjauspyörä ... mikään yksityiskohta ei ole värillinen, joka tarjoaa joissakin omaperäisyys melko hillitty sisustus. Tässä ylivoimainen viimeistely, ovet on osittainen nahkaverhoilu takaisin, kuten istuinten verhoilu sekoitettu. Lisäksi enemmistönä kova rikkoutumaton ulkonäkö ja lapsiturvallinen muovia.

Suzuki Vitarasilti smart key taskussa, paina käynnistyspainike osoittamaan selkeä ääni diesel, paljon enemmän havaittavissa ulkopuolelta auton tai ikkunan alas. Vaikka jotkut tärinää synnin alle optimaalisen vääntömomentin alueella, joka sijaitsee noin 1600 kierrosta, vastauksesi on mukava ja päättäväisyyttä nopeuttaa, johon on lisättävä, että kaikki säätimet koskettaa on hyvin taitava. Vain muutos pysyy muistuma maaston ja joskus voi olla hieman ankara kylmä, mutta siihen tottuu lähes välittömästi. Johto osallistuu tehtäväksi tolkkua matkailun, nopeasti ja tarkasti, kuten ajoasento. Jälkimmäisessä, vaikka ei aiheuta ongelmia tässä tapauksessa, voidaan vaikuttaa säätö selkänojan, joka ei ole kohti pyörä vaan vipu, ja ei pidä täysin paikkaansa, sekä puute ristiselän säätö, aivan yhteinen tässä segmentissä.

käytös

Mutta paras on vielä edessä, sillä jos siellä on jotain, että Suzuki Vitara korostettu huomautuksen on ollut mitattuna käyttäytymistä. Jousitus tietyt kiinteys tarkoittaa, että on suunniteltu malli satunnaiseen pako päällystämättömiä kappaleita osoittaa oikeastaan ​​hyvät valmiudet ja se näkyy hyvin voimakkaana maastossa, vaikka testattu yksikkö oli ainutlaatuinen värähtely -The "kriketti" olemme kuulleet useita kilometrejä pistas- alueella kojelautaan. Paikkaus on laatu ja auto voi voittaa hyvin luottavainen vähäisiä komplikaatioita, joita saattaa syntyä, ottaen huomioon, että se on SUV, sen rajoitukset puuttuminen vähentää ja tasauspyörästön lukko. Jokapyöräveto tekee työnsä hyvin ja se on valitsin, jonka avulla voimme valita eri Kuitenkin auto, Urheilu ja Snow. Ensimmäisessä priorisoi jakelu etupyörät, mutta ohjaa vääntömomentin takapyörien jos ei mene hukkaan motorisia taitoja. Sport, kaasuläpän vastaus on vahvempi, se on myös osa ensimmäisen 20% taka-akselilla, lisäämällä reaktiivisuus ja indusoimaan kierto hieman kiihdytyksen. Lumi, joka on myös ihanteellinen tapa matkustaa maitse mudalla, yrität ylläpitää 50% tehoa kullakin akselilla, mutta kauppa edelleen kirjavaa reaktioille auto on aina edullinen, itse asiassa, jos nopeuttaa ilman armoa vaihteessa on enemmän aliohjautuvuuden kuin Sport-tilassa, vaikka se on entistä selkeämpiä suulla käyrän jos lähestymme liian nopeasti. Lopuksi Lukko on toiminto, jota voidaan käyttää pienillä nopeuksilla Snow tilassa, ja ylläpitää kiinteän levitysalueen 50/50. Se on ainoa tapa, että voit liittää Polveutuvat valvonta. Ei huono SUV sen koko, jossa sisällön paino, lyhyt akseliväli ja lyhyet ylitykset ovat arvokkaita aseita taitava kuljettaja.

Suzuki VitaraRoad myös tullut esiin hyödyt kaikkien nelivetojärjestelmä ja rungon, joka on osoittautunut yksi vahvuuksia mallin. Mainitut kiinteys suspensioiden pääsemättä epämukavaa, se auttaa sisällä inertian ja saavuttaa tukee riittävän nopeasti rekisteröitymättä auton kulmissa, niin että Se välittää luottamusta. Sen suhteellinen keveys etsii erittäin hyvä ketteryyttä, mutta tuskin se tulee joutua vaikeuksiin, kuten aina reagoi jalo ja erittäin ohjattavissa odottamaton, jopa liukkaalla tiellä. Juuri tästä syystä, hän myöntää kiistatta erittäin dynaaminen ajo, koska otettaan raja on hyvin korkea, myös anteeksi saa ajaa virheitä sen vuoksi tehokkaita elektronisia apuvälineitä ja he tekevät erittäin hyvä joukkue, jossa kaikki neliveto, olematta liian tunkeileva. Samalla se on mielenkiintoista lisäturvallisuutta laitteita, jotka sisältävät, jotka sisältävät Törmäysvaroittimen Automaattijarrutuksen onko lieventää voivat vaikuttaa auton jarrutus yhtäkkiä tai kokonaan välttää.

Toinen elementti on ymmärrettävä, että ajovalot sisällyttää LED-tekniikkaa lähivalot, täydennetään halogeeni pitkä perinteistä tyyppiä. Näkyvyys on hyvä, myös siksi, korkeus, koko peilit ja laaja lasi alue, joka tarjoaa mallin, jonka pilarit eivät vähennä paljon visio. Jos lisäämme hyvin kompaktit mitat ja kääntämällä halkaisija on 10,4 metriä, saamme erittäin ketterä auto Se puolustaa hyvin kaupunkialueilla ja ahtaissakin paikoissa. Lyhyesti sanottuna, se on malli, jossa monia mahdollisuuksia, jotka lähettävät sen hyveitä kuin käytät sitä. Ja jos kyllästyt, voit aina puhua ääni tunnistusjärjestelmässä.