2016 Ford Focus RS, tehokkaampi ja radikaaleja kuin koskaan

Ford Focus RS 2016 testattuFord Focus RS 2016 testattuFord Focus RS 2016 testattuFord Focus RS 2016 testattu

Ne ovat tusinaa uutta kahlaamo korkean suorituskyvyn tuotemerkin tekee asiakkaiden käytettävissä on täällä seuraavien kolmen vuoden aikana. Tämä prosessi "deportivizar 'alue alkaa CARKETING Ford Focus RS, kolmas nimensä kuitenkin 30 mallia tuotemerkin kanssa erottuva (Rallye Sport, merkitys), joka osoittaa tehokkain ja rohkea.

Ford Focus RS on paljon tehokkaampi hänen kaksi edeltäjänsä. Kun taas ensimmäisen sukupolven Ford Focus RS, of 2002, käytettävissä neljän sylinterin 2.0 litraa ja 215 CV jotain vähemmän kuin 250 hv jolla nykyään huomioon se, että "Simple" Ford Focus ST ja ensi vuonna 2009, ja jossa hyppy viisisylinterinen, 305 hv kehui 2,5, joka aloittaa matkansa markkinoilla tekeekin 350 hv. Se on sellainen voima, joka saavutti kaikkein erityinen Ford Focus RS500 joka perustuu edellisen sukupolven että pentacilíndrico, vaikkakin eri ilmansuodattimet, välijäähdyttimen, pakosarjat, polttoainepumppu ja lopuksi erityisiä sähköisiä hallinta; myös turbo muuttamalla sen käyttöpaine hieman.

Kaukana jakaminen 2.5 kanssa, että uusi 2016 Ford Focus RS Tarttuu yhteen sen viimeisimmän moottoreiden päästä urut pankki teollisuuskonserni: 2,3 EcoBoost joka on ollut vastuussa tuotemerkin, ainakin Espanjassa, Ford Mustang, vaikka versio 310 hv. Yhdysvallat Se on konepellin alla on Lincoln MKC ja Ford Explorer. Se on nelisylinterinen, suora injektio, muuttuvan venttiilien ajoituksen ja turbo kaksinkertainen merkintä.

2016 Ford Focus RS testiFord Focus RS, sen kilpailijat

kanssa 350 hv Tämä moottori, joka saadaan kun muutokset turbo välijäähdyttimen lisäksi uudelleensuunnittelulle saannin ja pakokaasuissa Uusi Ford Focus RS 2016 Se mitataan autoja kuten BMW M135i, Mercedes A45 AMG, Audi RS3 Sporback ja Honda Civic Type R. Kaikki on yhteistä teho on suurempi kuin 300 hv, raja, jonka on Volkswagen Golf R.

Näin ollen Uusi Ford Focus RS myös todella se toimii paljon. Sen suorituskyky on paljon enemmän kuin nopea pientä matkailun takia alas 5 sekuntia kiihtyvän 0 100 km / h Se ei ole jotakin, joka on ulottuvilla monien autojen markkinoilla, onko tiivis tai ei A Porsche 911 Carrera, jota ei ole epäillään urheilullinen auto kiihdyttää samalla Ford Focus RS. Uskokaa kun sanon teille, että kiihdytettäessä kova, takaisin urheiluistuimet on kirjaimellisesti jumissa muutaman sekunnin. Muuten, on valinnainen, joka jatkuu, sillä he tekivät aiemmin, merkki Recaro. Istumapaikkaa tuntuu kiinteämpi kuin muissa urheilulajeissa, iso ja erittäin hyvä sivutuki autoja. Auton ihanteellinen kävely ja voi tarjota paljon poikittaiskiihtyvyys näin Ford Focus RS.

Ford Focus RS, jokin salainen tekniikka

Ansio, joka nopeuttaa, koska se on moottori sen nelivetojärjestelmä (kyllä, ensimmäistä kertaa Ford Focus RS teillä neliveto) Ja tietenkin myös mitä laittaa Launch control revitty Ohjaus: Yksinkertaisesti valitse vain valikon, laittaa ensimmäinen askel kaasua ja vapauttaa kytkimen saavuttaa, tilasta riippumatta tien pinnan suurin mahdollinen kiihtyvyys. Voit vaihtaa oikeaan aikaan ennen toimitusta (laatikko on aina manuaalinen kuusivaihteinen tarkka ja nopea toiminta mutta liian pitkiä matkoja), kevyt kertoo kuljettajalle Ford Focus RS joka lähestyy 5900 kierrosta, vilkkua jos se 6800 rpm. Injektio leikkaus on noin 300 kierrosta myöhemmin kuin versio sama moottori, joka käyttää Ford Mustang.

tämä moottori Se on hyvin elastinen, jossa hyvin voimakkaasti alhaisilla kierroksilla, vaikka kanssa overboost (ohimenevä lisäys ahtopaineen) noin 15 sekuntia, mukaan Ford, mikä lisää lähes 10 prosenttia, vaikka se on täydellä kaasulla.

2016 Ford Focus RS testiSekä push ja yli monta kierrosta, mikä johtaa paitsi toimitukseen, kiihtyvyys ja takaisinperintää, mutta myös ajonautinnon: Tällä Ford Focus RS voi vain olla erittäin nopea vuoristoteitä, kulkuväylien tai jopa piirissä, se voi myös olla miellyttävä ajaa kiertää kaupunkia. Kaikkein rajoittava seikka tässä tilanteessa ovat sinun Reumaattinen matala profiili (235/35 R19), boot ja automaattinen moottorin pysähtyä Auto Start Stop vuonna pitkän tauon, joka ei aina toimi niin kuin sen pitäisi ja ennen kaikkea, miten pienen kiertueen, joka tekee ohjailu ei ole helppoa.

Ford Focus RS, jossa Michelinin liittolainen

Nämä on kevytmetallivanteet 19 " erityiset RS, ovat Michelin Pilot Super Sport Series, soveltuvat päivittäin; vaikka ne voidaan korvata, valinnaisesti, yksi identtisillä mitoilla, mutta urheilu- ominaisuudet: Michelin Pilot Sport Cup 2.

vakiorenkailla ja ovat hyvässä osittain syynä erinomaisiin dynaaminen käyttäytyminen, hyvin kuivaote (joka on, miten löysimme aikana testimme asfaltti) ja erittäin hyvä vastaus. jousitus (Vähintään yksi kolmasosa jäykempi Ford Focus ST), Joka edistää hyvän kulutuspinta kaikissa olosuhteissa, myös kohtuullisen ajomukavuus ja jokapyöräveto ford Suorituskyky dynaamisen vääntömomentin split ne ovat myös yhteisesti vastuussa loistava aloitus asfaltilla Ford Focus RS.

Yksin ansaitsee erillisen jokapyörävedolla tilaa. Tämä järjestelmä perustuu monilevykyt- Molemmat akselit yhdistävä, muokaten siten mahdollisuuksiin siirtää tehon maahan jokaisen, on myös kyky säätää välisen vääntömomentin kaksi takapyörää, mikä on erityisen arvokasta, kun kaarreajossa. Hän tulee toimimaan ajonvakautusjärjestelmä, mutta päinvastaisessa: eikä sen pitäisi puuttua jarrut pyörän, mitä se on tarjota enemmän vääntöä toisin, poistaa vaaran, että auto avata pitkä tie.

Hänen suorituskyky voisi jäädä huomaamatta kuljettajalle, mutta puristettaessa moottori 2,3 in tahmean alueilla se on, että ei ole edes häivähdys menetys motorisia taitoja, se on taka-akseli, joka säädösten aktiivisesti ajo- ja siten kaarretestiä on erittäin nopea.

Tekniset erityispiirteet runsaasti tälle erikoinen versio Ford Focus RS ja niiden joukossa, he ovat niitä, jotka liittyvät toiminnan ajonvakautusjärjestelmä. He kertovat, että heidän set-up on yksi niistä seikoista, jolla teknisiä korkean suorituskyvyn osasto -ford Suorituskyky- ne ovat investoineet enemmän vaivaa. Tuloksena on kyky laskea hänelle eri ajotilaa joilla voit säätää lisäksi moottorina, ohjauksen, iskunvaimentimet tai pakokaasujen ääni työtä. Myös, tietenkin, neliveto, tämä elementti pyörii paljon erilaistumisen Ford Focus RS mistään sen kilpailijat.

2016 Ford Focus RS testiFord Focus RS, nyt eri ajotilaa

Yhdessä Tilat Normaali, Urheilu ja Track, Kuvio lisäksi yksi seisoo epätavallista. Itse asiassa, me muistamme, että mikään muu auto sisällyttää jotain Drift tila. Tämä auttaa kuljettajaa tekemään kontrolloituja yliohjautumisen. Ford ilmeisesti puhua, joka on suunniteltu piirejä vain ...

Ajatuksena on saada takapyöriin Ford Focus RS työskennellä esteettä elektroniikka painikkeen painamisen jälkeen vieressä vaihdevipu, mutta Fordin vaatii paljon saada "hallittua jalakset".

Ford Focus RS, hinta

Ford Focus RS se myi 40260 euroa, hinta erittäin kilpailukykyinen. aina kehon viisiovinen (Yllä Ford Focus RS olivat aina kolmiovinen), sen vakiovarusteena paitsi Recaro istuimet osa nahkaverhoilu yksinomainen kevytmetallivanteet 19", mutta myös ajovalot mukautuva bi-xenon, (vapaaehtoinen olemassa mikrokuituliina mukana) SYNC järjestelmä 2 säätää äänen, selain, tai mobiili ilmastointi jne

Saatat myös olla kiinnostunut

- Mercedes-AMG 4 Matic A45 todisteet: urheilu verenvuoto

- Audi RS3 Sportback testissä keskittyä urheilullisuutta

- Vertailu: BMW M235i vs Volkswagen Golf R