Renault Captur 1,2 TCe 120: testata uusia kaupunkien SUV

Testasimme Renault Captur 1,2 TCe 120Testasimme Renault Captur 1,2 TCe 120Testasimme Renault Captur 1,2 TCe 120Testasimme Renault Captur 1,2 TCe 120

Renault Captur 2017, ja sen Turbo bensiinimoottori 1,2 ja liittyy automaattinen kaksinkertainen kytkin, asetetaan plus ajonautinnon ja mukavuutta yli muita asioita.

Renault CapturTietojen mukaan uusien ajoneuvojen rekisteröinteihin, myynti autoja bensiinimoottorit poimivat vastaan ​​Diesel, Joissakin dieselajoneuvojen tunnistetaan nykyisen saasteiden ja uhkaa käyttörajoitukset lähitulevaisuudessa. Muutama vuosi sitten, bensiinimoottorit "ne hävisivät" markkinatalouden väitteet käytön, suorituskyvyn ja jalostaminen modernin turbodiesel saavutettu, vaikka oletettaisiin korkeampi ostohinta, vaikka näytti siltä, ​​he ovat palanneet ja joissakin segmenteissä merkittävästi. Joka tapauksessa, kaupunkien autoja, bensiinimoottorit pitänyt kaveri koska valettu tilejä, on voittanut sen alhaisempi ostohinta (ja huolto) on korkeampi hinta käyttää ... vuosittaiseksi mittarilukema alhainen. Tästä syystä väliin Diesel 1,5 dCi 90 hv (Ei vielä saatavilla remontoitu Captur) Ja 0,9 TCe bensiini 90 hv, tilejä, joiden avulla voit saada paras valinta meidän enimmäkseen kaupunkien SUV Renault Captur, mutta kun kyseessä on Versio 1.2 TCe 120 hv EDC, päähenkilö tämän artikkelin. Tässä versiossa, eikä väitä numeroita, se tekee ajonautinto.

PERFORMANCESRenault Captur TCe 120 EDC Zen
ACEL. 0-100 km / h10,72 sekuntia
ACEL. 0-1000 metriä32,55 sekuntia
Ohittaminen 80-120 km / h D7,56 sekuntia
Frenada 120-0 km / h55,9 metriä
Loudness 100 km / h66,3 dBA
Loudness 120 km / h68,7 dB
paino asteikko1325 kg

Renault Captur 1,2 TCe 120 EDC: performance

Renault Captur 1,2 TCe 120 EDC Se ei vie määritellä sitä yhtä nopeasti huolimatta siitä, mitä voisit ehdottaa mekaaninen, se ei kuluta vähän ja maksaa niin paljon kuin 1,5 dCi 110 hv, mutta sietää ja hahmottaa laatua ja mekaaniset hienostuneisuus. Jotenkin tuntuu paras tuote Captur, malli, että sen äskettäisen päivitys on parantanut koettu visuaalisen laadun. Tiettyjä kolme voimanlähteitä muita malleja (kuten itse 0,9 TEC), The 4-sylinterinen 1,2 TCe Se on sileä, tasapainoinen ja hiljainen kosketus. Vastauksesi tarjoaa välittömän vakavaraisuutta, helppo ajaa yhdistettynä EDC muuttaa kahden kytkimen 6 nopeus, löydät mekaaninen kokoonpano, joka tarjoaa ensisijaisesti ajamisen iloa ja mukavuutta. Olematta hieno, muuttamalla EDC tarjoaa mukavuutta kaikille automaation. puuttuu jotain "hienous" Ensimmäisessä impulssi kuluttua uudelleen puuskittain stop-start-järjestelmä, hidaskäyntisten liikkeitä ja joitakin muutoksia, mutta palvelee tarkoitustaan ​​... tai kaksi tarkoitusta, koska se on juokseva ja siellä, ylös ja alas vaihdetta vivusta itse (ei nokka), se ei tunnu yhtä nopea ja vakuuttava, että se on dual-kytkin vaihteiston hoppu.

KULUTUSRenault Captur TCe 120 EDC Zen
kulutus kaupunki7,2 l / 100 km
kulutus Highway6,3 l / 100 km
keskikulutus6,6 l / 100 km

Renault Captur 1,2 TCe 120 EDC: käyttäytymistään

Kuten sen runko (kannattimet mukava ja miellyttävä yleinen tunne), tämä Renault Captur on dynaaminen, mutta ei ole nopea ja kulutus joskus haluta korkea. Kuten kaikissa turbo bensiinimoottorissa lyhyillä matkoilla (kylmä moottori) tai korkean kysynnän, kulutus kasvaa eksponentiaalisesti vastaan ​​tasapainoista käyttöä. Ei tarvitse olla paha ... kulutukset tien selvä, mutta ei koskaan käsitellä dCi 110 hv vastaava. Ja tämä versio ei valita numerot moottorin, vaan tuntemuksia ilo ja ajomukavuutta.

sisällä Renault Captur vielä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Analysoidaan matkustamossa, se näyttää erinomainen ratkaisu liukuvan takaistuimen (jopa 15 cm), jonka avulla useat Käyttötavoissa sisällä. Täällä näyttää onnistuneen puhdistuksen suunnittelu ja kokoonpano ohjaa muita elementtejä, jotka muodostavat sisätilojen. Eivätkä ne monet käytännön yksityiskohtia, muun muassa irrotettavat kannet kaikilla istuinpaikoilla.

TILARenault Captur TCe 120 EDC Zen
edessä leveys135 cm
taka leveys127 cm
Etukorkeudelle89/96 cm
takapään maavaran89 cm
jalkatila59/74 cm
runko370/485 litraa

Renault Captur 1,2 TCe: loppusaldo

Tämä yhdistelmä mekaanisten ja muutos -1.2 TCe moottori EDC muutos- nostaa ajo laadun Renault Captur, ehkä syistä subjektiivinen kuin hienouden ja akustinen ominaisuus bensiinimoottorin ja automaattinen siirto liittyy. Beyond sen moottori, sen korkea kaupunkien käytännöllisyys määritellä pieni Renault Captur maastoauto.

Saatat myös olla kiinnostunut

- Arona Seat, Hyundai ja Renault Captur Kona: etsivät parasta SUV (videot)

- Auton aikataulu ja SUV Renaultin ja Nissanin vuonna 2017

- Dacia Sandero Stepway, Renault Captur ja Peugeot 2008, mikä sinua kiinnostaa?