Seat Ibiza 1,0 TSI / 115: Testaus ja mittaus myymään

Testi: Istuin Ibiza 1,0 TSI 110 hv EcoTesti: Istuin Ibiza 1,0 TSI 110 hv EcoTesti: Istuin Ibiza 1,0 TSI 110 hv EcoTesti: Istuin Ibiza 1,0 TSI 110 hv Eco

viimeinen sukupolvi Seat Ibiza, The myynti Espanjan par excellence, Debytoida MQB alustan markkinoilla Uusi Volkswagen-konsernin A0, niin se on täysin uusi auto ja paljon kehittyneempi kuin edeltäjänsä. Silti se on heti tunnistettavissa kuin Ibiza sillä se säilyy mittasuhteet samanlainen mitat, yhdessä tiettyjen identiteetin malliin, joka, samalla kun se on continuon aivohalvaus puututa.

Kylkiluut, grilli, ajovalot ... hyväksyä nyt Seat Ibiza enemmän kuin koskaan muotokieltä Ylä Seat Leon, muistuttaa erityisesti edessä. Sisällä on kuitenkin havaittu joitakin seikkoja, jotka osoittavat, että olemme alemmassa segmentissä, kuten vaikeimmin muovipinnoitteisiin -of erittäin hyvä läsnäolo, että kyllä, kun muut tekijät, kuten nykyaikainen Infotainment Valinnainen meidän yksikkö, tehdään selväksi, että Ibiza on ollut viime päästä välillä Seat. antelias 8 tuuman, intuitiivinen ja suoraan käsittelyyn se yhdistää fyysisten tarkastusten, kosketa komentoja ja tilaukset vokaalit, joissa on liiketunnistin ja erittäin hyvä tarkkuus, joka mahdollistaa pääsyn Lopulta liittymien, mikä ei ole vähäinen saavutus.

Seat Ibiza: tilavampi sisältä

Vaikka koko kehon vaihtelee hieman Seat Ibiza, sen sisätila on nyt laajempi, koska tila on optimoitu merkittäviä tuloksia, sekä sisältävät suuria määrä säilytysosastoja. parannus Se näkyy erityisesti edessä leveys (Tienaa 5 senttimetriä) ja etäisyys jalat takamatkustajien (Muihin 6 cm). Niistä toimenpiteistä saavuttaa suurempaa helpotusta antaa vaikutelman, että se on käyttänyt ohuempi päällystämiseen Ovien sisäpuolella, joka vastineeksi tekee ääni suljettuna ei ole yhtä johdonmukainen paneelit.

Seat Ibiza: InteriorSilti Uusi Seat Ibiza ei herätä epäilyjä koettu laatu Se viittaa asetuksille, materiaalit, tarkka valvonta kaikkien hallintalaitteiden. Loukkaavaksi piste, ilman kädensijoja katto, edessä ja takana, voi ehto hytti pääsy vanhemmille henkilöille, vaikka huonekorkeus ja oviaukosta ovat leveät.

TILASeat Ibiza 1,0 TSI / 115
edessä leveys139 cm
taka leveys132 cm
Etukorkeudelle93-99 cm
takapään maavaran94 cm
jalkatila72 cm
runko330 litraa

Ajoasento on lähes ajoneuvon seuraavan ylemmän segmentin, kompakti, ja vain olla puuttuva ristiselän säätö. On runsaasti tilaa polvet, kun istuin, kiinteä ja pörröinen hyvä sivutuki säädellään tarkasti-tuella tapahtuu Pyörä- ja tilava mitat korkeussäätö. Sama koskee ohjauspylvään, säädettävä korkeus ja syvyys. Puolestaan hyvä näkyvyys kaikissa kulmissa saavutettu vaikuttaa positiivisesti ajoasento, jossa olet mukava nopeasti. Tässä versiossa Xcellence ylivoimainen viimeistely, ympäröivät valot valita punainen tai valkoinen sävy kosketusnäytöltä itse tarjota hienostunut koko, joka on myös ovet järjestelmä ja avaimeton käynnistys nappia sen pitkä lista vakiovarusteita.

Seat Ibiza 1,0 TSI moottori ja käyttäytymisen

Vaikutelman, että olemme hyvin tehty auton jatkuu kun alat kävellä. mekaaninen kosketus 3-sylinterinen 1,0 TSI bensiinin ja täällä jo uudessa versiossa 115 hv, kytkin, jarru, ohjaustehostin, muuta ... kaikki on täydellisesti kalibroitu ja johtaa suureen ilo käyttää. Ehkä suuntaan, liian avustaa normaalissa ja ekologisen muotojen ajo, on ainoa asia, joka ei vakuuttaa 100%, mutta tarpeeksi asettaa sen Sport-tilassa, jolloin saatiin enemmän tunnetta aplomb.

Seat Ibiza 2017Kolmen sylinterinen moottori on tärinää ja toiseen, neljän sylinterin äänen sekä tietyn inertia, kun alkaa, vähentää tai kiivetä, mutta se on miellyttävä ja hyvin välittömästi johdonmukaista ja titrattava vasteen. 3 sylinteri se on erittäin puhdistettu, Se on myös hyvin eristetty akustisesti -Myös tien melun ja tuulen. Mitä suorituskykyä, suuri määrä vääntöä käytettävissä välillä 1500 ja 4500 rpm tekee push on merkittävä ja erittäin välitön toivomusten mukaisesti. Se on erittäin ketterä muutoksia vastaan ​​vauhtia ja, ne ovat kevyitä, reagoi hyvin riippumatta ajotapaa. Kuten useimmat turboahdettu kolme voimanlähteitä, se liittyy muutos kehityksen melko pitkä, kuudesosa nopeus on lähes 50 km / h 1000 rpm, joka on edelleen käyttökelpoinen ei vain llanear. Sen toiminta on nopea, tasainen ja tarkka, vaikka se ei ole välttämätöntä olla erityisen erinomainen muutoksen takia antelias väännön.

PERFORMANCESSeat Ibiza 1,0 TSI / 115
ACEL. 0-100 km / h9,30 s
ACEL. 0-1000 metriä30,85 s
Ohittaminen 80-120 km / h8.0 s
Loudness 100 km / h69,2 dB
Loudness 120 km / h71,0 dB
Jarrutus 140 km / h66,1 m
paino asteikko1135 kg

Mitkä ovat todelliseen kulutukseen?

Kuten kuorrutus niiden hyviä ominaisuuksia, tämä Seat Ibiza 1.0 TSI (linkki löydät kaikki välilehti) viettää vähän. Ei saavuta tasoa taidetta dieseliä, mutta se vaihtoehtoiselle ja on sanomattakin selvää tarjoaa suurempia annoksia tyytyväisyyttä. Eco- entisestään helpottaa työtä saavuttaa alhainen kulutus, se tekee kaasuun on vähemmän, hieman laskee moottorin suorituskykyä lopullisen -at matka kaasupolkimen on kytkin, joka antaa meille voimaa jos tarvitsemme puntualmente- ja se alentaa tehoa ilmastointi. Tässäkin tilassa pienessä tricilíndrico liikkuu helposti Seat Ibiza. Stop / Start puolestaan ​​näyttää correctísimo ja joskus, kun järjestelmä laskee, että me pysähtyä kokonaan, sillä moottorin alle 8 km / h.

KULUTUSSeat Ibiza 1,0 TSI / 115
kulutus kaupunki6,2 l / 100 km
kulutus Highway5,2 l / 100 km
keskikulutus5,6 l / 100 km

toinen Lisää kohokohtia Seat Ibiza on sen tasapainoinen käyttäytyminen. Turvautumatta yritys suspension saa erittäin hyvää vakautta ja ennen kaikkea suuri ketteryyttä kaarteissa. kevyt ja tarkka, suojattu useiden osajärjestelmien ja toiminnot ESP, joka vie sinut kiskoilla valikoivasti, hienovarainen ja jarruttamalla pyörää tuntuu. Vaihe, mikä vähentää kehon Roll ja korkea turvallisuuden tunnetta ja luottamus on saavutettu. Nopeuttamalla armottomasti nurkkiin on hyvin havaittavissa elektroninen Slip -toiminto, voit hallita kiertää takaisin hyvin edistyksellinen ja hallitusti. Se tekee niin kovin helppoa, ja sinun ei edes tarvitse huolehtia annostelun kiihdytin, mutta voit olla mukana ajo säilyttäen erittäin turvallisia. Vaikutus on mielenkiintoinen, epäilemättä urheilu, ja tehostaa hyödyntämällä takarungon joka myös reagoi, kun lopetat kiihtyvä täysi tuki. Irroittaminen luistonesto -The vakautta May- ole suorituskykyä rajoitettu elektroniikkaa ja käyttäytyminen on luonnollisempaa, ei parempi. Seat Ibiza jälleen varmaa.

Alennettuun hintaan (huhtikuu 2017)Seat Ibiza 1,0 TSI / 115 (välillä 17550 ja 19030 euroa)

Saatat myös olla kiinnostunut:

Joten menee uusi Seat Ibiza 1.5 TSI ACT

Uuden Seat Ibiza 2017 video

Kaikki salaisuudet uuden Ibizan ja tulevaisuuden Seatin