Testi: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Sininen / 180 Auto, vähemmän on enemmän

Testi: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Sininen / 180 Auto, vähemmän on enemmänTesti: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Sininen / 180 Auto, vähemmän on enemmänTesti: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Sininen / 180 Auto, vähemmän on enemmänTesti: Peugeot 508 RXH 2.0 HDi Sininen / 180 Auto, vähemmän on enemmän

Banner Peugeoton sama esteettinen kuin RXH "kaksimoottorinen"Mutta eivät kaikki neliveto Kuten tiedätte, se on järjestelmä, joka toimii vain hyvin täsmällisesti tavalla, joten on järkevää ehkä alkaa puhua tai tilien, koska haluavat nähdä. Tämä uusi RXH hyödyntää veto, joka on käynnissä markkinat SUV ulkonäkö maksaa huimat 3950 euroa vähemmän kuin Hybrid4, rahasumma elämässä voitaisiin lyhennetään alemman kulutuksen hybridi version, vaikka ero ei litra heidän edukseen.

Peugeot 508 RXHtakakonttiin myös palauttaa kykyä SW versiot -on 100 litraa normaalin erilaistumisen; ja ei tarvitse ladata tai sähkömoottori tai paristoilla, jonka paino on vapautettu on pohjaton: 160 kg ellei myönteinen vaikutus dynaamisen jarrutuksen tai suorituskykyyn. Itse asiassa tämä RXH yksinomaan lämpö, ​​käytettävissä vain 2,0 moottori päivitetty BlueHDI / 180 Euro 6, eikä 163 hp kuin hybridi RHX, johon on lisätty toinen 37 hv Eléctricos- ja uudistettu vaihdelaatikko automaattinen muunnin -instead vähemmän miellyttävä pilotado- kytkin ei ole ainoastaan ​​huomattavasti nopeammin RXH Hybrid4 missään mittauksessa, mutta myös miellyttävämpi ajo vastaavissa olosuhteissa; eli paitsi kaupunkia, valtaosa tilanteista. Tietenkin Hybrid4 on myös toinen komponentti jotka arvostavat teknologian tai ne lyhyitä matkoja kaikki sähköllä tilassa, jossa ei hintaa voidaan laittaa, niin kauaskantoisia ristiinviittauksen niitä.

perhe SUV

Suhteessa normaaliin perhe ja yhtäläiseen moottori ja laitteet, rekvisiitta ja kehon aavalla RXH maksetaan nopeudella 1850 euroa, niin ei se ole kovin selvä, että tämä RXH on täydellinen perhe vaihteluvälin, vaikka onkin totta, että niille, jotka harjoittavat tiettyjä urheilulajit vaativat jättävät asfaltti, vaikka ne ovat vain satoja metrejä, tämä korkeampi elin on monipuolisuus ja turvallisuus patja päin mekaanista eheyttä. Tienvarsilla tosin vaikuttaa vain käyttäytymiseen, on yksi parhaista ominaisuuksista 508. Vaikka päin mukavuus, en tuntemaan olonsa mukavammaksi ja parempia pehmensi RXH normaalista SW, jonka vaimennus sarja minusta jokseenkin vakaa koskettaessa perhe matkustaa. Sinä päätät.

Peugeot 508 RXHJoka tapauksessa, älä unohda, että tämä versio myös kokeillut muita vaikuttavan kehityksen valikoima, kuten uusittu 180 hv moottori BlueHDI mikä tekee RXH jopa nopeammin kuin ensimmäinen GT 2.2 HDi 204 hv, kuluttaa paljon vähemmän kuin 2,0 HDi / 163 edellisestä alue. Positiivinen muutos, jossa joko automaattinen siirto on käynyt parannetulla muunnin, joka tuo vähän tasaisemmin ja nopeammin kuin ennen säilyttäen vipu lukitus karkea ja kova aina sen vastaavan käytävällä.

piakkoin

Kiihtyvyys. Suuri moottori, joka ei ole runsaasti spin ja hyvä lyönti, mutta niiden ajat ovat hieman huonompi kuin odotit vallasta.

Muutos. Estämispuskurilla muuntimen ja tehostettu hallinta laatikko, tämä automaattivaihteistolla ei puutu tasaisuus tai nopeutta, mutta ei tasolla, joka ylittää kilpailua.

Jarrutus. Tukena valtava pyörät ja suuri jarrujärjestelmä, tämä RXH on pysähtynyt etäisyydeltä paljon parempi kuin valtaosa 508 testattu.

kulutukset. BlueHDi tämän uuden sukupolven moottori, joka jo täyttää Euro VI ja kulkee nokan heijastaa sen kehittymisestä. Kuluttaa vähemmän kuin edellinen SW 163 hv.

ohittaminen. automaattiset ja yli 40 mkg vääntömomentti ... Ei ihme spontaanin vastausta. Tässä harjoituksessa se myös parantaa jopa sähkö RXH jossa on kaksi moottorit ajaa kerrallaan.

livability. Ilman muutos takaisin taloon sähkölaitteiden RXH Hybrid4, sisempi kapasiteetti on kuin mikä tahansa SW 508, ja edelleen vapauttaa 160 kg.

Teho ja vääntömomentti. Emme voi mitata sitä, mutta se tuntuu: push ja elastisuus ei ole tätä versiota 180 hv, jossa automaattivaihteiston todellakaan voi purkaa sen täyden potentiaalin.

Sonority. Se on aina ollut mukava ja hyvä rodador huomattavan hienostuneisuus. Tässä versiossa on kuitenkin ollut hieman vähemmän hiljaa.

Tavaratilassa. Syöttösuulla melko lähellä maanpintaa, syvä ja hyvin säännöllinen muotoja, vaikka sen 525 litraa ovat kaukana suurin matkatavaroiden käsittelijät luokkaan.