Testi: Ford Mondeo 2,0 TDCi / 180, Huom

Testi: Ford Mondeo 2,0 TDCi / 180, HuomTesti: Ford Mondeo 2,0 TDCi / 180, HuomTesti: Ford Mondeo 2,0 TDCi / 180, HuomTesti: Ford Mondeo 2,0 TDCi / 180, Huom

Kuvittele, että voisit päästä sisään ja ajaa tämän uuden Ford Mondeo auton tietämättä mitä olet noussut ... Lyön vetoa, joka muuttaa kasvot kun huomaa, että rattiin sinisen Fordin ovaali on piilossa. Sen viimeistelytasot, läsnäolo, valtava mitat, erittäin korkea tekninen sisältö ja ennen kaikkea sen lavastus, suorituskykyä ja hienostuneisuus mukana, päätymään tällaiseen pakkaus jotka vievät sinut suhteuttaa sen yläosaan luokkaan.

Tehty Espanjassa ja valmiina nyt pari vuotta sitten, Se näyttää odotettua Sivumennen uusiminen tulee olemaan yksi sen suorien kilpailijoiden Volkswagen Passat, hypätä purra kaulaansa kaikki kilpailuun kerrallaan. Yhteensattumia, mutta niin niin kuuma molemmat autot palvelevat vahvistaa Mondeon yksi sen keskeisiä arvoja valloitus, suhde mitä se maksaa ja mitä se kannattaa.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hvEtsi, vertaa ... sinä säästöjä laskelmia. Sillä 28800 euroa ei ostat auton niin, sen tilavuus, teho ja ennen kaikkea, tuntea ja laitteita. Sen pinta Titaani voisi luetella pitkän listan vakio-ominaisuuksia, mutta sinulla on kaupallinen sivusto, jossa voit nähdä uuden Mondeon yksityiskohtaisesti, joten olen mieluummin viettää toisella puolella, vaihtoehdot: monet, monipuolinen ja kuten aina ford myös pudotus hintoihin. kaivos, puhallettava takaistuimien turvavöitä -For 200 euroa, enkä minä epäilen perhe- auto, -Difficult selain vastustaa 450 euroa tässä versiossa jo vakiona 8 tuuman näyttö, ja sen hetken mielijohteesta, paketti, joka sisältää 2300 euroa ilmajousitus, ohjauspylväs muisti sähkösäätöiset taustapeili vasemmalle fotokromaattisilla, avaimeton ja mukautuva vakionopeussäädin. Lopullinen hinta kaikkine 31750 euroa. Tuhannelle tapauksessa tuttuja kehon.

Etsimme, et kyllästy. Mitä löydät voi olla yhtä suuri, kuin voimakas tai yhtä varustettu, mutta ei niin tasapainoinen. Mielestäni valokuvia tehdä selväksi loistosta auton kokonaisuudessaan, visuaalinen vaikutelma ja koko ... In 5-ovinen sedan muodossa, tämä uusi sukupolvi on 9 senttimetriä pitkä, vaikka täsmälleen sama taistelu kuin aikaisemmin. Toki mahdollisuus NOT koska ei ole olemassa yhteistä ruuvi vanha sukupolvi, joka tuli ovesta. Kyllä, paljon on muuttunut maisemaa, sekä parantaa uuden sukupolven, joka nähdään myös hybridi välillä kolme voimanlähteitä tai kaikki neliveto, tekniset matkatavaran Fordin alkaa tuotos tässä mallissa kärjessä brändi, ensimmäinen CD globaalin alustan Euroopassa. Kuten aina, , Kevyempiä jäykempi rakenne Skoda Octavia jopa diskonttaamalla lähes 200 kiloa erottaa kevyemmät auton tyylinen Mazda 6, mutta 100 kiloa ja kevyempi edellinen Mondeo.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hvmerkkiaine. Mutta jättiläinen tänään, se näyttää poistaa, kun ässää hihassa rullaa pois, koska se näyttää sedan teille yksi gramma rasvaa. Se oli ja on edelleen: Hänen paras laatu on ensilinjan dynaaminen käyttäytyminen ... ohjaamiseen ja turvallisuuteen tunne yhtä, Nyt lisäämällä suuria annoksia hienostuneisuutta ja ajomukavuus. Alusta yhdessä, lahjakas korkea ryhti ja hieno ohjattu valtatie; myös erinomainen taito ketjuun muuttaa suuntaansa, vauhti ja tukea.

En väitä, etteikö Uuden ohjaustehostimen, vaikka herkullisia sen kosketusnäyttö, suodatetaan lisää tietoa kuin haluaisin, mutta nopeutta, tarkkuutta ja helpottaa heidän paluutaan keskipiste se on todellinen herkkupala niille, jotka haluavat ajaa. Toinen, joka lensi puskuriin ennen puhuit tukemana hienostunut uusi taka-akseli. Tahansa sen kolmesta tilasta, Comfort, Normal ja urheilu Se on jonkin verran lujuutta tildarla yritys, mutta läheskään olla kuiva tai levoton.

Oikeastaan ​​kolme pelti asetukset erilaistuvat suuremmassa tai pienemmässä määrin ja nopeus liikkeiden laajennus suhteessa normaalitilaan hienoja kalibrointia, koska ne portaaton säätely ja reagoivat hyvin nopeasti massan muutos, vältetään telan, piki ja romahtaa, mikä mahdollistaa takaneljänneksen osuus myös pintapaine jarrutus. Loistavia tuloksia myös tässä osiossa -help 235 mm kumin Brakes- hyvä tiimi. Käyttäytyminen että mekaaniset ja elektroniset synkronointi saavuttaa paitsi erittäin tehokas ja turvallisuutta, mutta myös erittäin tarkka, sujuvuutta ja tuntumaa ajo tämän auton niin vakava.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hvSuuri moottori. Uskon, kuka maksaa 2000 euroa verrattuna tasapainoiseen 2,0 TDCi 150 hv tiettyjä urheilutapahtumia suoritusarvot yhtä paljon tai enemmän kuin mikään muu huippuosaamista, mutta tämä versio jättää minut parempi maku laatua kuin määrää. Osittain Tunnen liiallista vääntöä rajoittavan heidän ensimmäinen suhde, ehkä tämä että alustava kaasuvastetta vähemmän spontaani kuin odotit, mutta vastineeksi lähetykset ja pyörät säilyttää. Johdon on myös ominaisuus, joka mullistaa moottorin hieman kytkimen kytkentä aikoo käynnistää tai jopa jättää ramppi koskematta kaasupoljinta. Se on laaja polku potkuri, push tasaisempia kuin 1000 rpm johdonmukainen!, jossa lukitus hänen turhaan joka tarjoaa hienous kiistaton ja kyllä, joiden keskimääräinen tehokas järjestelmä, jolla voidaan palauttaa nopeuden, niin kyllä, jossa hyvä laukaus jopa kuudesosa suhde, joka liikkuu liiallisen rakentamisen. Merkintöjä ei kirjaa, mutta ei ulos valikoima, kuten kulutus: se on naulattu lukuja Peugeot 508 GT testasi äskettäin, automaattivaihteistolla -... mieleen, joiden kanssa sillä moottori, mutta not Stop&Aloita. No, pitemmittä puheitta, Ford.

Gigante. Metro kädessä ... mitään block. Uuden sukupolven ei ole enää leveys viittaus, se menetti neljä senttimetriä jalkatilaa takana paikkaa, korkeudeltaan että ainoa mitta Review ja 15 litraa vähemmän boot. Mutta tämä näyttää Mondeo ja se on valtava sisätiloissa. Luultavasti, lukuun ottamatta suhteettoman Skoda Superb, paras sedan, jossa viisi aikuista voi matkustaa. Taka kardaanitunneli arvostavat matalalta saada jalkansa ... tai uudesta paksumpi ikkunat parantavat yleistä viihtyvyyttä vaikkakin vähemmän desibeli äänitasomittari ei tue; edessä, paikkaa kilometrikorvaus rullina, myös erinomainen istuvuus. Näissä pitkä autoista on normaalia, että runko on niin syvä, varsinkin kun kannen alla ja vastaava kuomu on 605 litraa säilytystilaa, loppusilauksen tyylikäs sedan perheen tuomioistuimessa.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hvkiihtyvyys. Hieman hitaammin kuin vastaavia malleja samankaltaisia ​​määrän tehoa, mutta se tuskin asioita. Jo liikkeessä, on hyvä työntö muita muutoksia nopeasti.

muutos. Matkat jotain pitkällä vivulla, mutta ehdottoman tarkasti. Se on kätevä ominaisuus, joka synkronoi kytkin on pieni lisäys nopeus helpottaa alhaisen nopeuden ohjailuun.

Frenada Ei vain kovin hyvä kapasiteetti on ollut pidätettynä, mutta myös jatkuva ehdottomasti meidän kolmen peräkkäisen vaativa jarrutus. On hyvä taso isot pyörät ja jarrujärjestelmä.

Kulutusta. TDCI kehittyvät jatkuvasti: lisää valtaa ja jalostaa kulutusta. Jätämme arvosanat ECOnetic alue virittänyt mekaanisen ja aerodynaamisen kehityksen.

ohittaminen. Se on totta keskiarvo kuinka lujaa autolla. Tietonsa, liian monta sanaa: auto suurella ketteryyttä refleksit mitä tämä tarkoittaa ilo käyttää.

Teho ja vääntömomentti. Silti he ansaitsevat noin ... alhaalta: Toiminut vuodesta 1000 rpm moottoria ilman pienintäkään epätasaisuuksia tai tärinää. Ylinopeus ei ole vahva, mutta kuka sitä tarvitsee?

runko. Takakonttiin menettää 15 litraa, mutta silti jättiläinen, lisää monipuolisuutta bonus antaa viisiovinen. Hyvin syvällä, sinun täytyy venyttää osaa sijoittaa taakkaa.

soinnin. Ei tule määrällisiä parannuksia, mutta laadullinen tuntuu. Pyörä enemmän suodatus, enemmän eristetty ja vähemmän karheus ja mekaaniset aerodynaamisen läsnä valtatie nopeuksilla. Silent sedan vuonna ei tarvitse korota ääntäsi kommunikoida muiden kanssa.