Ensimmäinen testi: Ford C-Max ja Grand C-Max, perheen sitoutumista

Yhteyshenkilö: Ford C-Max ja Grand C-Max, perheen sitoutumistaYhteyshenkilö: Ford C-Max ja Grand C-Max, perheen sitoutumistaYhteyshenkilö: Ford C-Max ja Grand C-Max, perheen sitoutumistaYhteyshenkilö: Ford C-Max ja Grand C-Max, perheen sitoutumista

Kompakti MPV Fordin ei tarvitse varmasti suuret kaupalliset push. kanssa yli 1,2 miljoonaa kappaletta myyty lanseerauksesta lähtien tänään järjestää edelleen jopa 12 prosenttia segmentin myynnin, ja on myös kolmanneksi myydyin malli tuotemerkki, takana Super myynti Focus ja Fiesta. Kuitenkin 2nd sukupolven ilman suuria muutoksia vuodesta 2010 ja täydellisen peruskorjauksen tänään loput Fordin alue, joka sopii itse, ainakin yksi päivittäminen ottamaan uusimmat laitteet, moottorit ja teknologia. Sanottu ja tehty.

Ensimmäinen asia arvostat tavata uudistetun Ford C-Max 5 paikkaa (4,38 metriä pituus) ja Grand C-Max 7 paikkaa ja liukuvat taka sivuovet (4,52 metriä) Onko uuden globaalin muotokieltä, ja loi kuin yksi Fordin. Kuten nimestä voi päätellä, molemmat minivans ja ottaa uusi suuri puolisuunnikkaan muotoinen etusäleikkö Valmistajan asennetaan kaikkiin uusiin tuotteisiin, kun taas teroitus ajovalot, pyöräkotelot kohokohtia tai piilottaa pyyhkimet alle kuu. Puhtaampia suunnittelu ja dynaaminen; eli houkuttelevampi.

Enemmän mukavuutta aluksella

Ford C-MAX sisälläJatkuvat joten voit myös hypätä mukaan Ford C-Max ja Grand C-Max 2015 myös jäädä uusi tyylisivu perimä viime Focus. True uusi suuntaus alan uusittu kojelauta Tänään annostelee paljon sen aiemman valvonnan ja painikkeet, yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyys. Tuolloin he voivat varustaa ja Uusi järjestelmä Sync 2 Merkki (450 € + viimeistelyä Trend ja Titanium-sarja), joka sisältää enää suurempi kosketusnäyttö 8 tuumaa ja pisimmällä ääniohjauksella. Hallitus parannukset täydentävät uudet pinnoitteet tarjoavat enemmän laadukkaita kanssa enemmän tallennustilaa tuottamat uusittu keskikonsoli (on jopa 20 reikää pitää ja esineitä), yläluokka kojelaudassa on nyt uusi merkintä USB-liitäntä.

Aikaa viettää ja kuinka paljon muuttaa, ja tässä tapauksessa, ei nähdä. Jos toiminnallisesti uusi Ford C-Max ja Grand C-Max säilytetään ennallaan sen suuri tilavuus ja tavaratilaan, ja hyvä modulaarisuus, tällä kertaa tie arvostavat ajomukavuutta. Jos se oli jo hyvä, tänään on parempi. Paksumpia sivuikkunat, enemmän ääntä vaimentavaa materiaalia ja ilmoitus poistaminen melun vaiheet yhdessä ja tuuletusaukkojen, eristäminen on näyttänyt loistava. Merkittävänä ilman tärinää, vahvistettu mukaan Fordin kanssa uudelleensuunnittelu renkaiden ja uuden median ja kaksimassavauhtipyörä moottorille. Mekaaninen, muuten ne on lisäksi tarkistettu.

tehokkaampia moottoreita

Ford C-MAX alueAlkuperäiseen lupauksen vähentää jopa 20 prosenttia polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöt, Ford lähes kokonaan uudelleen moottorivalikoima sen C-Max ja Grand C-Max tulee ensimmäinen monikäyttöautoissa luokassaan ja tarjoaa täydellisen Euro6. Bensiinissä, esimerkiksi kaikki ehdotukset ovat jo start / stop ja lisäsi, nykyiset ja multiplatinum 1,0 EcoBoost 3 sylinteriä 100 ja 125 hv (Mitkä ovat toistaiseksi edusti yli neljännes sen myynnistä) uusi ylempi keulapotkurin 1,5 EcoBoost 4-sylinterinen 150 hv. Muilla markkinoilla on toinen tapa soveltaa tätä moottori 182 hv, jota ei tule periaatteessa Espanjaan.

Nähden dieselin peruskorjaus uuden Ford C-Max ja Grand C-Max on vieläkin syvemmälle. Hänen entinen tähti versio 1.6 TDCi nyt korvattu uusi lohko 1.5 TDCi 95 hv muunnos ja 120 hv (alkaen 4,1 l / 100km kulutusta): Molemmat parantaa jopa 12%: n saannolla edellä 1.6. Lisäksi siellä on vain C-Max 5-ovi versio erityinen ECOneticin 1,5 TDCi 105 hv , kiitos harvoin muotolevyihin, moottorin asetukset ja kehityksestä muuttuvat, parempi aerodynamiikka ja renkaiden alhainen vierintävastus, voi hyväksyä vain 3,8 l / 100 km, joiden päästöt ovat vain 99 g / km CO2.

Ja edellä, 2,0 TDCI nousee yli 140 hv uusi 150 hv paitsi antaa enemmän valtaa, mutta myös vähentää kulutusta 4,9 l / 100km 4,4 tänään. Se on ainoa, joka voi lisäksi manuaalinen kytkentä, automaattinen vaihteisto varustaa kaksinkertainen kytkin kuuden nopeus. Touchdown teillämme Palma de Mallorcan olemme saaneet kaksi vaihtoehtoa dieselöljyn ja bensiinin korkeampi. Molemmat erittäin hienostunut, pehmeä ja miellyttävä, kyllä ​​me olivat suurin vääntömomentti dieselmoottorin että tänään tunnu mitään viittausta välillä mekaanisia 2,0-litrainen sähkömarkkinat eli pienin järjestelmän se pystyy työntämään enemmän helppous ja, ennen kaikkea, paljon vähemmän todellinen kaksi tila-monia mahdollisuuksia kuorman kulutuksesta.

agility tila-auto

Ford C-MAXMitä käyttäytyminen, tänään hieman lisätä kaksi Ford C-Max ja Grand C-Max, joka olemme aina tuntui dynaamisin ja ketterä ehdotuksia luokkansa. Tänäänkin. Fordin varmistaa myös, että sen Vaimennus paranee uusi suunnittelu venttiilien ja jäykempi, kuten kaikki korkit elektroninen ohjaus. Meidän täytyy yrittää vielä vahvistaa sitä, mutta yleisesti ottaen hyvä tuntuma ja tarkka ohjaus edistää suuri yleinen mieleen silloin, kyllä, noin 100 kg joka tuo enemmän Kookkaammat Grand C-Max edessä C-Max tuottaa jonkin verran hitaampaa ja vähemmän suoraan reaktioihin.

Paljon uusia ominaisuuksia, kuten näet joitakin uusia Ford C-Max ja Grand C-Max snuggling päättyy asetettu ylivoimainen laitteet, ensimmäisen luokan. kuten ensin kategoriassa Ne tarjoavat tänään automaattinen portti handsfree (Ote Kuga ja jolloin kulkee jalka aukko rungon alapuolella), The cross liikenteen hälytys, lämmitetty ohjauspyörän tai mykey teknologia, joka mahdollistaa omistaja ohjelmoida avaimen rajoittaa maksiminopeus, kytkeä äänen pois päältä, jos kuljettaja tai matkustajan ei ole kiinnittänyt tai estää katkaisu ESP. Kyllä, kuten ehkä kuvitella, ne on suunniteltu vanhemmille, jotka antavat lapsilleen autoja ohjelmia. aktiivinen jarrujärjestelmä ja kaupungin toimintoja ja myös automaattisesti jopa 50 km / h.

Uusi Ford C-Max ja Grand C-Max ja tukea tilauksia, mutta he eivät saavu autoliikkeiden vasta kesäkuussa. Niitä on saatavilla kaksi täydellistä viimeistelyt: Trend + (Vakiovarusteena ilmastointi, vakionopeussäädin, mykey järjestelmää tai Hill Start Assistant) ja titaani (Jos 1450 € lisää lisätään Sync-järjestelmän 2, Käynnistä-painiketta kevytmetallivanteet tai Led ympäristöön. Fordin mukaan huolimatta merkittävästä yleisestä parannuksia ja laitteet, uusi C-Max ja Grand C-Max "on vain yksi lisäkustannukset 350- 650 € aiempiin malleihin verrattuna".

Ford C-Max hintoja

1.0 EcoBoost 100 hv Trend +: 20050 euroa

1,0 Trend 125 hv EcoBoost +: 21050 euroa

Titanium 1.0 125PS EcoBoost: 22500 euroa

Titanium 1.5 150ps EcoBoost: 24500 euroa

1.5 TDCi Trend + CV 95: 22550 euroa

ECOnetic 1.5 TDCi Trend + 105 hv: 23050 euroa

1.5 TDCi Trend +120 hv: 23050 euroa

1,5 TDCi Titanium 120 hv: 24500 euroa

2.0 TDCi 150ps Titanium: 26450 euroa

Prceios Fordin Grand C-Max

1.0 EcoBoost 100 hv Trend +: 21800 euroa

1,0 Trend 125 hv EcoBoost +: 22800 euroa

Titanium 1.0 125PS EcoBoost: 24250 euroa

Titanium 1.5 150ps EcoBoost: 26250 euroa

1.5 TDCi Trend + CV 95: 24300 euroa

1.5 TDCi Trend +120 hv: 24800 euroa

1,5 TDCi Titanium 120 hv: 26250 euroa

2.0 TDCi 150ps Titanium: 28200 euroa