Citroën C4 BlueHDi vastaan ​​DS 1,6 4 1,6 1,6 Peugeot 308 BlueHDi ja BlueHDI

Citroën C4 BlueHDi vastaan ​​DS 1,6 4 1,6 1,6 Peugeot 308 BlueHDi ja BlueHDICitroën C4 BlueHDi vastaan ​​DS 1,6 4 1,6 1,6 Peugeot 308 BlueHDi ja BlueHDICitroën C4 BlueHDi vastaan ​​DS 1,6 4 1,6 1,6 Peugeot 308 BlueHDi ja BlueHDICitroën C4 BlueHDi vastaan ​​DS 1,6 4 1,6 1,6 Peugeot 308 BlueHDi ja BlueHDI

Samaa laitetta kolme hyvin erilaisia ​​ääniä: vähän tai ei lainkaan muistuta esimerkiksi espanjalainen kitara, akustinen ja sähköinen. Olet kuullut siten aina musiikin ja tietenkin, tänään voit nähdä ja tuntea autoteollisuudessa: on productos hyvin spesifisiä kunkin julkiseno. Tämä suuntaus erikoistuminen on ollut monissa tapauksissa (lue Mercedes tai BMW erityisesti) taustalla on tarve monipuolistaa valikoimia uusia myyntimahdollisuuksia markkinoiden pysähtyminen. Mutta tällä kertaa edes puhu segmentin menekin tai eri ominaisuudessa. Nyt jopa sama väline, tässä tapauksessa Ajoneuvoluokan menestynein, kompakti, voit lähteä ja selvästi erilaisia ​​ääniä ja rytmejä. Ja ovat synergiaa ryhmän ja yrittää kattaa koko kaupan kirjo alkaen, periaatteessa, lähes identtisiä emäksiä.

Citroën C4Selkein, nykyinen ja tyypillinen esimerkki on nyt kanssa Ranskalainen PSA. Tunnetaan historiallisesti Peugeot-Citroen, Nykyään väistyy syntymän Kolmas brändi omana: DS. historialliset lyhennettä valmistaja jotka pyrkivät hänen puolustajaksi tänään ylellisin hotelli. Tällä hetkellä, sinun Compact edustaja on DS 4, syntynyt oikeastaan ​​vain 4 vuosi sitten suorana täydentää C4, siten lyhyesti edelleen on tunnusten Citroënin portti tai pyörät (kadota) ja Kehittyminen ei ole 100% spesifistä kunnes seuraavan sukupolven muutos (kuten jos sen sijaan edellä DS 5). Silti joiden alkuperäinen käsite korkea runko ja semi-coupé, hieman enemmän kehittää suunnittelu, ja itse päällysteen, DS hakuja ja etääntyä ... kuten Citroën tänään.

Jos Merkintunn./värianturit nuolten ovat aina valinneet lisämukavuutta kilpailijoihinsa nähden, Citroen C4 pyritään kaivaa syvemmälle mukavasti kun viimeinen päivitys. Molemmat kyllä, ilman naamiointi hänen tarkka alusta ja mekaanisen. Ei muutosta tapahtuu tasapuolisesti peugeot, jossa strategia etäännyttää toteuttaa käytännössä eri arkkitehtuuri. PSA: n kunnianhimoinen tarjouksen kaatamiseen Peugeot 308 VW Golf automerkki vie molemmat pisimmällä EMP2 alusta, on suuri osuus jäykkyys ja keveys, koska uudet teknologiat. Kuten näemme kolme erilaista vetoja, mutta ... aina uskottava?

Buenos sointuja

Ladattu ensimmäinen Citroen C4, ei ole epäilystäkään. On lähde pyörimään ja tuntea sekä Soaring ajonautinnon. Joten mielestäni todellakin olla Tänään mukavampaa kompakti markkinoilla. Pörröinen pehmeä paikkaa, erinomainen absorptio suspension tasaisuus valvontaa yleensä, ja erityisesti polkimet, tai suuri akustinen eristys tekevät siitä erinomaisen matkakumppanin. Hyvin istuvat pika, melkein se tarjoaa vasteen sedan päälle, niin myös osoittaa erittäin vahva, johdonmukainen kaareva tukee. Tietenkin vastineeksi, mennä melko löysä elin laajentaminen tuntuu myös erittäin herkkä Citroen C4 ja hajottaa sen käyttäytymistä vakaassa epäsäännöllinen tai kaareva aukko, joka on myös osoite eikä se on tuhlausta tietojen tai suodattimien liian hyvin jatkuvaa liikettä pyörien. Muuten, The sähköhydrauliset harvat markkinoilla tänään... vieressä DS 4 pelaamiseen ja kiivetä.

DS 4Lähes 3 senttimetriä korkeampi elin (ihanteellinen hyökätä kääntyessään rikkomatta puskuri), tunnet olosi kotoisaksi DS 4 kantaa myös korkeampi, ja hallitsevampi, josta ei koskaan uskalla ryhtyä tyytyväisiä ja C4 hienostunut ja miellyttävä ulkopinta. Kyllä, Taustalla on Citroen ja niin se vie aina tuntuu tiellä, vaikka tuettu lievästi tiukemmin asetus suspensioiden ja suurempi osa renkaan, tässä 225/45 R18 verrattuna 225/45 R17 C4. Hyvin lähellä pyörän ja Citroën mukavasti, mutta sen suorin ohjausta puntito ei myöskään ole käännetty parempaa ketteryyttä sitten huipussaan myös merkitä yhden suurempi pidon menetystä suuntaan muutokset vaativissa. Yksi auto ... jos oli selviä ennen itse Citroën C4.

Ja on, että vaihdossa Peugeot 308 saa toisen rytmi. Se saa sitä ja löytää modernimpi sisustus huone, tulostus korkeampi yleinen jäykkyys, kovuus ohjaus, istuin, polkimet ..., tässä itse vastaa enemmän tarkkuutta ja joustavuutta tiellä. Jotain, joka tietysti myös osaltaan niiden 75 kg vähemmälle. Joilla on suora osoite, lisätukea elin, lievempi ja vähemmän ESP yleinen suuntaus avata laadittu, on paljon nopeampi. Urheiluauto (Jopa ominaisuuksia Sport-painike mikä parantaa moottorin vastetta ja suunta), mutta voit myös yllättää korkean mukavuutta, joka pystyy lähettämään. Et voi tulla tänne mukavuutta tai C4 Citroen DS 4, mutta tasapainoisempi, siellä sijaitsee lähempänä heitä, että nämä hänen jälkeensä agilityssä. Peugeot myös uskottava osuutensa Golf, varsinkin jos se on myös alle huppu näyttäviä uusi 1.6 moottori 120 hv BlueHDi... että PSA-konserni ja ketju asennettu kolme kompakti.

muutokset kertosäe

Peugeot 308Ranskalainen PSA tämän uuden 1,6 BlueHDi vaihe käsittää Euro6, olettaen olevan puhtaampia markkinoilla tänään vähentää jopa 90 prosenttia hiukkaspäästöjä ja NOx. Hieno, se on paljon vääntöä tyhjäkäynnistä lähtöä ja vaikka hänen vastauksensa myös hajoaa nopeasti, niin täynnä on alusta sinun ei tarvitse kuluttaa tai 2500 rpm aina saada parhaan vastauksesi. Tietenkin, jos olet kuullut hänestä ja Peugeot 308, laitat merkki nollaan.

Koska tämä 1,6 BlueHDi 120 hv Peugeot esitetty tehokkain diesel koskaan, hyväksynnällä 3,1 l / 100 km ja 82 g / km CO2. Ja niin sitten yritimme ilman ilmoitusta on erityinen yksikkö. Mutta 90 päivää myöhemmin hän yllättää uusilla pintamateriaalit ja lukuja, ja virkamiehet, 3,8 l / 100 km ja 98 g / km. Tällä hetkellä Peugeot vieläkään ei vahvista evoluution: en tiedä, ei vastausta. Mutta, analysoimme meidän Dyno, huomasimme Peugeot 308 pneumaattisella Tiivisteetön ja ekologinen (Michelin Pilot Sport 225/45 R17 ensimmäisessä erityisiä Michelin Energy Saver 205/55 R16) ja kehitys 10 prosenttia lyhyemmän. Yksikkö ei enää bat virallista kirjaa Diesel, vastineeksi, kyllä, parantaa ilo käyttää, käytännössä säilyttäen oman todelliseen kulutukseen aiemmin. Siinä se on.

Ihme, jos jotain joskus BlueHDi 1.6 moottori, että vaikka ei nopein lajissaan (yksi 1,6 i-DTEC 120 hv Honda on enemmän energinen), sopii asennettu Peugeot 308. Yli noin Citroen C4 ja DS4 silloin, jos se on totta, että vielä löytää poikkeuksellinen ilo, tunnet jotain tärisevä hänen ensimmäinen 500 kierrosta käytön mutta ennen kuitenkin selvästi hitaampi vaste ja suurempi valoteho: kysymys raskaampia ja huonompi motorisia taitoja.

Viimeinen kirjain

Citroën C4 BlueHDi vastaan ​​DS 1,6 4 1,6 1,6 Peugeot 308 BlueHDi ja BlueHDIMerkittäviä eroja vastauksena myös löytää tilaa ja laitteita. ollessa C4: n ja 308 kaksi perinteistä kompakti, Peugeot kiinnittää paremmin viihtyvyyteen ja Citroenin takana runko. Tämä on kuitenkin DS 4 vuotavaa normi, hyvin ehdollistettu halu tarjota puoliksi coupe esteettinen Takarivi: ovet ovat hyvin kapeita ja vaikea saada, joiden määrät ovat erittäin tungettelevia kanssa reunapaikoilla ja ikkunat ovat kiinteitä, pysty avaamaan. Tappiot, jotka päätyvät latauksen enemmän elämää, jos me puhumme ja hinta.

Ja on se, että viimeistely Electro Paina Memorial 60 vuotta ensimmäisen jälkeen DS, maksaa enemmän kuin € 6000 yli Citroen C4 samalla laitteistolla, paitsi selain kaksisävyiseen katto, urheiluistuimet tai seka verhoilu. Paljon eroa ... kuten 5000 €, joka lisää myös on Peugeot 308 Allure viimeistely korkea, hyvin esitetty, paremmin vakiona mahdollisuus lisätä kehittyneempiä järjestelmiä, kuten aktiivinen vakionopeussäädin kanssa törmäysvaroitus ja hätäjarrutuksen. Kyllä, ääni Peugeot 308 on 100% päät on viritetty.