Citroën C4 Cactus Rip Curl: testata C4 Campero

Citroën C4 Cactus Rip Curl, meidän testi kuviaCitroën C4 Cactus Rip Curl, meidän testi kuviaCitroën C4 Cactus Rip Curl, meidän testi kuviaCitroën C4 Cactus Rip Curl, meidän testi kuvia

Esiintymisiä usein pettää. Tälläkin kertaa, sillä tämä versio Rip Curl nimi tuo paljon enemmän kuin koriste muutoksia toisia Citroën C4 Cactus, jopa nämä näyttävät myös huomattavasti. Tässä tapauksessa olemme ohjaimissa mielenkiintoinen bensiinimoottorissa turbo Kolmisylinerinen 110 hv 1,2 PureTech Lopettaa järjestelmä&Aloita ja lopeta-käynnistä moottori.

Tarjoavat lukuisia erottuva yksityiskohtia identiteetti että Citroën C4 Cactus Rip Curl. Ulkona on silmiinpistävä vastakohta maalata kehon peilien tai kattokaiteet; tarroja tai alempi yläosien puskurit, jotka simuloivat metallia suojauksia.

Mutta sinun täytyy pitää mielessä, että tämä omituinen Citroen C4 cactus Rip Curl Se tekee myös enemmän Campero kuin mikään muu jäsen valikoimaa. Miten? Yksinkertaisia ​​mutta erittäin tehokas resursseja. Näytelmä hänen edukseen renkaat sekoitettu M + S, Goodyear Vector 4Seasons; ja toisaalta, Pito Ohjausjärjestelmä, mukauttaminen miten luistonesto työt kullakin alalla.

Ote Control antaa monipuolisuutta Citroën C4 Cactus

Kaivautua hieman syvemmälle Pito Ohjausjärjestelmä Citroen C4 cactus Rip Curl, pyörän, joka toimii on mahdollista irrottaa ESP tai asettaa tila ajo asfaltilla; mutta jos ei pysty liikkumaan polkuja sopusoinnussa yrityksen tasauspyörästön lukko joka estää pidon menetystä. Tai mukauttaa luistonesto siten, että irtohiekalle, Anna samanaikaisesti pyörivät etupyörät ja ulos ansoja pehmeiden maiden. Puku myös erittäin liukkailla pinnoilla, kuten lumessa.

Käytännössä sekä olosuhteita, joissa voisimme yrittää maastossa, he ovat jo olleet seuraa hyvin jalanjälkiä maata tai muita hiekkainen, ilman lupaa kelo, havaitsemme mitään eroa muutoksen ja muun johdon; vaikka kummassakin tapauksessa tehokkaasti se käytti tarttumista pyörät.

Citroën C4 Cactus Rip CurlRakenteellisesti tämä C4-Cactus Rip Curl Se tarjoaa eroa paino muiden C4 Cactus kanssa sama moottori, tässä tapauksessa tehokas, joustava ja hyvin pyöreä 110 hv 1,2 PureTech, kun taas mitä tuo pyörät eivät aiheuta merkittävää haittaa: melu desibeliä -3 dB nopeudella 120 km / h- asennettu, että muut versiot ja puhtaasti asfaltti (Good Year EfficientGrip) ja myös lievää laskua on ja erinomaiset jarrutus- kyky tämän mallin. Erityisesti, 8,4 metrin päässä 120 km / h ja 6,5 ​​metrin päässä 100 km / h.

Persoonallisuus myös sisältä

Citroën C4 Cactus Rip Curl Lisäksi se tarjoaa omistaa ja differentiators vuonna sisusta. Erityisiä matot, vyöt nauhat punainen tai kehyksiä vastakohtana lähdöt ilmastuksen ovat joitakin "vaatteet" Rip Curl erottuva kohokohtia.

että laitteet uhri sarja-, koskien C4 Cactus Shine, The Citroën C4 Cactus Rip Curl tarjoaa peruutuskamera ja pysäköintianturit.

Citroën C4 Cactus Rip Curl, johtopäätöksemme

Jos aiot siirtää maastossa mutta hyvin satunnaisesti se voi tehdä jopa enemmän kuin toiset Cactus: niin asettaa ote Ohjaus, varmasti, mutta lisäsi siellä niin pyörät M + S verrattuna tavalliseen kesällä muissa versioissa. Rangaistus on, että he tekevät enemmän melua ja rangaista jarrutus. Ne ovat dramaattisia takaiskuja yli uudempia versioita kuin asfaltti, tarjoamalla mitä he tuovat, mutta sinun täytyy punnita.

Citroën C4 Cactus Rip Curl, data (mittaukset tekninen keskus Highway)

TEKNISET TIEDOTCitroën C4 Cactus Rip Curl PureTech 110
moottori1199 cm3 / 3 sylinteriä
teho110 hv maasta 5750 rpm
suurin vääntömomentti20.9 MKG 1500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km / h9,7 s
maksiminopeus188 km / h
paino1117 kg
Real keskikulutus6,5 l / 100 km
Varsinainen tienkäytön6,1 l / 100 km
Real kaupunkien kulutus7,0 l / 100
Leveys / jälkeen136/133 cm
Space jalat takaisin78 cm
runko400 litraa
hintaAlkaen 22650 euroa

Saatat myös olla kiinnostunut

- Osallistuu parhaista autoista 2017: voit voittaa C4 Cactus

- Citroën C4 Cactus 100 hv 1,6 BlueHDI: todellinen kulutus