Testi: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukko

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukkoKia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukkoKia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukkoKia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukko

On autoja, jotka, kuten viini, uskon voittaa kehon ajan mittaan. Se tapahtui jo viimeinen sukupolvi Renault Megane, jonka ensimmäinen kosketus "veltto" Olen valmis koetaan erittäin sileä läpikulun jälkeen kilometriä; ja minä toistumaan tällä kertaa kolmannen sukupolven täydellisen Kia Carens. Kiivetä ja liiallinen ohjaustehostimen, pitkä matka muutoksen, tai moottorin alhaisilla kierroksilla vähän mikä tilanne on yleinen, liikuta ensimmäinen viesti heikkous että kuitenkin päivittäisestä johtamisesta tulee pian mukavuutta, nousee käyttää harkittu ja toimiva minibussilla. Totuus on, että ei ole yllätys minulle tuota.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukko

7 vuotta sitten, edellisen 2. sukupolven Kia Carens jätti minut hyvä maku. Ja sitten puhui syntymässä Kia, korealainen tuote lähestyy Euroopan ... Mielenkiintoista, samat muistiinpanot luin tänään monia pitkiä analyysin jälkeen sen alueella. Se on ohi. Tuotekohtaisesti, Kia on jo osoittautunut elää, ja hänen viimeisin Carens, joka myös ensiesiintymisensä uusi foorumi, Se on vain yksi esimerkki.

hyvä kaveri

Parantunut sen kuva ja suurempi osuus matkailun (Tänään on 2 cm lyhyempi, on polkuja 10 cm leveämpi ja on 4 cm pienempi kuin ennen), Kia Carens edellisen korjaukset monia puutteita. Kritisoimme lyhyen jalkakäytävät, kuin nykyään hyvin pitkä, istuimet kääri täydellisesti; ajotietokoneen oli käsitelty väärin alkaen instrumentointi, koska tänään ohjauspyörä itse; ja sisältä oli liian ankara nyt erottuu moderni design ja korkea koettu laatu, vaikka pehmustettu ylempi kojelautaan tai jopa ovi paneelit keinonahkaa sarjassa.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukko

On totta, että uusi Kia Carens edelleen on "tahra", kuten kytkinpoljinta jos otat sen perusteellisesti vajoaa ja vaikeasti tuotto tai liian valoanturi aktivoitumisviive; ja niin se on, että ei ole vaikutusta sen lahjoitusvarat, tarjoamatta Espanjassa viimeistään avustinjärjestelmää, mutta se voi käyttää myös muissa markkinoilla ... ja paljastaa monta "mykkä" avaimet tarjoaa johtimen ympärille. Ja että asia, eikä ostentation, on vieraanvaraisuutta. Vaikea käyttää enemmän todetuista puutteista aluksella uuden Kia Carens. ryhti ajo on hyvä (ei liian korkea olla tila-auto ja säädettävä ohjauspyörä ja myös suunnassa) ja nykyään vielä kiiltävä tunnettuja perheen tilaa ja modulaarisuus. Oma koti kullan kallis.

Voit joten uusi Kia Carens ole "10" ollenkaan, mutta se on huomattavan korkea lähes kaiken. Aika laittaa se ylösalaisin. elintärkeä taka leveys, esimerkiksi, on poikkeuksellinen, vain ylitettävä Toyota Verso. Se on myös kolme erillistä paikkaa, joten en näe, että 2. krs mahtuu kolme paikkaa, ja kaksi aikuista tai turvaistuin ja kaksi aikuista hyvin (isovanhemmat, esimerkiksi). Unohda tahansa SUV, joka on lapset tietävät, mitä tarkoitan.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, lapsilukko

Uuden Kia Carens on hyvin lähes Xsara Picasso moderni versio, jossa on myös ole puutetta täysin tasainen lattia, laajaa saatavuutta, taka tuuletusaukkojen, piilotettu laatikon lattian alla (monia sisältä onttoja), hoito "Clean Tex" Verhoiluissa paikkojen hylkimään tahroja, ja jopa taittuvat pöydät pienille viihdyttää, esimerkiksi piirustus . Minun veljen ainakin he tekevät. Sillä jos näin on pitkittäinen matkustaa kolmen takaistuimilla (18 cm 13 Citroen C4 Picasso, 15 Fordin Grand C-Max tai 17 Renault Scenic) että voit olla laaja jalkatilaa tai kokonaan ulosteesta etuistuimen selkänoja. Ja aina, minun täytyy sanoa, jossa on paljon matkatavaroita.

vähintään 555 litraa runkoverkkokapasiteettia Uuden Kia Carens eivät pääse 635 Citroën, mutta he "kopioitu" Renault- ja selvästi ylittävän Ford ja Toyota. Hakee hyvä idea asentaa varapyörän alustan (Kyllä, hätä), joten se ei kunnossa runko ja mahdollistaa suuren kaksoissokkoutettu tausta ja erillisen vetolaatikko kaukaloon. Myöskään tarvitsevat mahdollisuutta taitettavia istuimia tasaiselle pinnalle, vaikka etumatkustajan istuin: anna nousta jopa 2,70 metriä pitkä viiva portin pitkien esineiden. Kaikki tämä tietenkin kanssa 5 paikkaa meidän vakio väli viimeistely Drive, 700 € lisää (Vakiona ylä- Emotion viimeistely) voidaan asentaa kaksi paikkaa järkevämpi alla tavaratilan lattian. Ei ole halpaa (suurena Scénic maksaa 500 € ja 300 Opel Zafira Tourer a), mutta voi tulla olla avuksi.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

Comfort eteenpäin

Jos monipuolisuus Kia Carens käytännössä vain kaipaamme tänään purkaa mahtuu se on totta, että ei saavuta tällaista huippuosaamista, vaikka se toimii hyvin hänen tuttu rooli. Ensinnäkin, se ei ole aikaisempaa nopeammin, vaikka hänen suositeltavin moottori (uusi 1.7 CRDi alkuun version 136 hv) Myöskään tänään sen recortadísimo paino, 150 kg vähemmän kuin edellisenä Carens.

Vastauksessaan alle 2000 rpm, ja kunnes se siirtyy turbo hyvin läsnä, tänään ei ole niin nykyisissä dieselmoottoreissa. Joten kun sen kilpailijat ovat vahvoja alhaisilla kierroksilla, Kia ei ole muuta vaihtoehtoa kuin naamiointi lyhentäminen kehitys muutu paljon että heikkous ei läpäise sitten valtatie laskun. Ja se tekee. Sen 6th lähes palautukset urheilu auttaa saamaan erittäin vakuuttava, ja lähes rankaisematta Toisaalta kulutus; mitä puhuvat, vaihto, erittäin tehokas mekaaninen. Itse asiassa tästä huolimatta vain Grand Scénic 1.6 dCi ja VW Touran 2.0 TDi He ylittämään häntä ... ja se sisältää myös Kia Stop / Start vasta korkeimmillaan maaliin Emotion ... ei täällä. Sanotaan, kuten henkilöautoa, joka on mekaanisesti täyttää mitä odottaa.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

Sekä dynaamisesti. Mainitsin, että Aloita uusi Kia Carens liikkuu pehmeä, varsinkin yhteen suuntaan "Flex Steer", että vaikka on 3 tasoa apua, vie unohtaa liioiteltuja mukavuus ja normaalimoodit. Sport tuntuu suorempi, mutta aina liian eristyksissä informatively. Se on jotain, joka kuitenkin tulet hyväksyä ajan kulumisen tottuu ja pyörimisen aste tarvitaan. Pehmeys on aina läsnä myös suspensioita.

Teknisesti uusi Kia Carens on menettänyt pisimmällä multi-link taka-akselin yhden vääntö- akseli, mutta kumpikaan täydellä kuormalla nykyisin toimii tuntuu huonompi. Epäilemättä, tasapaino on hallitseva huomata. Carens suodattimet ja hallitsee hyvin kuoppa, myös helppoa kuljettaa pois ilmeinen kehon liike muttei liioiteltua. Frena takuut, vaikka asennus täällä renkaat Nexen 205/55 R16 jossa ne eivät ole Marvel ote, ja on suuri lineaarinen vakauden rodador pitkän matkan. Voit taas se ei ole "10": on ketterämpi (varsinkin, Grand C-Max), Mukavampaa (siellä Grand C-Picasso) Ja vaikka myös siellä joka parhaiten yhdistyvät molempien maailmojen (Grand Scénic, esimerkiksi). Mutta jos kaikki joka tiivistää jo halvempi vähimmäishinta 3500 € kuin yksikään sen kilpailijat, niin se on erittäin vaikea löytää kattavampi. Se on kerrannaisvaikutus uuden Kia Carens.