Testasimme Volkswagen Golf tehokkaampaa: E-Golf ja GTE

VW E-Golf ja Golf GTE testasimme tehokkain GolfVW E-Golf ja Golf GTE testasimme tehokkain GolfVW E-Golf ja Golf GTE testasimme tehokkain GolfVW E-Golf ja Golf GTE testasimme tehokkain Golf

Ajon jälkeen enemmän versioita "tavanomainen" uusi VW Golf alue leerlo- Täällä voit myös saada käsiinsä sportiest Golf Täällä voit lukea tietoa Golf GTi ja golf R Performance- Siirryn nyt vaihtaa vaihdetta ja ratin taakse VW Golf vihreämpi: Tällä täysin sähköllä E-Golf ja hybridi--ja deportivo- golf GTE. Aloitetaan sähköinen Golf, joka tuo lisää yllätyksiä, koska se ei enää tulla kaupunkiin ilmeisen auto kansi, nyt paljon suurempi ToimintasädeTule antaa 190 km autonomian huomattavasti järkevämpi 300 km. Onko niitä vähän? Taz aikaa liian ... ei lainkaan arvoa.

Korko yksinoikeudellisiksi ostajille VW on sen voima, kuten osoittaminen ilmainen auton 30 päivää vuodessa Joissa raja on 4000 km-aikana kahden ensimmäisen vuoden rekisteröinnin jälkeen. kaksi vuotias kuin niillä, tänään suunnitelmien verkon laajennuksen latauspisteet, on muuttunut maiseman käyttäjälle sähköauton. VW sanoa teillämme ja moottoritiet istutetaan latauksen pistettä erotetaan enintään 200 km päässä toisistaan. Siihen mennessä, nykyinen pikalataus pistettä -40-70 kW- on esihistoriallisia, Se on standardi pikalataus yli 300 kW: "ränni" neljännes tunnissa Haluan ladata akkuja vielä kolmella sata kilometriä. Olen erityisen näe kovin "liike" nähdä tämän esille pari vuotta .. Ni ehkä kolme, mutta on selvää, että tulevaisuuden sähkö liikkuvuutta menee tällä tiellä.

VW E-Golg

-e-VW Golf: nyt 300 km autonomian

Muistuttaa, että Volkswagen Golf Se on juuri suoritettu kehitystä alueella, eikä sukupolvenvaihdos, niin Se on edelleen tiettyjä rajoituksia parantamiseen tai lisätä elementtejä. Joten, samassa tilassa edellisen akku on nyt uusi uudelleen, ja suurempi energiatiheys, nyt 35,8 sijasta 24,2 kWh kWh. Ja moottori on kulunut 115-136 hv. VW sanoo, että asia saldot: lisää autonomiaa merkitsisi korkeampia kustannuksia, enemmän painoa ja vähemmän tilaa matkustamossa. Ja luottaa tilastoihin todistamaan valta sopii useimmille käyttäjille A 99 prosenttia kuljettajien He käyttävät autoa ja esikaupunkien kaupunki ei viettää päivä käytön jopa puolet energiavarantojen voit tallentaa Golf. Se ei lohduta ... mutta ehkä todellisuutta.

Moottori on periaatteessa sama, mutta parannuksia kaikissa elektroniikan vaatia vähemmän energiaa ja saannon 21 hv enemmän ja 2,1 mkg lisää. On selvää, että uusi VW E-Golf on huomattavasti nopeampi ja kuluttaa vähemmän kahdesta syystä: yksi pelkillä tehokkuutta; Toisessa koska järjestelmä Ennakoiva selain, yhdistettynä Eco ajo-tilassa, Se tarjoaa hienosäätää tehontarve joten voit mennä pidemmälle. Kuten edellisessä mallissa, on edelleen vipu vastaa Automaattipesun muutoksia, kantoja, P R tai sen ulkopuolella, piilottaa todellisen taika Tämä sähköinen Golf tehokkaita ja myös ilo käyttää: neljä mahdollista tasoa säilyttäminen -kolme pulssi nokka lähtien D-asentoon, ja joka johtaa suoraan laskea asentoon B kanssa, jotka hallita intensiteetti "jarru" sähkö-, ja siksi, Me talteen energiaa, kun et kaasuttaa. Siksi leikkiä sen kanssa säätää nolla tai enimmäissäilytysaikaa maksimointi inertia, joka vie auton tai välttää kitkaa ja jarrujen kulumista jos ajaa joitakin ennakointia ja ovat jo kiinni Lankajarru sovelsi mahdollisesta vaikutuksesta tilat; nähdä sen mahdollisuuksia, Olen erityisen yhä minulle vaikea ymmärtää tätä kiihdytin /"regeneraattori" BMW i3. Ja puhumme nyt vastaa autonomiaa uusimman version kanssa 94 Ah: n akut hyvin erikoinen BMW malli, vaikka sen erinomaisen suorituskyvyn.

Ja että uusi Volkswagen E-Golf ei tunnu enää ketterä, mutta erittäin nopea spontaania, että mukana tehoa ja vääntöä pyöriin, Nyt prosenttia, vähemmän väliintuloa luistonesto. Joilla on mahdollisuus ajaa eteen ja taakse uudistetun GTE, tekee erilaisia ​​tarkastuksia, taas selväksi, että vain 136 sähköinen CV näyttävät itse asiassa joukko niistä. Muuten, e-Golf myös kaatua loput erilaisia ​​parannuksia, laitteiden, muotoilu ja laatu toisistaan, liittyy myös parempi suodatus, mukavuus, ajomukavuus ja dynaamista käyttäytymistä. Hinta, 38020 euroa.

VW Golf GTE

VW Golf GTE: hybridi GTi

Deportivo kun haluat ja erittäin tehokas, jos laittaa mielessä. Ja nyt, enemmän kuin koskaan aikaisemmin, vaikka teknisen sisällön ei ole muuttunut. Mitä se on tehnyt, niin? Käynnistäminen, kuten muutkin muut versiot suunnittelu, yhteydet, turvallisuus jne, mukaan lukien uusi järjestelmä, jossa tietoa ja multimedian piilottaa uusi liittolainen näiden Golf GTE toisen sukupolven.

Ja se on, että kiitos navigointijärjestelmä ja yhdessä GPS ja liikennetiedot, hybridi johto koordinoi paras mahdollinen strategia käytön sääntelemiseksi kahden moottorin Golf käyttäen GTE, lämpö 1,4 TSi ja 150 hv 102 hv sähkö-, saa virtansa akku 8,7 kWh. kanssa 50 km autonomia sähköinen ja priorisoimaan tehokkuuden hybridi / päästä muutenkin, ja GTE moottorin yhdistävä töjohtamisessa mahdollisimman tehokkaasti, tämä voisi pitää hyvänä golf hybridi tai hybridi GTi GTi .... On totta, että yli 1600 kiloa painoa, ajo tuntemukset eivät ole täsmälleen samat, mutta golf voittaa jälleen tehokkuutta ja tarkkuutta verrattuna lähtevän versio, ja erityisesti, mukavuus, ajomukavuus ja ilo käyttää. Lyhyesti sanottuna, kolme hyvää autoa toteutunut yhdeksi. Sen hinta, mistä 40250 euroa.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Mitsubishi Outlander PHEV Nissan Leaf vs: vs. Maastoauto hybrid electric kompakti

Smart ED. Kaupungissa on sähköinen uusi

Kia Niro, hybridi SUV muoti