VW Tiguan vs palkkio SUV: Audi Q3, BMW X1 ja Mercedes GLA

Kansainvälinen Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLAKansainvälinen Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLAKansainvälinen Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLAKansainvälinen Test Drive: VW Tiguan vs Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA

Voiko Volkswagen Tiguan korkeudella tänään Premium SUV? Aina viite välillä yleisvirkamiesten, koska hän ilmoitti uuden sukupolven me kysyi. Joten mitään parempaa kuin hyödyntää Kansainvälisessä Test Drive olemme järjestäneet kaikki lehdet Motorpresse ryhmän Roomassa selvittää. siellä me kokosi kaiken aikaa paras kompakti SUV hyödyntäen käynnistää Tiguan ja jos toinen päivä Tarjosin kaksintaistelu VW ja Kia Sportage, nyt oli aika vastata tähän ensimmäiseen kysymykseen.

Epäilemättä, kanssa SUV, Elämme enää pieni auto keksiminen uudelleen ja tuo hyvin erilaisia ​​lähestymistapoja. ei kannata klassinen "valita mieleisesi" kypsempiä segmenttejä, mutta jokainen merkki päättää, miten he haluavat sinun nähdä, kuinka paljon tilaa on tarpeeksi ja mitä annoksen dynaamisuutta mitä odotat auton että monet valitsevat niiden ominaisuudet toiminnallisuus ja perheen käyttöön ajatellen. Tämä on havaittavissa erityisesti keskuudessa Classic brändien ja Audi Q3, BMW X1 ja Mercedes GLA, jota vastaan ​​näemme Volkswagen Tiguan soittaa myös käytännöllisyys.

Arvostavat autossaVolkswagen Tiguan: uusi

Emme lopeta jälleen paljon Volkswagen Tiguan. Kerroimme teille toinen päivä, millaista oli, ja meitä kiinnostaa nykyään näkemään suora kaksintaistelut vastaan ​​palkkion SUV, kaikki mittaukset että näet jokaisessa vastakkainasettelua. Yhteenvetona saatavuudesta ja muistuttaa, että kaikki yhteenottoja kanssansa bensiinimoottoreita 180 ja 211 hv, sanot että Tiguan ei ole pettynyt, kaukana siitä. Se on Maastoauto ajo helppoa, sileä, mukava ja hyvin yhtenäinen aina analysoida analysoit osassa.

moottori 2.0 TSI 180 hv Volkswagen Tiguan teho tarjoaa erittäin hyvän suoritustaso ja kulutuksen varmasti sisältö on mekaanikko tyyliin. summa laadukkaita materiaaleja, Se on erittäin suuri sisällä, säädetään reiät puolelta, liukua takaisin rivi kuin tila-auto ja iso runko. Varmasti se on SUV tutuin, Myös se tarjotaan tässä uuden sukupolven turvajärjestelmät, enemmän tekniikkaa, eri ohjelmia veto- ja ajotilaa, erittäin korkea jousitusmukavuuden ja ääntä, sekä hyvä joustavuutta on parannettu adaptiivinen vaimennuksen. ¿Kaikki tarpeeksi parempi palkkio SUV? Katsotaanpa.

VW TiguanAudi Q3: veteraani

Aloitimme aakkosjärjestyksessä kanssa Audi Q3. Täällä voit palvella häntä että veteraani on astetta. Audi vie niin paljon aikaa etsimässä esittämisen jälkeen, enrases osia, katoaminen tuotantokuiluun, tuntuu materiaalit, jotka muut voivat saada niin paljon. He laittoivat rimaa että haptisen ominaisuuksia, miltä tuntuu kääntää painiketta hiiren kuulostaa aktivoituna, vetää sama kummallakin kytkimellä. Se oli ja on edelleen Audi Q3.

Tämä ei estä, että huomaamatta useimmat ostajat on kyllä Audi Q3 vanhin erän. Sen "serkku" Volkswagen Tiguan on juuri lisätty MQB alustan, modulaarinen rakenne, vaihdettavissa, jolloin kaikenlaiset hyödyntää synergiaetuja ja parhaita saatavilla teknisten kunkin osaston käyttöön. Joka ei ole vielä tullut tähän Q3 -Kyllä sitä vastaavaa Audi A3- mitä on sitä mieltä, että huolimatta hinta ja hyvä esitys, Se ei ole viimeinen VW ryhmän kannalta multimedian ja mahdollisuuksista infotainment (Vaikka yhä korkeampi kuin useimmat). Myöskään viimeaikaisen kehityksen turvallisuuselektroniikan tulokas Tiguan ovat Q3.

Sen sijaan, jälleen, klassinen käsite Audi Q3 on joitakin vahvuuksia, kuten käyttäytymistä. Audi ylpeilee urheilullisuutta, hieman ajo tämä Q3 ja kehut siitä. Se on, koska hän kantoi leveämmät renkaat vertailevan, 19.-tuuman pyörät tai asettaa oma auto, mutta tosiasia on, että Q3 vastaa erittäin tarkasti ajo- ja tukee myös pelin kaasua muuttaa asennetta tai osa oversteer auton. Se oli yleisempää ennen, viime päästöjen (ja Euro 6 varmasti on myös tekemistä sen kanssa), ja katumaasturit korkeammat painopiste, se on jotain, joka häviää. sen 2.0 TFSI moottori hyvä 180 hv.

Audi Q3Audi Q3 näkyy paitsi hyvin nopeasti agilityssä porat, se paljastuu auto niille, jotka haluavat ajo. Muutos tukee vähennykset ja korkeaa tuottoa jopa tätä asetusta neliveto, istua pois käyrät miten vääntömomentin taka-akseli siirtyy pyöristää kulmat. Jos pidät ajo, se on silti autosi. Kyllä, uusi erä, etsivät että auto on kaikkea kaikille, jätä Q3 tilanteessa on parantunut sisätilat.

Mourning, data

PERFORMANCES

VW Tiguan 2.0 TSI

Audi Q3 2.0 TFSI

ACEL. 0-100 km / h

8,10 s

7,90 s

Jarrutuksen 140 km / h

70 m

71 m

Soinnin ja 130 km / h

67 dBA

67 dBA

Adel.80-120 km / h D

6,2 s

5,9 s

urban kulutus

9,3 l / 100 km

9,5 l / 100 km

kulutus Highway

6,9 l / 100 km

7,1 l / 100km

paino

1656 kg

1625 kg

Käyttäytyminen

Eslalon 18 metriä ESP

61 km / h

65 km / h

ESP ja TC eslalon pois

61,1 km / h

65,4 km / h

Lane Change

126,5 km / h

132,4 km / h

Lane Change ESP ja TC pois

126,9 km / h

133,3 km / h

TILA

pituus

4,49 m

4,39 m

taistelu

2,68 m

2,60 m

Del./del sisäleveys.

152/149 cm

149/142 cm

front./back korkeus.

106/98 cm

103/97 cm

space takajalat

77 cm

68 cm

runko

520 litraa

460 litraa

BMW X1: Tällä "uusittu"

Mitä muuta voi pitää siitä, mitä voi suututtaa fanit BMW koskaan. Sacrilegio, on poistettu tämän uuden BMW X1 pitkittäis- moottori ja on sittemmin risti. ja ei ole takaveto. Ja kuka välittää jos, kuten tässä tapauksessa, haluan xDrive-neliveto, jotka pystyvät kuljettamaan kaikki käyttökelpoiset vääntömomentin taka-akseliin? Tällä järjestelyllä BMW X1 moottori on antagonistinen kannan Audi Q3, jossa Sekä sisätilojen jotta joku voi ajatella, mitä on todella X3. Se oli juuri BMW saattaa kaikki ne, jotka eivät näe käytännön ja tämän veli Serie 2 Aktiivinen Tourer tihkuu käytännöllisyys.

Jokainen, joka epäilee tuntemukset ajo BMW X1 voi haihduttaa koska suunta on niin nopea ja suora, joka näyttää Mini SUV. Tietenkin, Mini ja se on kehitetty insinöörit kyynärpäästä kyynärpäähän. Tämä tekee ihmeitä päivällä splurging tuntemuksia kaupunkiliikenteessä ja hitaasti kulmat, vastaamalla iskulause "Pidätkö ajo?". kahdeksan vaihteinen automaattivaihteisto on erittäin nopea Se on malli ja joka ei ole kaksinkertainen kytkin mutta älä kertoa sen: jos kotoisin anatominen vaihdekepin nuppi muita BMW, sähkömekaaninen näyttää innoittamana Gaudin, uusi tuntuvat takaisku. Jos innostua liikaa näitä dynaamisia ominaisuuksia tarkistaa tie sinun täytyy olla hyvin varovainen, vaikka suorassa linjassa, joudut ajamaan koko ajan, moottori "vetää" osoite, myös kuopissa ja jos uskallat ESP osallistua apuasi useammin (jopa) kuin yleensä nämä SUV.

BMW X1Polkimet ja paremmin valmistautunut kuin salonkia tavaramerkin (ei valtava kardaanitunneli), The hieno moottori twin-scroll turbo, Järjestelmän Infotainment osoittavat tiedot kestää vuosia edellä muita ... The BMW BMW X1 on mies, ei tavallista BMW. Tiguan, kyllä, se saa vaikeaa, erittäin vaikeaa, juuri muutama voisi ajatella eteenpäin. Käytännön seikkoja, vaihtelevuus sen takana ... X1 pääsee lähemmäs Tiguan näiltä osin kuin muut kilpailijat edes enemmän generalist! Sitten tulee ajomukavuutta suspension kanssa jäljellä olevien loppuun asiat tapahtuvat Tiguan, mutta vain vähän. Sana.

Mourning, data

PERFORMANCES

VW Tiguan 2.0 TSI

BMW X1 20i

ACEL. 0-100 km / h

8,10 s

7,50 s

Jarrutuksen 140 km / h

70 m

70 m

Soinnin ja 130 km / h

67 dBA

71 dBA

Adel.80-120 km / h D

6,2 s

5,30 s

urban kulutus

9,3 l / 100 km

9,1 l / 100 km

kulutus Highway

6,9 l / 100 km

6,7 l / 100 km

paino

1656 kg

1616 kg

Käyttäytyminen

Eslalon 18 metriä ESP

61 km / h

62,1 km / h

ESP ja TC eslalon pois

61,1 km / h

63,5 km / h

Lane Change

126,5 km / h

130,3 km / h

Lane Change ESP ja TC pois

126,9 km / h

131,1 km / h

TILA

pituus

4,49 m

4,44 m

taistelu

2,68 m

2,67 m

Del./del sisäleveys.

152/149 cm

145/145 cm

front./back korkeus.

106/98 cm

107/102 cm

space takajalat

77 cm

75 cm

runko

520 litraa

505 litraa

Mercedes GLA: Onko maastoauto?

Jos BMW X1 on epätyypillinen kuin BMW, Mercedes GLA on epätyypillinen kuin SUV. ¿Mikä maastoauto auton maavara tavalliselta kompakti, korkeus 1,50 m? Kolmas Premium saksalaisen klassikoita pelaa omassa liigassa. Kukaan ei kerro, miten tehdä auton, ja jos yleisö tykkää ... The GLA on luokan A, kehon hieman (6 cm), jossa on esteettinen, joka vahvistaa sen suurempi osuus tasolasi että tunne voimaa ... ei olisi lähes 7 cm on korkeus MPV luokan B. Tule, että GLA rikkoo sääntöjä ja pelata omaa liigassa.

Pyörä Mercedes GLA on vannovat olet SUV, hyvässä asennossa, melkein valehtelee, jos haluat. Takana on jalkatilaa, jossa akseliväli 2,70 metriä, korkeampi kuin sen kilpailijat. Kuitenkin takana asukkaat eivät ole korkealla, komea, dominoi katsella, mutta makkaraa, jossa edessä ämpäri paikkaa, jossa on integroitu pääntuet, joka kattaa kaiken. Kirjainlyhenne SUV on Sport Auto ja lyhennettä SV käytetään myös Lamborghini. Tämä on härkä GLA Ryhmä. On tehokkain moottori, pitkä, matala painopiste, asfaltti renkaat erittäin tehokas, kova suspensiot (meillä on joka on varustettu AMG viimeistely), porattu jarrut ja minimaalinen kehon Roll.

mercedes GLANiinpä Mercedes GLA käyttäytyy kuin todellinen urheilu, kykenevä moniin kompakti punastua ja jättää jokainen harjoitusohjelman. Varsinkin märällä tiellä, jossa ryhmä liittyy tasapainoisen renkaan ja suunta, etsii ajo tuntemuksia maailman toisistaan, pois inertia ja paino ominaisuus SUV. Kyllä, koska tässäkin Se on ainoa alhainen (Long) 1600 kiloa painoa. Yhtenä saksalaiset kollegansa hymyillen lopussa yhden kierrosta sanoo, "unohtaa, että "hyödyllisyys": Mercedes GLA ei halua käyttää, mitä haluat on käyrät". Niin ajaa, että jotain on tehokkain nimityksestä 250 versio 211 hv ja vain BMW X1 on voitava seurata läheltä sen 192 hv. Rajallinen monipuolisuus, vaikean saatavuuden tai pienempiä erän runko, satuttaa SUV mitoitettu, mutta mitä jos vain etsivät "erilainen auto," enemmän melua suodatus ja pyöreämpiä kuin Tiguan moottori?

Mourning, data

PERFORMANCES

VW Tiguan 2.0 TSI

Mercedes GLA 250

ACEL. 0-100 km / h

8,10 s

6,70 s

Jarrutuksen 140 km / h

70 m

70 m

Soinnin ja 130 km / h

67 dBA

71 dBA

Adel.80-120 km / h D

6,2 s

4,70 s

urban kulutus

9,3 l / 100 km

9,4 l / 100 km

kulutus Highway

6,9 l / 100 km

6,8 l / 100 km

paino

1656 kg

1549 kg

Käyttäytyminen

Eslalon 18 metriä ESP

61 km / h

63,8 km / h

ESP ja TC eslalon pois

61,1 km / h

64,2 km / h

Lane Change

126,5 km / h

131,6 km / h

Lane Change ESP ja TC pois

126,9 km / h

132 km / h

TILA

pituus

4,49 m

4,42 m

taistelu

2,68 m

2,67 m

Del./del sisäleveys.

152/149 cm

143/140 cm

front./back korkeus.

106/98 cm

99/96 cm

space takajalat

77 cm

69 cm

runko

520 litraa

421 litraa

Saatat myös olla kiinnostunut:

Kaikki kompakti SUV hetki

Kaikki kaupunkien SUV tai pieni hetki

Suuri SUV tulossa markkinoille ... ja riemuvoitto