Octavia RS / 230, Wolf sudenpyyntiin

Ensimmäinen testi: Skoda Octavia RS / 230Ensimmäinen testi: Skoda Octavia RS / 230Ensimmäinen testi: Skoda Octavia RS / 230Ensimmäinen testi: Skoda Octavia RS / 230

Ei, ei korvaa nykyistä versiota Skoda Octavia RS jotka ajautuvat, jossa on 220 tehokasta, vaikuttavaa ja hauskaa oppivainen hevosia, mutta on kruunaava välillä Skoda urheilullisempi versio. Brändi Motosport osasto on ollut mukana sen kehittämisessä, ja kun sen jälkeen jotain yhtä tärkeää kuin tuning autoa on tosi asiantuntijoita takana, tulos ei voi olla enemmän kuin pyöreitä.

Mekaaninen emäs on sama. Pienet yksityiskohdat ovat todella kasvussa kymmenen hevosvoiman moottori 2.0 TFSI suora / epäsuora (moottori muuten paljon potentiaalia matka yli muiden merkkien ryhmän); Team mittapyörät 225/35 R19, mikä epäilemättä edistää niiden hiekanjyvä pitoa ja mutkissa nopeus; tai erityisen esteettisen lisäyksiä ja uusia pakokaasujen. Mutta mikä on todella olennaista on, mitä vaanii samassa voimajohdon, erityisesti oikealla puolella suuntaan liikkeen l.

Salaisuus? autoblocante ohjattu kitkalukot. kutsuvat sitä Haldex tai VAQ, johon se on todella kutsutaan Skoda. Oikeastaan ​​se on kehittynyt samalla välillä Golf "normaali" GTi ja GTi Performance, eksponentiaalisesti elementti, joka muuttaa suorituskykyä edessä kummankin auton, kun ne eivät enää ole suora. Ja se on sama muutos, joka on aiheutunut Octavia RS 230 verrattuna 220 hv.

Elektronisesti ohjattu, tämä uusi autoblocante Se on 10 levyistä sulauttaa raja maksimipaineelle 1600 Nm. Öljy jäähdytettiin, vaihtaa dataa suuntaan, rajoitettu stabiilisuus tai tasauspyörästön XDS joissa normaali -Act RS pyörän jarrua maksimoida pito ja minimoida aliohjautuvuudenOhjaa voimaa pyörän todennäköisimmin lähettää nopeudella, joka voi nousta sataprosenttisesti, ja kohdistaa ääliö ulkopuolella pyörän auttamaan Octavia rekisteröidä auton käyrä.

käytös

Tulos, auto kevyempi, tehokkaampi, hauskempaa, mutta kuten normaali RS 220 hv, Super tasapainoinen. Ainakin se näyttää olevan, koska toistaiseksi emme ole yrittäneet avoimella tiellä, mutta Slovakiassa Ring piiri. Skoda mainitsee vain alennettiin 15 mm verrattuna normaaliin Octavia muutoksina jousituksen korkeuden, mutta ei ole mitään uutisia uutta kiinteyttä liittyviä asetuksia RS / 220. Kuitenkin, mitä tahansa tuotanto auton suspensioiden taulukot näyttävät pehmeä tullessaan piiri.

Se toteaa, että Skoda ei halua menettää, että käytettävyyden, joka on aina tunnettu polveen RS. Tosiasia on, että vaikka nämä normaalit heikkouden merkkejä, uusi Octavia ei ole käyttäytynyt mitään vikaa vaativissa piirissä. Aluksi moottori on paljon mielikuvia äänen, joka vie sinut vireessä ja samasta varikolle. ja Sanomattakin on päästä toisen mutkan tietää, että RS / 230 on taikasauvalla sen etupäässä. Vaikka liuottamaa voima vetää erinomaisesti ja jos muita autoja olisi käytetty kirjaimellisesti vetämällä edessä, Octavia RS näyttää kuitenkin vain vähäinen lipsumista.

Ihmeitä ei ole olemassa, ja kuten sanoin, piiri on liian suuri auton rekisterinumero... Auton myös mahdollisuus tuoda koko perheen ja kaikki matkatavarat perässään. Ei yksittäinen muutos tässä mielessä: RS / 230 on todellinen perheen urheilu vaikuttava sisustus kapasiteettia. Sitä myydään kehon sedan ja Combi (800 euroa), sekä manuaalisesti tai DSG.

¿Myös moottorin tekee Octavia nopeammin? No, luultavasti kyllä. Vaikka se on ensimmäinen Octavia kanssa nopeudenrajoitin ja nopein RS. 6,7 sekuntia sen kiihtyvyys 0-100 km / h -dato sedan kanssa manuaali, vain yksi toinen nopeammin kuin RS / 220-. Ja vielä viettää hieman hyväksymisen edellytyksiä: 6,2 l / 100 km (Sama kuin 220 hv) on suuri asia sedan sen koko, teho ja mahdollisuuksia. Mutta jälleen kerran, toistan, ei kiihtyvyyden mitä todella erottaa toisistaan, mutta se "Laatu" hevosten tulossa alas niin avoimissa kiemurteleva tie, se tekee RS / 230 helposti pois RS / 220. Ja sitä paitsi, puhumattakaan taistelevat auton.

Oletko kiinnostunut? Se riippuu. Maksaa 2850 euroa, kun RS on, miten se menee ja voimme mennä teillämme, koska ei liikaa. Mutta on, että huolimatta Tästä erosta RS / 230 on pudotus hinta auton se on ja mitä antaa sinulle ... Ja jos ei, katso ja vertaa.

hintoja

Skoda Octavia RS / 230: 31800 euroa

Skoda Octavia RS DSG / 230: 33410 euroa

Combi versioita: 800 euroa

Alennuksia automaattisesti.