Uusi VW Golf 1.0 TSI: superprueba kaikki mittaukset

VW Golf 1.0 TSI: kokeile Golf AccessVW Golf 1.0 TSI: kokeile Golf AccessVW Golf 1.0 TSI: kokeile Golf AccessVW Golf 1.0 TSI: kokeile Golf Access

seitsemännen sukupolven Tunnetuin kompakti ja haluttu kaikkien aikojen Volkswagen Golf, päivitetään puolet kaupallisen elämän. Ulospäin vain muuttaa ajovalot (valinnainen ksenon korvattu LED), ja hieman suunnittelu puskurit, etulokasuojat ja renkaat, joilla on terävöittää hyvä näkyvyys erottaa uuden mallin projektio.

että Sisällä Volkswagen Golf kehitys ovat heikompia, vaikka yksi niistä on paljon värikkäämpi, kuten Kosketusnäyttö konsoli Keski hallita Infotainment Se kasvaa koko ja laatu. Kolmesta vaihtoehdosta 5, 5.8 ja 8 tuumaa Se johdetaan 6,5, 8 ja 9,2 tuumaa, vaikka aluksi Espanjassa alkaa keskeltä 8 "varustamiseen meidän päähenkilö. Laitteiston ja ohjelmiston muutos tietysti Android Auton, Apple Car Toista, peili Link ja myös versio 9.2 "nimeltään" Discover Pro "ja mahdollisuus gesturaalisten käsittelyn vaihtaa radioasemia, lauluja ... mutta ei volyymi.

Näyttää uusi VW Golf on nyt enemmän määritelmä, Se tuntuu enemmän tarkkaa käsittelyä ja, vaikka sitä on käytetty kosketuspaneelin käyttää päävalikkoon, on selvää, että on pidetty kaksi fyysistä valitsee tilavuuden ja muutos asemia. myös valinnainen ohjelmoitavaa digitaalista instrumentointi saapuu jossa on 12,3 tuuman näyttö.

VW Golf 1.0 TSIVW Golf 1.0 TSI: yhtä nopeasti kuin GTI Mk1

Mekaanisesti, ainoa merkittävä uutuus alueella Volkswagen Golf On syntyminen 1.5 TSI bensiinimoottori kaksi versiota: on 150 hv jossa katkaisu sylinterit (ACT), teräsvuorausten plasmakäsittelyn, kiinteä turboahdin, lämpö hallintajärjestelmä vaiheittain ... ja 130 hv Millerin syklin sijaan, Otto, vaihtelevan geometrian turbo ja moottorin sammutuksen toiminto aktivoituu purjehdus muun herkkuja. Vaikka testausmenetelmät uusia versioita on vielä odotettava.

Tällä hetkellä, asetamme Test toinen tämän perheen jäsen moottorit: 1,0 TSI vain 3 sylinteriä ja 110 hv. Se on vähemmän tehokas ajaa koko (mukaan lukien diesel) alue, mutta joka lopulta on yksi tyydyttävä myös. Sen Golf kykenee saada värit 1,6 GTI 1982 ensimmäisen sukupolven runko ja 6 nopeuksilla. Ja on, että mukaan, meidän mittaukset, verrattuna nyt myytti, Golf 1,0 TSI hävisi vain pari kymmenystä vuonna kiihtyvyysmittauksista taas niiden keskimääräinen kulutus lähes voi jakaa kahdella: Kun 4,2 l / 100 km vähemmän tien (5,0 vs. 9,2) ja 3,9 l / 100 km vähemmän kaupungissa (6,5 vs. 10,4). Tule, Tie yksi kymmenesosa 1.6 TDI diesel pysyy tasaisena.

KULUTUSVW Golf 1.0 TSI
kulutus kaupunki6,5 l / 100 km
kulutus Highway5,0 l / 100 km
keskikulutus5,6 l / 100 km

Ja että tämä versio 1.0 TSI Golf, 5 hv vähemmän virtaa (115 hv 1,6 TDI) ja nyt uuden politiikan tuotemerkin säätää mahdollisimman paljon polttoaineen kulutusta ja päästöjä hyväksynnän todellisessa käytössä, Se on kasvattanut menoja niin hieman yli lähtevä malli: Tietoja 0,2 l / 100 km keskimäärin. Lisäksi se menettää enemmän etuja. Kysymys ympäristövaatimukset ja päästöjä.

Kyllä, verrattuna sen kilpailijoihin, Golf 1.0 TSI 110 hv on nopein kiihtyvyyden, parempaa ja että vähemmän kuluttavat tien, joidenkin kaupungin kirjaa neljä kymmenesosaa upouusi Hyundai i30 1.0 T-GDI. Ja on, että huolimatta sen pieni koko, teknologisesti tämä on yksi maailman kehittyneimmistä kuljettajat Volkswagen Group. Se sisältää suoran injektion, turbo, muuttuvan venttiilien ajoituksen, kolme riippumatonta jäähdytysnesteputkistossa ja värähtelyjen vähentämiseksi tyypillistä arkkitehtuuria, vauhtipyörä ja vaimennin kumpaankin päähän kampiakselin.

PERFORMANCESVW Golf 1.0 TSI
ACEL. 0-100 km / h10,16 s
ACEL. 0-1000 metriä31,69 s
Ohittaminen 80-120 km / h7,97 s
Loudness 100 km / h64,4 dB
Loudness 120 km / h67,8 dB
Jarrutus 140 km / h79,2 m
paino asteikko1240 kg

Joten niiden käyttäytyminen

Pyörän taakse, tämä Volkswagen Golf 1.0 TSI välittää suurta tunnetta parin (Euro 6 on kolmen sylinterin, joka näyttää korkeampia lukemia), jolla on voimakas keskialuetta ja hyvin täynnä koko hänen hallintoaan. Ei ole yllättävää, Se näyttää suurempi uppouma Ne merkintä 999 cm3 sen tiedot. Kuten noudattamisen huomattavan ilo käyttää, vaikka se tuntuu hieman karkeampi kuin runsas 1,0 T-VTEC uusi Honda Civic, kun taas mitään nopeus kasvaa niin nopeasti, suurella nopeudella; mutta tiellä Saksan nopeammin. Lisäksi kaikki, jotka ovat kulkeneet käsissämme on alemman melutason kirjataan ja nopein toipumassa ansiosta portaattoman muutoksen erittäin sopiva.

Volkswagen Golf 1.0 TSIKaikessa tässä on erityisen tärkeää keveys Volkswagen Golf, Kevyen MQB modulaarinen alusta Se on sijoitettu jotain 1200 kg kuten kevyin keskuudesta ikäisensä. Ja tämä Golf kuuluu jälleen myös sen suuri suorituskyky: kanssa suurta ketteryyttä niiden liikkeitä, mutta myös vankka jalanjälki, joka lähettää paljon luottamusta ja helpottaa ajamista jopa kaikkein monimutkaisia ​​skenaarioita. Se on aina hyvin tuettu vaimennus saavutetaan optimaalinen kompromissi lujuutta ja mukavuutta, jarrut peittana sinut kiirettä jarrutus ja tarkka ohjaus, joka lähettää luotettavasti kaikki mikä tapahtuu pyörien välinen ja tien.

se näyttää Myös sopivia laitteita pyörien koko 205/55 R16 Ne asennetaan Espanjassa Advance versioita, jotka verrattuna muihin markkinoihin lisäksi tämän ja jo mainostetut 9-tuumainen näyttö, kuten valoa ja sade anturit, seisontavalot edessä ja takana, USB- ja Bluetooth-yhteys.

Sisällä uusi Volkswagen Golf

Ja jos käytös jatkuu valtava potentiaali tasapainoon niin kuuluisia on tehnyt Golf, yritti aina jäljitelty kilpailijoiden ja haluttu monet kuljettajat, samalla reseptillä on yrittänyt painettu sisälle. Ergonomia on merkittävä, asetusten molemmat erittäin tilava istuin ja ohjauspyörä ja mukavat istuimet, jotka riittävän keräävät ruumiin, vaikka pienempiin voi tuntua liian pitkä jalkakäytävä. Kaikki hallintalaitteet ovat käsillä, on helppo ja intuitiivinen käyttää. Takaisin löydetty hyvää tilaa kahdelle aikuiselle, ja mukava istuin, jopa kolme, kuten on vakio, se menee oikein. Access on mukava ja mistä tahansa paikasta, tarjoaa hyvän näkyvyyden. Runko on melko pieni (305 litraa lisävaruste vakio varapyörä ja 380 jos ei), mutta niiden säännölliset muodot käytön helpottamiseksi koko avaruuden, hyvin varustettu 12V pistorasia, koukut laukkuja ja ovi käytäntö taakse keskikyynärnojan lastattavaksi pitkiä esineitä kuten sukset.

TILAVW Golf 1.0 TSI
edessä leveys142 cm
taka leveys135 cm
Etukorkeudelle91-98 cm
takapään maavaran96 cm
jalkatila75 cm
runko305 litraa

Klassinen yksinkertaisuus muotoilun mukana Volkswagen Golf materiaalien laatu ei enää ero, paljon kovaa muovia mutta täydellinen kokoonpano. Kuitenkin, sen ulkonäkö on erittäin hyvä, ja lähes kaikki jää aukkoja, joissa esineet ovat vuorattu matto tai kumi välttää taustamelua. Se on yrittänyt huolehtia jokaisesta yksityiskohdasta.

Mitä elektroniset järjestelmät ajo apuvälineitä voi luottaa useita laitteita. Niistä semiautonomous ennakonpidätys valtatie ajaa jopa 60 km / h, hätäjarrutuksen jalankulkijoiden tunnistus, hälytys väsymys, tahaton kaistanvaihtokiellot, pysäköintitutkan tai hinaukseen liikkeitä muiden joukossa. Lyhyesti sanottuna, suuri golf ... kuten aina.

Alennettuun hintaan (JUNE 2017)VW Golf 1.0 TSI 5-ovinen (välillä 20800 ja 24350 euroa)

Saatat myös olla kiinnostunut:

Tämä on uusi VW Golf 1.5 TSI

Testasimme VW Golf GTI TKR

Testasimme VW Golf ja Golf E-GTE